上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
187  18.1k

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-19 03:34 PM 發表 查看引用來源

頂你又諗o左去邊
我幫鬼妹仔咋...

初時佢就係身上除得o既o野除晒落o黎, 除o左一d 明顯唔擺得落洗衣機物料o既衣物之外就全部擲入去
我話我唔介意你d 咩 (雖然當時係未發生 但後來發生o左就證明我真係唔介意 ...
Sorry,我誤會咗。以為你咁熱情順便幫人條仔洗埋底褲(因為文中你話「佢哋」)。

我知有啲女仔沖涼時會順便洗埋自己條底底。但有啲女仔真係好冇警覺性囉,條底底之後周圍掛。想益人定引人?

係呀,我講過有個flatmate貪方便將著過嘅波鞋放埋入洗衣機洗。係work㗎,但小弟啲睡衣底褲要再由頭洗過!

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-19 03:36 PM 發表 查看引用來源
...
英式我諗起uncle siu😍
我諗起Christopher Hitchens RIP(另一位小弟嘅偶像)。口才+辯才+口音+食女才華都係無懈可擊。

https://www.youtube.com/watch?v=LIVEsa2g4ag

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-19 07:45 PM 發表 查看引用來源

你好清楚咁喎⋯連沖涼順便洗埋底底你都知
應該當年昅唔少啦🤭
咁最深刻印象係咩款先
因為曾經有位「表妹」(老婆/當時未婚妻嘅親戚)寄住家中。

最深刻印象係一條紅色T仔。但唔係該位親戚嘅。

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-19 07:49 PM 發表 查看引用來源

...係口音唔知啫...
潮汕口音囉。呵呵天㗎。

勁人demo: https://www.youtube.com/watch?v=l3l2n4S9ERc

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-20 11:02 AM 發表 查看引用來源

唔... 緣份吧, 其實我都唔知正確係點叫
不如咁講, 我相信一個人o既經歷係一個塑造o既過程, 等如工作一樣, 我每做過o既每一份工都總會學到某d 野, 咩野都好,
呢d 零零碎碎o既經驗同知識加埋就會引導我去到後面 ...
你講得又幾好。

我係太理性嘅人,所以「緣份」對我嚟講,不過係將一啲偶然發生咗嘅嘢浪漫化。

雖然,有時呢啲「偶然發生咗嘅嘢」本身就好奇妙。我都知道嘅。

以前成日都會諗「如果」:如果早啲決定做某樣嘢;如果冇遇到邊個邊個;如果曾經成熟啲;如果冇做過某件錯事,等等。

越諗得多,人越唔開心。

唯有安慰自己:喂,可能更差呢?點解唔欣賞發生咗嘅嘢?

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-8-5 12:00 PM 發表 查看引用來源

愈驚愈諗、愈諗愈驚⋯所以唔好三人行呀
三人行只可以用嚟FF。尤其MFF。最後都唔會有咩好收場。

除非兩條女係bi,咁就有可能work。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-30 12:00 PM 發表 查看引用來源

呢個係唔會work 囉, 即係如果好似之前咁講, d 野永遠都係 one thing lead to another, 一時醒唔起但記得係電視電影定唔知邊度睇過o架,
有條友時光倒流返去以前改變某一樣o野然後再返番o黎, 結果因為果一個小小改變 ...
你好似講緊「蝴蝶效應」。原本諗住返去執少少嘢,最後搞到世界大亂。🤯

其實,我呢啲阿伯級嘅狗公當然明白世事係冇得如果嘅。不過,有時想逃避吓現實,發吓白日夢咋嘛。🦴🐶

If only we lived in a perfect world. 😮‍💨

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-8-1 12:32 PM 發表 查看引用來源
...
係啦!欣賞發生咗嘅嘢,好好享受每一天。
多謝你提醒我,C姐。有個人又係成日咁同我講。

Appreciate life as it happens. Moments will soon pass and you will wish you'd treasured them more.

我明白嘅。我會做好啲。💪

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆