上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
1.5k  1.4m

引用:
原帖由 bcm 於 2021-5-28 14:34 發表 查看引用來源
我行路都就黎唔想行
瀑汗好正架

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-5-28 15:31 發表 查看引用來源

係?我聽香港電台講係國內自己處理得唔好,講到唔清唔楚先搞到死人喎。

行山最危險其實會唔會係出事,電話又收唔到呢?
山同水都一樣危險呢~~
大陸好多野都cap水
依家因為呢單,好多賽都即刻取消
另外選手裝備輕量化
香港都見過,對上我玩環島62k
有d人真係得個500ml水樽加腰帶
最辛苦果段有最少16k無得補給
半山路

行山最忌一個人行小路
電話其實好多地方都收到
不過我地用離線地圖,因為GPS比較食電

引用:
原帖由 alexyclam 於 2021-5-28 17:25 發表 查看引用來源

一個人行已經危險。。再咁熱加行八仙就等同自殺。。辛苦佢媽同搵佢果啲人姐。。一個自私既行為!
八仙主要暴曬,主徑已經唔係之前既山徑
舖左石,理應上係舒服易行d
同埋8仙失蹤果個,離開左主路120米
呢d更加難搵

早2年係城門水塘係咁易操下
有樹蔭我都想死

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-5-28 18:01 發表 查看引用來源

其實我而家跑步都量力而為,個太陽真係太猛料,唔係人人頂得順。
點都好,大家都小心。
飲多D水係真。
夜晚跑過7點會舒服少少

引用:
原帖由 alexyclam 於 2021-5-28 18:07 發表 查看引用來源

總知。。古乳有暈。。叻果個就死果個啦。。真叻定自覺。。都要收檔
幾叻都唔夠大自然鬥

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-5-29 17:34 發表 查看引用來源

師兄行一次山當3,4個鐘果隻要帶幾多水呢?定仲要睇山既難度?
呢個問題其實無好實左晚答案
難行,無補給,長途,點都要多
多會導致另一個問題,重
重又會消耗體力
所以每個人帶幾多都唔同
另外要每隔一段時間濕下口
當你真係口乾,已經流失左好多水份
上星期我暴曬3個鐘元朗雞公嶺,2.6L去,500ml返
有d真跑山玩長途會買個filter過溪水

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-6-6 02:14 發表 查看引用來源

仲要高大呀!

有個friend 鐘意馬甲,做gym 只做上身,谷胸,以為自己好形,成日著馬甲,覺得有style , 可惜得五尺2、3.....所以得個橫字,又唔靚仔。

反晒效果🙄🙄🙄🙄
唔好搞咁多嘢喺身仲好啦😖 ...
十個矮仔九個肥
好多以為死谷爛谷到大隻就好睇

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2021-6-4 17:00 發表 查看引用來源

係咪三件頭裡面那件?我怕夏天會熱…
係好很熱😂😂

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-6-7 00:03 發表 查看引用來源

咪就係。
知道自己外形唔掂,自卑感重,再加上冇錢冇學識,所以佢好努力㗎!不過方向錯晒,以為操吓、寧願食麵包也要買貴衫,著polo shirt 反領,著吓馬甲皮鞋就可以好似申士咁....好型feel....
佢永遠唔明白點解「咁有taste」身 ...
或者咁講
醜是用黎獻😂
我成日都話自己唔識字
做下傻仔算
身邊既人願意去明就明
唔明就唔明,我唔需要解釋咁多

引用:
原帖由 alexyclam 於 2021-6-7 07:36 發表 查看引用來源

自卑影響。。可能佢著成咁多左人望。。以為自己係型左果點。。其實人地既目標。。你搞乜野呀。。😂
衣著整齊乾淨得啦。。不過香港人既又先敬羅衣後敬人心態。。你睇下。。而家一街啲mk仔全部都帶勞。。又玫瑰金。 ...
sad but true🤫🤫
但真正有錢人從來唔會理自己著成點
望落同一般人無咩分別

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆