上一頁下一頁
發新話題

靡靡之音

收藏  |  訂閱
201  297.8k

大家集中討論個帖,用詞唔好咁激,搞到禁言就唔好啦!

話時話,都有一排冇幫襯,睇睇下個禮拜有冇時間去鬆一鬆先。

引用:
原帖由 eg9523 於 15/11/2018 09:56 PM 發表 查看引用來源

大家有所不知,
昨天"靡靡"至呻....

而家個個鬥早咁約,
10點未夠就話來飲頭啖湯....
要知道耐火湯來架,而且當天朝早至去街市買材料㷛,
雖然電子煲,但太早未夠火喉架,
但位位熟客唔知竟來搶頭啖湯!

哈哈哈...
而家搞到成屋湯味,
又要花錢買多1個空氣淨化機.
"靡靡"順得人真無得頂!
   ...
講返正題,水準係咪依然穩定?

引用:
原帖由 HonTen 於 29/11/2018 10:54 PM 發表 查看引用來源
樓主仲有無其他好野介紹呀 :smile_38:
呢排主要係搵靡靡,係有試過其他一、兩檔,不過整體覺得麻麻,所以冇開帖推介。

引用:
原帖由 wkeung0202 於 1/12/2018 01:43 PM 發表 查看引用來源
辛苦紐文兄了!
乜說話吖!

引用:
原帖由 supermanjack 於 1/12/2018 04:04 PM 發表 查看引用來源

紐文兄
有冇港島介紹,之前北角有個幾好,不過冇做啦
港島嗰啲已經係好多年前,家陣應該冇咗。近排港島都只係跟炳文兄,去灣仔嗰檔。

引用:
原帖由 kamshek 於 2/12/2018 03:13 PM 發表 查看引用來源

:chcz_05:  其實紐文兄唔介紹多寫兩隻字,分享吓試過嘅一、兩檔都好架,唔一定要好先推介,差嘅/一般嘅都可以令其他師兄減低跌錢機會嘛﹗ :chcz_01:
去過唔滿意嘅,除非亂收費、呃鐘又或者態度惡劣,如果唔係,開帖唱佢好似對個技師唔係咁好。話哂按摩呢樣嘢有啲人夾人,我覺得唔好,其他人又未必係咁嘅印象。

引用:
原帖由 kfc9902 於 3/12/2018 10:52 PM 發表 查看引用來源

紐兄果然有厚道,說得沒錯
唔敢當!

按摩呢種工作,不論係大場定係樓上個體戶,多少屬於厭惡性行業,因為唔係個個客都斯文靚仔、彬彬有禮兼皮光肉滑而令到按摩技師會樂在其中,甚至喜歡做呢個行業。實情絕大部分技師都係為生計,客人嚟到又唔可以拒接,有啲客粗魯又冇禮貌,皮膚粗糙又生到一粒二粒兼且多多要求,打份咁嘅工如果因為個客唔啱心水而俾人唱,搞到食穀種,就真係慘情。所以如果唔係個技師呃鐘、敷衍了事又或者坐地加錢,我多數算,唔啱按都係一次半次,我唔啱可能人哋覺得正都未定,無謂唱人搞到人搵食艱難。

引用:
原帖由 billyham923 於 6/12/2018 05:59 PM 發表 查看引用來源

纽文兄所言什是,十分認同。技師有職業操守,敬業樂業,尽心服務賺取應有報酬,作為客人的亦要有品守礼。需云大部份顧客心態皆是希望平靚正,賺尽便宜,但亦不能过份,超越他人底線。
纽文兄的高風亮節,謙謙君子實為我等夜遊界後軰的典範。 ...
咁又唔駛講到咁誇,總之就推己及人,你想人點對你,你咪點樣對人囉,呢種態度對客人同技師同樣適用。

引用:
原帖由 ayun0351 於 17/12/2018 02:38 AM 發表 查看引用來源
楼主颇有国文功底
多謝美言,請多指教!

引用:
原帖由 ScoutDant 於 25/12/2018 11:48 PM 發表 查看引用來源

其實佢生意係差過以前,相信係加價同客始終貪新鮮會轉場效應,我去過附近打電話即上,但如果加價買到適量休息,收入亦因有加了價無太大影響,亦未嘗唔係好事:smile_34: ...
史兄以為你唔會再上去㖭。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆