上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 08:31 發表 查看引用來源

太高嘅男士又有限制嘅,阿星同女伴行出街就好礙眼喇,係人都唔想俾人話電燈柱掛老鼠箱㗎啦,當阿星攬住女伴嘅時候,就好似試過俾人話電燈柱攬住老鼠箱喇,都好滑稽㗎。

查實依家香港嘅生活模式,識三幾句英文都有需要啦,如果講 ...
HAHA......師兄你又衰既。
除左行騙,其實好多時打黎我都會聽架,因為對方都係搵食,打通左要過一定時間佢公司先會俾錢,(就算sell唔到野)所以我通常會由佢講,咁上下我先收線。當然,其間我又唔係次次都會聽內容,可能仲放低電話由佢講添。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-11-12 11:49 發表 查看引用來源

果套戲超好笑🤣

呀旦突然講法文,仲以為自己學咗英文
仲以為無知音人添,呢套係市井得來不落俗套的。
係,阿旦係餐廳識聽識講,先知自己一直學緊法文,勁搞笑。
我好鐘意睇梁朝偉既戲會加插心底話旁白呢個技巧。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 12:07 發表 查看引用來源

咪係,真係pink lin易揾過高智慧嘅女人,不過當女人智慧高,佢對男人嘅要求都會高,阿法男未必個個都咁有料,難😬
係。
男人高水準,難道會甘心身邊的女人是平凡嗎?
女人亦然,但亦不是高不可擧,其實說到底,同步最緊要,心態思維一致往往比學識身家財富對等來得仲緊要。

有時看見一個叻但醜陋既人,往往不及窮但態度正確既人來得討好。
好似講遠左,但格衰衰既人真係好多架嘛............

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 12:13 發表 查看引用來源

師兄你真係好心地,阿星成日諗住婉拒已經算係好好人,真係要改善下先得。😬
搵食遮,搵食遮,HAHA......
cold call 既人都好慘架。
有時帶睇樓果D人都慘架,佢地要有客帶出去睇,唔係長坐公司會被人吊吊聲架,所以如果係舉手之勞,我都會幫下既。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-11-12 12:15 發表 查看引用來源

我仲記得有首歌

我叫大頭文……
HAHA....... 師妹,搵俾妳得閑先回味。

https://www.youtube.com/watch?v=6pGV4wpLQtc

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 13:02 發表 查看引用來源

有時喺街度就會見到好多揸靚車但係手車真係曵到無輪嘅人,越有錢越差,而且態度唔好,有人過馬路仲要將架車揸埋啲擋住條路。阿星有時會覺得好過癮,你揸架車,唔會有機會喺街度行嘅?😬 ...
係,其實某程度我亦崇尚強者理論,佢唔一定要係好人,但佢話到事,必然有成功之處。
好的壞的,都可以了解可以學,其實有時女生一樣,佢要既唔一定係好人,對佢好既壞男人,佢一樣愛,仲好愛。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-11-12 15:47 發表 查看引用來源

咁你老婆一定係平凡中嘅不平凡。又持家有道,入得廚房,出得廳堂,上得大床
HAHA.....講呢D。
簡單講,有D女人好似咩都無做,但可以令男人貪玩都返屋企,又或唔再覺好玩而返屋企,而有D女人好似好叻咩都識做,但男人無聊都好係遲遲唔返屋企。呢樣就係極大分別,絕對唔係單純什麼樣靚身材正就夠做架。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 19:48 發表 查看引用來源

贊成!叻嘅人唔一定係好人,但叻都可以內斂啲,唔使下下show俾人睇你叻,但又叻唔哂,揸架靚車就唔該有相應嘅駕駛技術,陣唔輸人輸,唉,甩架😬 ...
哈哈,壞得黎可以格衰,但無品就太難睇。
好似今日單Tesla 咁。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 19:50 發表 查看引用來源

師兄,你講緊阿星老婆呀?即係唔係樣靚身材正呢句呢……………😬
師兄原來有件樣靚身材正又令你返屋企既女人。🤫🤫

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-13 13:31 發表 查看引用來源

喺阿星當年仍然年輕貌美嘅時候,阿老婆大人都曾經係樣靚身材正嘅,家下阿星人老豬皇,阿老婆都陪住阿星又老又皇囉😬
師兄食盡天下美女,最後揀得既,應該正到痺啦。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆