上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

唔知大家呢幾日點過,如果仲係做仔既時期,應該總有一晚係同D兄弟去左飲野睇波,又或總有一晚兩晚同條女砌一Q,在家飲飲食食又一Q,總言之就係玩隨意Q,來得不經意既,先夠自然。

但到家陣,真係人大左,呢幾日都係陪小朋友去玩,行山啦,Roller啦,跑步啦,Shopping啦,仲攰過返工。但又心情爽爽,一來可以行下走下,二來,真係好多人妻帶住小朋友玩都好正架喂。
唔知大家早兩日出街感覺正唔正呢,我就覺得一流,18度,5月喎,跑步真係舒服到爆,因為我果邊有得跑山,而家好多女生會約埋女生一齊跑,真係好睇到一個點架。
最好睇係,男人來來去去都係赤膊上身邊昵邊跑,但女生呢?真係咩配搭都有,我首選呢下,就係sport bra+legging褲,真係性感美感10足呢~~~~

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-5-3 15:17 發表 查看引用來源
過左個週末都幾多雨,不過趁冇雨都可以行下。去左西貢海邊,尖沙咀到紅磡海邊,重有灣仔海邊。

原來我都幾鍾意睇海。

可能我都係食完飯出發,都冇乜見人跑步。

今日要返工就好好天。咁好天就想去戶外行下。 ...
師兄,而家邊度都係人,假期仲超多人,邊度少D人又吹風好陽光先?
我上山頂,果度唔錯,而家黎講仲係堅少人,可以上去行下。
佢個廣場俾狗入,一齊嘆冷氣都仲得。

唔知大家仲會唔會拎野去整呢?
我本人會,曾經睇過一套戲講,以前D人,咩野都拎去整,壞左,就去整,整到整唔到為止,才會買新,除左因為以前窮,係因為對一件野有左感情,唔想佢有問題,就換過一個,可以既,都盡量解決,去保留。
其實感情都一樣,是資訊發達左,還是人有錢左呢?而家好多野,出問題,就唔會想去修補,next please就算。

哈哈,看來我是老土或老派了,整要800新既可能只係1200時,不如買新啦~~~~
但我仲走去自己學整添,追不上時代的我還是有點堅持呢。

大家呢?

引用:
原帖由 degree06 於 2022-5-4 12:52 發表 查看引用來源
師兄知唔知晴晴呢排點呀?
6度兄,唔知道啊。
你知啦,而家想入黎都唔易,密碼無左真係入都入唔番。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-5-4 13:30 發表 查看引用來源
而家呢個時代,電話,tablet壞左,維修部都係換過等二部俾你。

可能收藏級的錶會有人整…
HAHA....... 風扇我都拎去整,頂,拎完流晒汗。
Printer我都拎去,整要500,新既......都係500.......
個師傅講,而家真係無人整野架啦,所以香港多左好多有用既垃圾。
手機啦喎,最近壞左,要整4000......... 我對眼瞪大過塊面,呢個就唯有買新了.............

引用:
原帖由 degree06 於 2022-5-4 19:11 發表 查看引用來源
我好懷念之前的香港。呢兩年變化好大。大家好好珍惜身邊既人。愛自己既人。自己愛既人。
HAHA,師兄,應懷念就要懷念,我喜歡向前看,但有人和事可能令我停步既我都好珍惜。
呢兩年嘛,有人走了,有病了,走了係移民既有,離開世界既都有,俾個空間搵個時間去感性下,釋放下情緒後就繼續上路,我就係咁,師兄加油。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-5-4 21:22 發表 查看引用來源

吓,阿星係乜都自己整㗎喎,以前住外國,揾個師傅真係貴到阿媽唔認得。阿星都係師傅,間唔中都會應隔離左右啲靚媽邀請,去佢哋屋企整下電燈爐頭塞咗嘅屎坑諸如此類。有嘢食有咖啡飲又有水吹,最抵死嘅係咩?咪就係吹完水仲有錢收 ...
HAHA,師兄呢句又係喎。
唔知點解,以前讀書真係好得閒,我果時果邊好多姨姨帶住1,2個小朋友就黎左移民,佢地一個女人仔,真係好多野都搞唔掂,就會叫我地呢D讀書無野做鐘意呢度玩果度去既人幫手,其實回想番,果時感情都好好,喂,我果時都有錢有下cake食架,D姨姨好鐘意整野食益街坊架。

而家無啦,勁少人整野,有得整,個師傅都會講,買零件先係最難,如果換二手既零件落黎放上去可能仲快。
其實屋企好多野我都會落手落腳整,好似上一輩教落,男人,識維修識砌野先係男人,先真係多女人鐘意架。

最近天氣又轉熱,唔知大家屋企有無蚊,有無咩方法防下呢,我意思唔要插電果隻電子產品,想要天然D既方法。

分享下,點解我會覺得運動女生吸引呢,好多時佢地都勇於表現自己。
話說早前跑步,唔同既索索女仔都見到,好有趣喎,如果馬尾戴住鴨咀帽既女生,份外型同吸引,佢地一樣sporty look,我見有一個背部肩胛位紋左對翼,剛好件貼身背心完全展現出黎,真係型到一個點。
而家已經係5月,戶外運動已唔需要戴口罩,希望各位師兄師妹盡情享受啦~~~~
  (戶外運動唔戴口罩唔包野戰呀下)

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-5-10 09:08 發表 查看引用來源
Printer, 攞去回收化算過整。手機,都係買新好過… 最近壞雪櫃都係買新換舊…
我好鐘意行下D二手店,或者一D有少少out左既商場,往往會睇到好野。
而家市場已俾好多連鎖店主導,往往選擇都變得一式一樣,其實真係好悶。
HAHA,師兄買新好過其實我都明,但傢俱如果可以既自己執修先係型啊,最近天氣熱,我叫師傅黎洗冷氣,部機兩匹,一個人真係托唔掂,你肯聽佢肯教,佢都講今次整完,短時間唔使再搵佢。
其實我聽唔止一個主婦或人妻都講,男人識修修補補屋企野,有時仲有型架。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆