上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
184  18.0k

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-6-29 15:18 發表 查看引用來源

梳化肯定⋯仲有咩?毛巾、枕頭⋯
Remote無諗過⋯係酒店趴係度睇電視,會間唔中搵佢整下個下爬😵‍💫
大王講完⋯點醒咗我🧠🧠🧠
枕頭....
咁我都坦白一下... 我同大王出遊會pack埋籐條o係行李喼帶去俾佢用
有d 時候呢, 係會o係距離上一次沖涼已經超過24小時o既情況下, 我趴o係床邊, 用酒店o既枕頭墊住小腹再下面o既果個位置
等屁股可以o係肌肉好放鬆o既情況下拮起去受佢o既鞭打...

(更賤o既係咁樣用完o既果個枕頭我自己唔會訓 會俾大王用 )

講開又講酒店枕頭有一個好黑人憎o既地方, 就係一個太薄, 兩個又太厚, 硬係唔知點咁
可能係因為我訓慣中間偏厚+中間偏硬o既, 床舖都係, 我就係咩都中意夠硬

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-6-29 15:18 發表 查看引用來源

Remote無諗過⋯係酒店趴係度睇電視,會間唔中搵佢整下個下爬😵‍💫
咁有冇覺得有野痴立立 或者有d 好似漂白水之類咁o既氣味?

我雖然唔會將外面o既o野撻上自己塊面, 但總難免有時唔為意個remote 飛落枕頭, 然後夜晚擺個頭上去
我都係聽佢講完先至諗起, 好似又真係係喎, 自己打掃客廳抹梳化抹電視抹電視櫃, d 小飾物一粒一粒咁摔,
但電視遙控呢四個字確實冇咩咁出現過o係當然自己腦海入面
covid 之後應該會好d 卦? d 消毒o野應該會做得比之前全面...

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-6-30 10:46 發表 查看引用來源
C姐果然自動波!出門都pack埋籐條,唔知隔離房聽唔聽到呢🤭
枕頭避唔到喎⋯儘量唔好面向住枕頭咁瞓

叫大王比佢排朱古力你墊住瞓😆
我鍾意兩個枕頭咁瞓😎一個真係太薄 ...
玩具o黎啫 同帶pack 安全套出門性質都係一樣
出國遠遊o既關係, 同扑o野相反, 呻吟會有咁大聲得咁大聲慌死冇人知咁
但慘叫聲唔知人地會點諗嘛, 所以會先忍一下盡量唔發聲
之前有咁樣o既一個流程
入到房我好中意摷o野, 所有櫃桶由床頭到浴室果d 全部開一次, 每盞燈都要搞搞佢又開又熄,
minibar 有咩酒水零食茶包咖啡, 巡視完畢先返o黎同大王傾計

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-6-30 18:38 發表 查看引用來源

慘叫聲以為發生咩事,報警就大件事😂
咁你有無摷到d咩特別?
唔... 其實或者有d 白痴 我係好迷戀浴室用品o既一個人
雖然唔會真係去用人地d 野, 比如話以前去大王屋企, 甚至再之前打patpat 果個sp
知道會o係人地屋企沖涼過夜我實要帶自己用開果set, 後期熟o左就直接放一套o係人地屋企啦, 但關鍵係我只用我用開o既o野
酒店果d 唔知咩牌子o既更加唔會用, 雖然唔用但我中意睇, 中意儲,
以前果d 好靚o架 洗頭水護髮素番梘, 高級d 既仲會有lotion, 我唔會搏命攞, 但會keep一套

近年少o左好多可能因為要cut cost 好多都換晒 all in one -- 呢d 野淨係o岩大王呢種咁那西o既人
我覺得就算入洗潔精入去佢都會照用而且feel 唔出有咩分別

其實就係咁, 冇咩特別o野o架, 主要係好奇同八卦啫, 佢話我呢d 叫做手賤 即係乜L 野都要掂吓摸吓先安樂

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-1 02:59 發表 查看引用來源
點會摷到落床底!
如果見到用過嘅袋袋真係要嬲到轉房
可以忍到轉房, 你厲害

如果係我o既話呢d 野應該由大王出面去做, 不過o係佢出房門落去搵人, 仲未走到電梯口之前我已經原地爆炸o左

題外話 (聽講o架咋):
check check 床下底係好習慣o黎o架, 萬一訓到半夜... 有條脷唔知邊度突出o黎奶你腳板底咁就唔好啦

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-4 11:51 發表 查看引用來源

係喎呵!反而我冇諗過呢樣!

咁講法,男人部腦或者laptop會唔會都好大嫌疑?
laptop其實還好d, 電腦keyboard 恐怖起上o黎o既真係可以好恐怖
唔好問我點解會知

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-4 17:18 發表 查看引用來源

突然諗起日本好多旅館(例如love hotel)提供嘅拖鞋並唔係用完即棄式。而係正常嘅拖鞋。無數人著過。

聽講係用蒸氣消毒過嘅,但我都係接受唔到。寧願係即棄拖鞋,就算幾差嘅都好。 ...
大陸有d 酒店都係咁, 海外一d 汽車旅館亦會, 好衰唔衰拖鞋係我最容易執漏o既一樣o野
遇到呢d 情況, 我情願赤腳都唔會著囉
去朋友屋企都係, 我都唔係好想著人地d 拖鞋 唔係介意佢本人, 但果d 本來就係俾guest 著o既, 亦都即係話好多人著過
求其少少o既friend 著住鞋踩入佢屋企佢都無所謂但我唔會咁對人o既
唔怕整污糟都怕鞋爭鑿花人地個地板! 咁咪問佢既然唔介意我著住外面鞋踩入o黎咁介唔介意我唔著, 一般都ok既

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-5 07:27 發表 查看引用來源

比著我實會忍唔住研究下🧐
你浪費咗個機會啦⋯仲要瞓到鋸鋸聲😂
比著蛇蛇C姐實上晒電呀
乜L 野上晒電啫

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-5 07:48 發表 查看引用來源

好想知點樣呀🥺
好似恐怖片入面荒廢o左好耐o既建築物咁
keyboard 係黑色o既, d 污漬咪特別顯眼囉! 又唔係話肯定一定係打飛機整落去, 但係食物d 湯汁醬汁已經夠核突啦卦?
鍵盤d 制同制之間果d 灰塵又係, 厚到阿媽都唔認得囉
即係就算我好中意打機都好, 我想像唔到由朝到晚隻手要掂住咁污糟核突o既一塊o野係咩感覺

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-5 10:18 發表 查看引用來源
佢拎對新開酒店拖鞋我會著
黑邊漬🤢諗起都驚⋯
我選擇赤腳
YEAH!
細個果陣有朋友仔o黎屋企, 拎得出一對全新酒店拖鞋出o黎俾人著覺得自己好威o架
尤其是上面係寫英文o既添

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆