泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89)

收藏  |  訂閱
25  25.4k

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-14 11:03 PM 發表 查看引用來源

應該係90年左右,我同個friend去bangkok,個晚去咗殘廢餐,no hand restaurant。等泰妹服侍。之後帶返酒店過夜。第朝起身發覺有兩枝類似牙簽物體係床邊。我問條女,佢將兩枝牙簽物體實入個鼻度,話我知佢整 ...
曼谷殘廢餐我試過一次,好耐之前嘅事。其實曼谷我比較小去,通常旅程最後一,二日,我先會去曼谷。係曼谷,我會去沖涼比較多。通常我會去亞三密同美娃二間浴室, 呢二間都係曼谷老牌浴室. 美娃價錢比較平,僱客以當地人為主,不過囡囡啲服務大致都可以。硬件當然就冇遊客區果啲咁好。如果係酒吧,我就去Soi Cowboy 同Soi Nana,不過,對於我來講,我始終中意芭提雅比較多。

曼谷浴室囡囡, 差不多20年前........

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-18 06:00 PM 發表 查看引用來源

我帶團帶到有啲怕。吾會再搞。睇下有冇機會再去(而家始終有隻老虎係度),有機會既就一齊去玩下。
Patpong果邊我比較小去,反而Soi Nana果邊比較多。有一次水燈節,我剛剛去到果邊,啲A-go-go 都有搞下節目,不過就點都冇芭提雅咁熱鬧。我同樓主一樣,帶團真係怕怕,因為都遇過好多有趣嘅事,甚至有一次搞到要上芭提雅第九街差館。同埋我帶親去嘅,都係身邊啲朋友,變左個責任更加大,帶得佢去,就要安全帶返佢返來。不過,最慘就係,有啲人出到外地,同係香港係二個人,有好多突發嘢係估唔到。

果次水燈節影既相, 應該仲有其他相, 不過要搵搵.

引用:
原帖由 kelly33 於 2016-10-26 11:17 PM 發表 查看引用來源
我岩岩星期一係芭堤雅番來,主要都係行walking street 既gogo bar,
飲下野、睇下女咁啦,個度大致都回復正常,每晚都去左四、五間bar,
d女就有d岩鬼佬口味、亦有d岩香港人口味,
好多都係靚妹仔,我主要都係飲下 ...
芭提雅呢啲遊客區,主要收入係來自遊客,所以當局對於該區嘅管理手法,一向都比較寛鬆。好似每年嘅彿誔,泰國好多娛樂場所都會自動停業一日,不過芭提雅就冇咩受到影響,最多就係啲酒吧果日唔賣酒,賣汽水,同埋話就話啲酒吧夜晚二點後就要收,佢地二點後大多數就熄燈同熄音樂,客人同啲女都照坐係到。話晒都係靠娛樂同夜生活去吸引遊客,有時點都會有啲寛鬆嘅。

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-29 03:10 AM 發表 查看引用來源

同舊時比,人流少好多。香港團少咗,大陸團有少,歐洲客都少埋。但多咗中東客。
以前去Jomtien晒太陽,一定好多鬼佬,佢哋會拖埋啲泰妹一齊或係沙灘搵雞仔,好熱鬧。
上次去沙灘,明顯人 ...
我最後去芭提雅係2013年。對比起廿幾年前,芭提雅真係冇以前咁熱鬧。唔使講中東客同鬼佬吖,香港人都小左好多。記得八,九十年代,香港人,跟團去嘅又多,自由行又多,記得當時啲香港男士自由行,好多都中意租架Jeep仔,或者成班人,每人租架電單車,係舊Mike,撞口撞面都係香港人,而家諗返,已經係一種回憶。

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-11 09:26 PM 發表 查看引用來源

但都鐘意去芭提雅行下,回憶一下從前荒唐事。
講起荒唐事, 樓主唔知記唔記得Marine Bar之前有間上樓嘅A-GO -GO.呢間A-GO-GO, 係樓梯門口已經有好多女係到跳舞。有時又會拉晒橫額,寫住Welcome USA Navy. 呢間嘢,裏面有真人表演,同埋會請啲客人上台表演。啲女會同啲客跳舞,跟住會除啲客啲衫,條女自己又會除,跟住會同客跳貼身舞,有時又會玩水床,不過就唔係真做,當時都幾好玩,當有客被請上台表演,成場個戲氛就會好高漲,呢間嘢,都帶比過我好幾次荒塘嘅回憶。

就係呢間荒塘A-go -go

係樓梯入口前已經有女係到跳舞.

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-2 12:18 AM 發表 查看引用來源

一定吾會,佢哋花咗好多錢變性。佢哋好自豪係妖,佢哋覺得佢啲靚過及好過啲女。
最罩忌係你話佢吾靚,吾好。試過有妖畀人話佢醜而自殺。
正如樓主所講,係泰國,人妖大多數都唔會對自己身份加以隱瞞,有好多人妖仲會以身為人妖為榮,佢地除左叫自己叫做กะเทย(人妖)外,仲會叫自己做สาวประเภทสอง(第二姓別女性)。係泰國,好多時仲會有人妖選美,人妖酒吧。樓主應該記得,係Marine Bar附近,有間人妖酒吧,有幾個人妖,睇落真係同真女人冇咩分別。

當年人妖吧其中一個人妖。

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-2 12:14 AM 發表 查看引用來源

Marine Bar 樓上,我記憶中係Disco,吾係go go bar。可能我記錯係Simon Bar樓上先係Disco。
Disco我多去disco duck 或 Parladium。當年go go bar 主場係 Baby 3。全部under18。冇上裝,任抽水。但冇見過玩得你話 ...

Sorry,樓主, 可能我表達得唔好, 果間A-go-go bar 係Marine Bar 行前小小, 一條樓梯直上. 講起去DISCO, 我最中意都係去MARINE. 提起MARINE, 女多唔在講, 而且啲女大多數都玩得好放, 即場抽水已經係指定動作, 而家諗返起, 都覺得好好玩.

當年攝於MARINE DISCO, 啲女真係好放, 著到咁落DISCO, 認真醒神.

除左Marine Disco, 間中我都會去下Stardice.樓主都應該記得,當時DuckPub,Stardice, 呢啲disco,香港人都比較多,而且果到啲泰妹,大多數都識講廣東話,溝通大多數都冇問題。不過,講到好玩,我始中都中意Marine多啲,因為果到啲玩得比較放,而且,講到地點,Marine  點都比較方便一啲。

當年Stardice 啲女, 可能Stardice 始終香港人比較多, 啲女感覺上始終冇Marine咁豪放.

除左Disco,當年我都會去下A-go-go玩。我比較去得多嘅,係Baby, Supergirl 同Happy A-go-go. 呢啲A-go-go, 真係幾好玩, 睇住啲女係個台到揸住條柱係咁磨, 睇啱叫佢跳完舞落來坐, 抽下水, 啱就帶返酒店過夜. 呢批相, 九十年代頭影既, 當時仲係膠片菲林, 所以質素比較差, 希望樓主唔好見怪.

引用:
原帖由 希索加 於 2016-11-10 12:28 AM 發表 查看引用來源

最尾張相係happy? 個台到宜家都好似無變過
最後果張都係BABY, 其實 A-GO-GO啲環境, 間間差不多, 都係有個台, 台下面有BAR , 最緊要都係玩得開心.

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-9 11:06 PM 發表 查看引用來源

當年一晚大富豪,夠我去泰國一個月洗費連機票。係泰國玩,開心又放心。返正,weekend冇乜事就飛過去。

樓主所言甚是,絕對正確。當年係泰國,真係經齊實惠,想玩得大眾化,去Noree, D-Wan呢啲,幾百銖就有交易, 如果想熱鬧啲, 去酒吧, 鐘錢都係200銖, 過夜都係700-800銖. 如果再想好啲, 可以去A-GO -GO, KARAOKE, 點玩都好, 價錢一定平過香港, 而且玩法又多. 甚至可能今晚想休息, 都可以去睇下真人表演, 總之係各式其式, 豐檢由人.
引用:
原帖由 voking 於 2016-10-29 03:03 AM 發表 查看引用來源

放水燈,萊卻桐。我都會係芭提雅。會去Jomtien 或揸車去遠啲。睇見成個海都係水燈,好開心。

我去差館都去咗好多次。都係啲碎料。冇大礙。
講起水燈節(ลอยกระทง), 當時芭提雅啲酒吧真係好熱鬧. 啲吧女好多都會著晒傳統泰國服裝, 同埋啲酒吧又會搞啲選美活動, 嬴左嘅女仔, 會有獎杯同獎金. 我自己都同過幾個女仔去放水燈, 亦都同時會放埋孔明燈, 氣氛真係一流.

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-11 12:18 AM 發表 查看引用來源

不如ching又係度講多啲你既舊聞等大家回味下或俾啲新進ching多啲資料,等去到 ...
回憶返以前係芭提雅果種玩法,真係可以用“瘋狂“二個字來形容。係芭提雅,除左夜生活場所既女仔,其他女仔,例如待應,售貨員等等,都一樣有可能和大家“做朋友“.講返比較瘋狂嘅回憶,有一次我同幾個朋友Jomtien海灘到坐,咁我隔離有幾個女仔坐係到,咁我就同佢地搭訕。傾左一陣,我地話走,咁我就問同我傾緊果個女仔可唔可以一齊去食野,咁佢話可以。咁我地幾個男仔,同佢一個女仔走左去食野。食完野,我地同佢返酒店。入到房,我問佢,而家我地有幾個男仔,你最想同邊個做呀?點知條女既答案係,佢要同我地幾個一齊做。既然佢女仔都唔怕,我地當然奉陪啦,果次真係玩到好癲,大戰完畢,淨係地下啲袋都有十幾個,咁我地當然亦都有比返錢個女仔,而家諗返,都好刺激。
另外有一次,我朋友叫我幫佢攞啲嘢過芭提雅比佢女朋友,咁我到左芭提雅,就約佢女朋友係Royal Garden 到等,點知佢女朋友同埋佢妹妹一齊來,人地一場來到,冇理由比完嘢人就叫人走架,起碼都食啲嘢先喇。係食嘢其間,我同佢個妹傾計,原來佢個妹係Sriracha妖精卡拉OK到做,不過佢今日放假。咁就啱啦,我就當堂約佢個妹去玩,到夜晚梗係返酒店休息啦,芭提雅,真係男人既天堂。

呢張相就係當年係ROYAL GARDEN 出面影, 時間過得好快, 不過, 開心既嘢, 到而家都仲記得.

前往最後回覆