上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 MAN818 於 2022-3-3 13:37 發表 查看引用來源
我唔用架
師兄對環保出一分力,十分精。簡稱出盡精力為環保。

引用:
原帖由 MAN818 於 2022-3-3 15:52 發表 查看引用來源
啱啱睇財經新聞報導,因俄羅斯俾美歐 制裁,所以俄羅斯由美元交易轉用人民幣交易,因此人仔對換價升,咁我地香港從大陸輸入貨品全部都貴咗❗香港市民 變相 用多咗錢😓😓 ...
而家新聞日日唔同,單單俄仔用咩買野找數我都聽左幾個版本。
師兄與其擔心買貴野,樓下師奶會同你講佢想買都無得買,超市個場得dom dom同紅酒長期供應充足喳。

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2022-3-3 17:33 發表 查看引用來源
開打就係雙輸局面,希望可以盡快停戰
超市仲搞笑,D人話被清架尋日去買大把貨任買仲要唔使排隊俾錢,麵罐頭咩野都有,米仲擺到出門口
我影相俾朋友睇,佢地影既係相反...佢問我地住同一個香港? ...
我今日都同朋友咁講,新聞報紙講清晒,但我今日去邊都大把野買,根本唔會缺貨,係擔心D人中招,舖頭交通真係疏落左。
所以居心叵測架講要快快手買野果D人,尋日有個師奶仲沾沾自喜買左好多野,其實我想講,日日都買到,佢買咁多日,只會影響埋其他真係有需要既人。
而家有小朋友要退燒藥都因為D人一個都買十盒而影響到正正常常想買既人都買唔到,真係自私到呢........

政府唔好,都要呢D人推波助瀾先搞到好似乜都要搶,其實係唔係有D人真係以為打到黎呢........

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2022-3-3 23:08 發表 查看引用來源

咁鬼曳嘅你
女生鐘意男人乖時有型,壞時要夠曳,裡外不一先夠豐富嘛。

引用:
原帖由 shinozaki 於 2022-3-4 09:02 發表 查看引用來源
一口氣追晒龍兄嘅post
依然咁好睇😆😆
多謝師兄。
其實近日發生太多事無咩心機update,都好似寫左好耐,會盡快完結個回憶。

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-3-4 09:37 發表 查看引用來源

多謝kat姐關心,
幸好我屋企人未受感染。
師兄,唔好中啊,會性能力下降,睪丸素被影響,袁大夫講架。

引用:
原帖由 MAN818 於 2022-3-4 10:15 發表 查看引用來源
dom dom充足我理解,但紅酒充足又可解呢❓
師兄,上床扑野係主菜,但前菜做得好,主菜先份外好味,有紅酒調下情先正架嘛。
呢個時勢,人人都仆去咩Q都買,係紅酒雪糕唔搶架喳。

引用:
原帖由 MAN818 於 2022-3-4 10:19 發表 查看引用來源
我覺得有商人放風,等市民連倉底貨都搶埋,入新貨就加價🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
家陣商人唔出聲,都大把人搶,大佬,我唔係想搶,我想買自己要既數量都入唔到去買.....
我就睇下班人可以搶幾多日......
同埋D人好鐘意廁紙同米,明明呢兩樣都好充足,都係見到就買,就搶。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-3-6 18:19 發表 查看引用來源
睇下今個禮拜會唔會正常啲。
放心,一定唔會正常,香港人最勁就係購買力。
我都有小朋友,我其實都明大人唔準備好小朋友都要小心D,咩都事前多D準備,但日日都盲搶,唔知以為真係有病,上年已盲搶炎一輪,而家又黎.......

但我果度好有趣,外邊勁講咩超市無既野,我呢邊都大把貨,師兄最鐘意既coffee shop最近開左2間,D人悠然自得地嘆茶飲咖啡,同新聞報既完全係兩回事既態度。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-3-6 18:24 發表 查看引用來源
最近睇緊小說。小說講有本書,叫“一百條問題”
第五十六條:
a.你有冇婚外情?
b. 假設明天世界沒日,你想
1. 陪住妻子,丈夫
2. 陪住婚外伴侶
師兄,首先婚外情得黎自己個家庭係點先??HAHA........
如果A我答有,B我估我會答1啦,最後一日,太多野要做,婚外情既她都有自己要陪既家人,頂多講句末日黎之前一早見,而最後一日,其實好多野要做,尤其最近睇套末世綠州添。世界一亂首先打柴就係手機,你當堂搵唔到你位婚外情人。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆