上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
184  18.1k

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-8-30 10:56 發表 查看引用來源

讀中學仲體罰😨
我又聯想到點解蛇蛇C姐佢孕育成一位喜愛被打的女人
算唔算嚴格好難講...
因為其實呢, 好多呢d 野如果揸正o黎做都要記缺點o既, 比如校服唔合規格, 比如抄功課/冇交功課
記憶中好似係5個缺點變 1個小過, 3個小過1 個大過, 3個定5個大過唔知停課定退學咁上下
中間小過果個位仲唔知見家長出警告信定唔知咩o野...
聽落好似好遙遠但一個禮拜一次其實好快可以出局
好多阿sir 搣匙圍內都傾向濫用私刑, 一來當俾個機會二來對佢地o黎講都煩啦
記個缺點要走去校務處攞紙, 填好, 簽名, 再交返番去, 搵o黎搞
學校有個已經淪為雜物房o既會議室, 相傳係好耐好耐之前人比較少果陣用, 後來空間唔夠d 人坐唔晒, 冇用好耐lu
就用o黎俾學生受罰, o係入面打籐條
班房唔會有呢d 刑具但教師桌櫃桶總有文具, 例如長間尺

仲有件事.. 就係我當年暗戀過一個男同學 大概係初中果時, 雖然最後係無疾而終咩都冇發生過
條友叻仔o黎o架, 成績算係非常唔錯, 但超百厭成日搞事, 即係老師們又愛又恨完全吹佢唔脤果種
佢就係有少少有恃無恐囉, 成績又好又校隊成員 (比賽嬴o左會記優點/ 小功), 就算曳d 學校亦唔敢對佢點樣
而且又好"勇敢", 上堂俾人叫出o黎打手板果個驕傲o既神情果陣對我o黎講man 到爆! 膠間尺打到斷都唔縮eh都唔eh 一聲
細個唔識o野嘛, 咪有樣學樣 有學佢認真讀書, 亦有學佢蝦蝦霸霸
同佢一齊俾阿sir叫出o黎打手板開心到我呢... 靠咁樣o黎同人埋堆, 真係七到

引用:
原帖由 katieW 於 2022-9-2 06:46 發表 查看引用來源

是中二還是中三 那總結了蛇蛇童年的十六個字評語?

優點: 天資聰敏 可塑之材
缺點: 勇於認錯 卻不改過

大概是這樣沒錯吧?
係中三

衰妹好日唔溥頭, 一出o黎就爆人私隱
你自己d 咸故呢?

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-9-2 14:37 發表 查看引用來源

蛇蛇C姐真係好特別
我估佢對你印象肯定好深刻嘅
特別... 特別七囉
之後同一位前任傾計果陣講過俾佢聽, 佢話以男性角度分析斷估果條友只會當我係玩得埋o既好兄弟,
應該唔會因為咁而中意我...

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-9-6 08:28 發表 查看引用來源

😓😓😓
條友係咪鍾意班上嘅乖乖女?
冇同佢傾過呢方面o既話題呀, 不過ex 話人地應該會喜歡睇落比較弱小需要受保護o既溫柔女孩
因為仲係校服年代, 不存在話條女索唔索床上玩唔玩得, 果個階段o既男仔更通常係想o係女仔面對有一個自己好tough 保護到人o既形象
而聽我形容果陣我地o既相處, 佢話我俾唔到呢種機會俾個男仔

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-9-6 08:29 發表 查看引用來源
蛇蛇同K師姐感情真好
K姐係本宮老婆

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆