上一頁下一頁
發新話題

27/9 updated ''邂逅相遇''證明有緣 #1 #292 #490 #605 #1003 #2177

收藏  |  訂閱
288  151.9k

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 16:08 發表 查看引用來源

當你知道黎緊半年收入都少得誇張ge時候 依然不停收紅色炸彈
最恐怖係返得工之後 人工都去吾返之前
你就會知我有幾心煩
喔~原來係咁
我過左係咁收紅色炸彈時期, 都理解既XD
但你未話可能人唔到禮會到, 擔心外面環境咁未得~
比少D ((邪笑
同佢地熟既話就...另計XD

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 16:26 發表 查看引用來源

熟呀
我唔封$ 會買禮物 都幾頭痛下
我就封$, 就係因為唔洗煩而且直接XD
佢地自己諗買咩仲好, 畢竟自己買完都唔一定岩
特別而家情況都唔係叫做"正常情況"
佢地缺咩佢地到時拎黎用仲好

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 16:44 發表 查看引用來源

應該咁講 女仔fd我會送禮物
男仔fd就禮金
喔~女仔FD, 咁就另計喇XD
我個時收炸彈, 新郎新娘我多數都識, 因通常讀書時期識落既
所以唔太會諗呢樣野

不過送禮物, 就算普通生日禮物, 有時都諗到我頭都爆
特別係...唔知佢個時鍾意D咩時候lul....
((不過而家熟既FD, 多數已經習慣唔熟禮物, 一餐飯就OK

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 16:48 發表 查看引用來源

我就黎想轉工
我個行業打擊太大
搵定無壞如果你預左想轉既話
不然可能好多人同你爭, 一過左疫情

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 16:55 發表 查看引用來源

無計 都係要去買
哼 我轉工
哈XD 岩岩先覆左你話轉工個comment
我本身年頭都想轉, 結果真係撞到正lul
so ys, im stuck in between XD

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:06 發表 查看引用來源

我都知
一係再讀下書
我好迷惘
可以同時進行既都, 搵下工, 又試下搵課程讀
我比較遲起步個種黎, 我讀既都係自己興趣所以先去想試
但當然2選1, 畢竟你讀書之後, 就會想要份本身穩定少少既工黎去就個讀書
新工一開始通常比較難有呢樣野 ((何況仲要睇老細
趁呢段時間諗下囉 :0 又可以問下人意見如果真係諗到頭都爆XD

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:22 發表 查看引用來源

你講ga 吾好失蹤
我唔鍾意通緝人
time will tell XD

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:29 發表 查看引用來源

有d難度 好多master 4月已經close左 吾比apply
我原本都無諗住讀 不過份工真係吾係好掂
純進修課程都無?
不過你想讀master真係:0....咁我建議你轉工先
master單竟....part time更有壓力如果要讀
自問懶, 我呢D diploma就算, 讀到U都唔會揀U畢竟性格問題
到時想quit蝕錢仲慘

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:38 發表 查看引用來源

進修課程? 姐係邊d?
如果讀master..full time呀 要轉返pt工
quit咩?
所以係打算full time讀書? 我初頭仲以為你係打算full time工但pt讀書
我講quit既就係搵新工
點知係掉轉
我講既進修都係diploma姐
不過岩岩望, 好似大部份無論係咩課程都岩岩....開左學 ((汗

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:41 發表 查看引用來源

你覺得我讀咩好?
成日見到個怕醜表情時候, 我就諗歪左
我係未正常人XD?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆