[原創作品] 便利店夜更女經理.與.兼職小伙子

收藏  |  訂閱
4  17.8k

呢一張圖,本來打算貼喺浪花兄篇雲姑度,但又驚破壞咗佢嘅意境,咁就送畀霞姨啦,都一樣啱用:smile_o01:

40歲未夠嘅女人,仲有大把靚女,點解將霞姨寫到好似好老咁 ?:smile_41:

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-6 11:56 AM 發表 查看引用來源

霞姨40歲未夠???
米兄可能有少少誤會勒 , 等小弟剪兩小段落黎 , 米兄就會明白架拉 :
====================================
後生時又以為,靠那些男人可以過一世,到快40歲人老珠黃拉,男人們都不要自己了,才迫著出來工作,這年紀還沒工作經驗,還可以找到甚麼工?找到這份就己經不錯了..
============================== ...
呢啲係單插圖藝術, 唔係卡通片度cap出嚟, 過如果你鍾意, 再來多一張 「 三娘教子 」 畀你嘆下都仲得呀 。 。 :smile_47::smile_47:
又係嗰句, 呢張圖嘅題材, 本來打算喺浪花嗰邊貼就好合適, 但係佢老哥啲文章咁清雅, 我啲圖又咁粗俗, 怕擾亂咗佢氣氛 。 。 呢度就唔同呢, 哈哈, 我知你唔會介意 :smile_04::smile_04:
( 請注意, 「 三娘教子 」當中嘅「子」, 係指18歲嘅小子, 並非兒子嘅意思, 千祈唔好誤會 :smile_o13

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-17 09:33 AM 發表 查看引用來源

其實米兄係咪仲記得 , 小弟好鐘意 "三娘教子" 呢個提材???
不過我唔理架拉 , 貼得係我度 , 我就當你係送比我架拉 !!!

係呢 , 小弟希望今次寫得情感D 同貼地D , 米兄覺得得唔得???
好似霞姨肯幫阿信破處 , 我都係想由情入手
(可 ...
老實一句, 真係唔記得你鍾意「三娘教子」 但呢個題材, 不過呢個題材, 應該有九成麻甩佬都鍾意掛 :smile_30::smile_30:
貼得喺你度當然係送畀你啦, 想唔想要多張 「三子孝娘」呀 ?:smile_47::smile_47: 哈哈哈哈 。 。 。

其實你今次呢篇的確寫得唔錯, 同你以前嗰啲相比簡潔咗好多, 但係前頭嗰幾段我仍然覺得太多資料, 捱過咗嗰堆之後就好睇喇
你嘅水準進步咗好多, 以前我會睇睇下就放棄, 但自從你上次嗰篇女社工探訪k型家庭, 我開始畀多啲心機睇你啲文
由情入手好重要, 有「情 」 做起上嚟時, 多好多feel, 現實係咁, 寫文時都係咁:smile_o13:

DQ女2員, 根本好好j, 所以我上次篇校花先至有提及, 咁快Q 咗, 真係好可惜 :smile_o03:

(順便覆下你, 「低俗口味短文 」), 因為咁啱線, 我都留意到呢點, 另外就係, 因為自己冇乜時間去寫長文同埋鋪排,
但係隻手又痕喎 。 。 :smile_13::smile_13:
所以呢兩日, 都寫咗一兩篇短文, 因為唔使鋪排長橋, 只係諗下啲situation, 就可以開筆起稿, 唔太難寫,
三日就可以寫到兩章, :smile_34::smile_34:  二兩三張就一個故事

但係唔知讀者啲反應會係點,:smile_41::smile_41:  呢幾日應該會貼, 你留意下啦, 你冇耐性, 呢啲短文應該啱你睇 :smile_47::smile_47:
今次冇乜手信, 睇下呢件, 適唔適合做霞姨? :smile_04::smile_04: ( 背景似唔似劏房呀? )

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-22 12:29 PM 發表 查看引用來源

因為我係 "果邊" 一周出兩篇 , E+己經就來無貨出 ,
真係就來要出 "催眠武打女星" ... 所以我想再問下改名既問題

其實篇 "催眠武打女星" , 我之前己經係一個台灣網POST過 ,
不過收視就 ...
直到我改名為 "催眠了健身室師姐" , 之後D成績先好返DD ...

米兄覺得我應該用咩名係 "果邊" POST文會好D??? ...
上次咪同你開咗個名囉 。 。「我催眠了武打片女明星 」, 乜呢個名唔收得咩?
睇嚟 「武打」 呢兩個字太過嚇人, 啲人投入唔到呀, 不如打下茅波啦, 就咁「我催眠了女明星 」
等佢哋入到去, 先至知道原來係個武打女星, 嚴格嚟講都係事實啫

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-24 09:55 PM 發表 查看引用來源

講開又講 , 自從睇完 P兄既大波蓮  包租婆系列 ,
我就搜集左一D "地味" 十足既角色 ...
好似哨牙珍  姣婆四  肥婆蘭  大隻妙  墮Lin娜
尤其係大隻妙 , 我開始將佢同XX女神結合拉

:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :s ...
嗰啲阿伯退咗休, 日日喺電梯睇佢妙妙上落貨, 睇得幾開心 :smile_47::smile_47:
哨牙珍我都有一件喎, 唔同版本嘅

前往最後回覆