上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2021-6-18 00:32 發表 查看引用來源
係一個人的浪漫呢…

我就鍾意一個人睇書,飲杯野。
無錯,人真係要平衡架。
閑日已經太多人既生活模式,
一定要搵個機會孤獨下,感覺超爽。

引用:
原帖由 bcm 於 2021-6-18 13:05 發表 查看引用來源

龍少真係好鬼識講野!
真心對有智慧既前輩我不嬲都好虛心架。
而對古惑既女生我會令佢地都好心虛添。
當對好相與既女生我就會不期然望心口。

引用:
原帖由 bcm 於 2021-6-18 13:08 發表 查看引用來源
請問有無呢度嘅分身account可以借黎一用?有好姐妹想上黎傾計
如果有仲講左咪知道呢個係當事人分身??HAHA.......
咁會唔會阻人搵食架。

引用:
原帖由 sam7211 於 2021-6-20 16:03 發表 查看引用來源

Alex兄和各父親,
父親節快樂!🙂🙂🙂
父親節攰過返工...........

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-6-20 18:04 發表 查看引用來源

打機阿星都啱喎,不過最近都少玩,睇書寫稿多😬
我無打一排,呢隻game擊中要害,遲D同大家分享下。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-6-20 18:05 發表 查看引用來源

冇錯呀師兄,其實任何人都有佢哋嘅故事,有好多寫作題材😬
無錯,尤其我發覺女生好鐘意睇男人點同D小朋友呀,BB呀,又或老人家相處,佢地會在旁觀察果隻,問佢有咩好望,往往一開始都會唔講,但心裡又有好多野諗。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2021-6-20 18:50 發表 查看引用來源
happy Father’s Day 爸爸💋
寶寶都應該有得威威啦。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-6-21 07:35 發表 查看引用來源

哦,係果類想人品嚐咖啡之餘放低手機,多與身邊人互動嘅咖啡店,阿星可以寫稿唔一定用手機嘅,寫完可以再搬多次,雖然時間用多咗,慢活嘅話,值得😬 ...
師兄,咖啡店真係好多都超多人,原來我果邊有間望海幾好,但一到夕陽時份,多人到爆,仲好多女會走出去拎住杯野背住太陽打卡,睇女都仲可以,寫稿真係打搞晒。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2021-6-20 12:41 發表 查看引用來源
星期日響咖啡店嘆下好爽。

不過今日去游水都正。
HAHA......游水正喎。
但今年我仲未有機會落水住。

見今日星期一,俾小弟吹吹水哩,講下唔關於性既野黎分享下。
話說小弟早排沈醉於一隻game,隻game成功在於,佢有一條主線去走,但你身為主人翁,你可以將主線放最後,而先去完成支線,支線點黎既呢?支線引發條件有好多種,你行過聽路人甲講野又得,去睇告示,有人搵幫手你去幫人又得,所以故事世界非常龐大,唔玩支線而完game可以,玩晒支線才打主線完game可能少說都要300個小時。

咁佢吸引我又主要係咩呢?唔怕老實講,成為人夫人父之後,我心態確實改變不少。
而故事首要做既係兩樣野,1,男主角要搵契女,因為佢個契女被妖魔追,故事就以契女邊逃邊留下線索,男主角邊幫人邊搵阿女為主線,2,就係男主角搵契女時,支線故事要係兩位女角中揀1個,故事結局前,亦會有一兩個機會去決定揀邊個女角共渡餘生同時講佢點奮力去救契女。而兩個女友亦唔係花瓶,佢地係識魔法,分別係唔同階段幫過男主角去救契女,大家可以講我低低地太投入劇情,但現實中又何嘗唔係我地男生會因女生的付出而被感動呢。

呢隻game亦唔係流料,我上網check過,佢搵黎Henry Cavil做男主角,今年仲第2season上添。

講完之後,男人會鐘意........
A女人,幫得手,但串串咀,事業型,佢有不輸男人既本身,愛男人亦愛自己,而男人唔會係佢既全佈。
B女人,幫得手,乖巧型,佢會聽男人話,雖然事業上亦獨當一面,但佢會為男人放下一切而跟男人上山上山,落水落水。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆