上一頁下一頁
發新話題

靡靡之音

收藏  |  訂閱
201  297.8k

引用:
原帖由 ScoutDant 於 26/12/2018 11:23 PM 發表 查看引用來源

你都知我即興多,經過附近若有比較多時間,諗起就即興,我個人唔特別覺得捨佢其誰,但以數月計先見一次,佢都記得番,總算有一份親切感,如果佢忙嘅話可能又諗其他或者又去西記了事,不過下次再去恐怕又以月計 ... 靠我揾食實行會餓死:smile_27: ...
事隔數月都重記得你,史兄用乜方法令佢對你印象難忘呀?

引用:
原帖由 ScoutDant 於 27/12/2018 04:50 PM 發表 查看引用來源
醜怪到無人有,一見難忘發惡夢:')
我估係史兄謙謙君子,令靡靡深印入心就真。

引用:
原帖由 HonTen 於 29/12/2018 09:22 PM 發表 查看引用來源
師兄我與你一樣,喜歡有拍吐,昨天也去了一次,開了暖爐,暖笠笠
無論正骨或增值服務,咁嘅天氣暖爐真係好重要!

引用:
原帖由 Ironman8 於 5/1/2019 07:16 PM 發表 查看引用來源

加埋跳肯肯舞條襪帶,流鼻血末?🤓🤓
鐵人兄你的真識嘆!

早兩日再訪,黑絲迎客,確係有增加視覺同觸覺上嘅效果。都幾正!

引用:
原帖由 荷蘭三劍俠 於 25/1/2019 04:02 AM 發表 查看引用來源

去鴨記買部收音機仔,調去 AM 141-148 就聽到
荷蘭兄你都幾風趣。

引用:
原帖由 ScoutDant 於 23/2/2019 09:38 PM 發表 查看引用來源

咁又真係差啲,第一,五日前約,我真唔信佢會約滿:smile_27: 第二,先到先約,係合理嘅安排。可能係佢無預約系統,明明約咗無記低,約完再約,先來反而變後約。我覺得除非係突然有私人急事,否則就無合理理由:smile_34: 其實,我都唔多明白佢可以點安排預約,約咗時間,但會做幾多分鐘佢唔知,佢當 70分鐘,約定下個客,跟住又約埋第三個,點知第一個客做 100,會唔會因此佢要 cancel 或 ...
史兄,唔係講笑,我試過星期一約星期五。

引用:
原帖由 busofuncle 於 24/2/2019 12:48 PM 發表 查看引用來源
發覺有好多ching,唔知個[靡]字點讀.
正確讀音係「尾」。

引用:
原帖由 eg9523 於 24/2/2019 06:23 PM 發表 查看引用來源

"開到荼靡"

歌手 "王菲"
呢個讀「微」,靡爛都係讀「微」,但係靡靡之音讀「尾」。

引用:
原帖由 ScoutDant 於 24/2/2019 02:46 PM 發表 查看引用來源
照咁睇,只係 flat 哥哥太大安旨意,幾日都唔翻睇,定係太驚青以為約實咗即鎖,根本無得睇?不過好在有師兄熱心平反,出錢又出力,真相得以大白
係呀,見字型無點諗我就讀錯,實本來在不應,話哂都有幾面之緣,不過扭紋哥用尼個字又好易人犯罪 ...
我冇引人犯罪呀史兄!

靡靡之音大家讀書時應該讀過,不過可能唔記得啫。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆