上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
1.2k  1.4m

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-19 13:34 發表 查看引用來源

龍師兄呢個係秋香嘅原理喎,要揾埋幾個唔多得嘅人先可以比較到秋香嘅美,簡直係靚到啪啪聲啦咁。

游水嘅女仔一般身形都充滿線條,阿星以前識一位女伴都係游水好叻嘅,身形靚唔在講,點解游水可以連外表都鍛煉到咁靚嘅呢?

龍 ...
外表天生。不過好多女仔為左keep住白,唔肯游水,可惜。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-8-19 15:29 發表 查看引用來源

HAHA,唔會喎,聽講好似都會有雨,間唔中果隻,有雨都操,某程度仲好feel啊師兄。
我重諗住去游水。落雨就唔去…

引用:
原帖由 vanillasky 於 2022-8-19 22:26 發表 查看引用來源
係,同西方唔同,以前啲中國人與口傳心授,好多嘢唔見咗唔記得咗就冇。好似琴瑟和嗚個「瑟」,濫竽充數個「竽」,應該都已經絕咗種。
不過古琴還古琴,箏還箏,兩樣嘢而家都仲喺度,而且各有特色,冇話邊個代替邊個掛。不過啲指法好似 ...
中樂團合秦都好好聽。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-19 21:56 發表 查看引用來源

其實仲有好多中樂樂器我哋都未見過,有啲甚至連名稱都叫唔出。

古琴其實先係笑傲江湖曲嘅其中一種主要樂器,唔知點解大家都用真古箏去代替😬 ...
其實我分唔出古琴定箏。古琴音係咪低啲?啲

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-8-20 16:13 發表 查看引用來源

師兄可以去室內嘛,而家都好多,但我個人就鐘意戶外。
我鍾意去西貢泳池,少人。游完就去食野飲杯咖啡。好舒服。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-8-20 17:16 發表 查看引用來源

師兄就正啦,我果邊度度都多人。
運動又真係好正,至少多D安多酚,人都開心D嘛。
師兄其實會唔會自己磨咖啡飲?
我都係鍾意靜靜地坐响度等人沖。我就冇心機自己沖。

引用:
原帖由 vanillasky 於 2022-8-20 18:15 發表 查看引用來源
好聽😌其實真係好羡慕識玩音樂的人
識玩音樂有獨特氣質。

我覺得多做運動既人都好正。尤其運動形既女子。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-8-22 13:57 發表 查看引用來源
HAHA,我都唔識沖架。
我以為師兄鐘意飲,屋企會有部機慢慢玩。
我鍾意慢慢飲嗰種慢活感。

我又唔多享受自己沖。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-23 09:21 發表 查看引用來源
阿星聽返嚟㗎咋。之前曾經有一副過千年歷史嘅古琴,一位古琴大師兼收藏家演奏,聽完之後,阿星只能夠慨嘆一句:阿星真係識條鐵咩?😬
我諗啲音樂家識分…

我就鍾意聽樂團合奏,好豐富。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-8-26 16:19 發表 查看引用來源

都唔係架,半年前,我跑到去附近一個公園,果度都幾大,我見好多教練會帶唔同既學員係戶外操,佢地都FIT又好睇,簡單既器材一齊玩。有5、6、7人一齊玩其實都唔錯。
有Miss會同幾個女生一齊玩瑜珈,又有成班男人係度玩tabata,當然 ...
行過會望住心心眼呢。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆