一直唔開關

收藏  |  訂閱
5  6.2k

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-16 19:38 發表 查看引用來源

就係只有返工放工咁先慘,之前一到星期五放工就過去,食埋飯就去酒吧或唱k, 跟住揼骨,星期日先返嚟,差不多個個星期如是,而家星期五晚7點零已經坐係屋企等睇“愛回瓜”,8個月啦,幾時先見到希望?開下香港個啲夜總會都好吖,雖然 ...
最慘依家連正常同朋友食飯吹水嘅聚會都無埋, 真係人都癲

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-21 16:43 發表 查看引用來源
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200821/mobile/odn-20200821-0821_00176_034.html

呢啲真係官逼民反,逼人犯法😓
咁又唔係咁講, 你估以為拍飛虎出征, 今晚坐大飛去澳門偷跳, 另一朝早返嚟返工咁簡單咩! 依家全港都抗緊疫, 如果有人偷渡, D人有無帶病毒都無人知, 如果好似第3波咁, 野到全香港都係就大0樂, 所以一定要好好守住, 唔可以俾人唔依正規途徑入境先啱

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-21 22:10 發表 查看引用來源
就係唔明點解抗個疫要咁耐?2岸4地,其他3地都無事,點解香港完全搞唔掂?根本就唔係要你政府做好哂。好似澳門咁,攞個健康碼過關得唔得?,咁都做唔到?同逼人偷渡有咩分別? ...
唉! 真係唔識講, 否則Andy 哥就唔洗改咁多次標題啦! 但依家第3波已快完, 政府又放風快推過境健康碼, 咁梗係唔希望再節外生枝啦!(我有正經事上大陸搞, 真係希望最遲12月可上大陸)

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-24 13:19 發表 查看引用來源
健康碼要上網攞籌, 再排隊做檢測. 假如一開始有30萬人排隊, 每日做5000人, 都要排超過兩個月.
希望國家隊做完全民檢測都唔走住, 到時就算有幾十萬人排隊, 都應該好快搞掂, 否則如果單算本地, 1日做得果幾仟個, 咁就唔該慢慢等啦!

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-25 17:10 發表 查看引用來源
又系喎. 仲流晒口水!
應該依家先派錢, 唔做檢測無得派, 咁話之乜絲物絲, 肯定全香港人都會仆倒去做自願檢測, 咁2星期就搵晒所有帶菌者出嚟, 之後一天都光晒, 出街唔戴罩都得, 仲會立即通關可以上大陸(可惜, 只係發夢).

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-25 21:42 發表 查看引用來源

馬仲儀那種會唔會為1萬蚊出來驗?
睇見佢個西樣就想打爆電視

前往最後回覆