上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
1.2k  1.4m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-14 15:25 發表 查看引用來源

如果做瑜珈呢?
我記得有次我玩緊部行山機,個女生係我後邊放左張墊玩瑜伽,我係對住全身鏡練既,咁反射下睇住佢做一系列既瑜伽動作,真係正到呢....... 佢仲要除鞋露趾,屁股翹翹添。

其實做運動俾人望,我最多擔心係走左 ...
你咁樣兜個圈讚自己.... 其實係你型又fit, 人哋特登選個位吸引你注意。又唔係直接對住你,偏偏選個反射位,你睇佢幾有心思

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-14 15:25 發表 查看引用來源

如果做瑜珈呢?
我記得有次我玩緊部行山機,個女生係我後邊放左張墊玩瑜伽,我係對住全身鏡練既,咁反射下睇住佢做一系列既瑜伽動作,真係正到呢....... 佢仲要除鞋露趾,屁股翹翹添。

其實做運動俾人望,我最多擔心係走左 ...
呀龍兄,我梗係冇可能正到完美, 但問題係,仲係超級below average 😭

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-14 15:31 發表 查看引用來源

女生應該仲down,係唔係會懷疑自己無吸引力呢??
哈哈!果然男人下體係好誠實

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-10-14 16:15 發表 查看引用來源

Kat姐所言甚是,
我都覺得情況會係咁。
終於見到你啦!

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-10-14 16:19 發表 查看引用來源

師兄講開我又諗起,
我拉槓受傷嗰日,
對面都有個女人喺度做緊伸展動作,
諗諗下,都唔知我係咪掛住望佢,
搞到血氣衝上腦,
導致血循環有點失衡,
因而拉到受傷。😅😅😅 ...
血氣冇衝去小Sam 咩?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-15 12:46 發表 查看引用來源
直覺往往是最能夠反映出一個人的潛藏性格,在不用多加思索下的選擇,總是最真實反映出你的想法。以下一個情況,憑直覺想想答案,可以測出內心深處的你,其實最適合甚麼個性的另一半!一起試試吧。

問題:在排隊買東西時,覺得排在 ...
#3.......我諗到好多c9

引用:
原帖由 vanillasky 於 2020-10-16 00:11 發表 查看引用來源
短聚🥰🥰🥰快閃👻👻👻
Wow ! 好索呀!

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 14:05 發表 查看引用來源

師妹係呢種型喎。

選3:【安全的穩定型】年長又有上進心的安全情人
你偏愛思想成熟的人,對你們來說,都是希望能找到依靠的類型,對方要有上進心、有才華,最好能擁有自己的事業,才能滿足你的安全感。 ...
年長....好彩唔係年老😅😅😅😅😅

有才華嘅男人,令人心醉

以前遇過冇上進心嘅男人,簡直想死。佢成日話我嫌棄佢差,我好清楚同佢講,差唔係問題,問題亦唔係冇進步過,係嫌棄佢唔勤力,比萬個excuse 唔去改進,又唔肯踏出一步去改進.....我進步步伐快佢1000倍,點玩呀?

男人喎,冇上進心,真係搵鬼要

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 17:36 發表 查看引用來源

師妹,真心問,咁女人鐘意男人既才華,外表魅力,能幹本事,定還是對自己一往情深就夠呢?
一個男人有本事,不違言都是一個吸引點,對吧?
佢解決到眾人既難題時,又係型型。

以前聽過一個對話,女人會鐘意無本事既男人嗎?
女人答: 如 ...
個男仔的確對自己一往情深,但除咗一顆善良又愛我嘅心心外,什麼也沒有,唔好話才華丶外表丶本事丶學識丶錢丶見識⋯⋯連上進心也沒有,我真係唔得。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 17:55 發表 查看引用來源

與其講進步,不如講同步。
大家要步伐一致,先可以係埋一齊。
我從來都唔係一句我愛你就大晒既人,即唔好同我講以前愛我,而家都愛,但咩都無為我做過就叫一生不變,呢D只係叫一成不變。

即簡單如我鐘意既早餐腿通,煎蛋腸仔,廿 ...
無錯,共同目標,步伐一致。

由day 0 講話同我一起學習,進步。
開始時我已經在100 步,叫佢加油努力,一起跑吧!把口就話好想進步,但行動照舊,一萬個藉口

到我跑到200步,鼓勵佢,放慢腳步陪佢。繼續偷懶,連其他人都叫佢唔好浪費我時間

到我跑到300 步,佢又放棄又偷懶,仲話我嬲佢唔做嘢。我用不停方法令自己不斷進步,但佢仲寸我那些方法冇鬼用。我當時答佢,方法一定有用,但覺得有冇用depends on your attitude & mentality ! 自己冇心做,什麼方法都多餘。自己mind close 咗,什麼也不會學到。

到我跑到500 步,佢仲原地踏步。我説我可以返回起點陪佢,唉!最後佢又放棄。

最終,他說會及可以繼續陪我跑,但條件係他什麼也不會做。吓?什麼logic ?想進步但什麼也不會去做?腦袋係咪有病?男人講得出呢個logic .....幾愛我也沒有用。每天願意寵我都頂唔順啦,更何況又冇學識丶冇外表丶冇錢......仲要充,扮有錢有品味

我放棄佢後,佢仲話我好放棄佢。佢真係覺得一個「愛」字係大晒。
之後,我繼續努力,現在跑到5000步,佢仍然原地踏步⋯⋯其實應該係退晒步

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆