上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
1.2k  1.3m

引用:
原帖由 sam7211 於 2021-5-31 13:55 發表 查看引用來源

人大咗,如果還有露營之心都很不錯,
我個女約我幾次去露營,
最後我都婉拒了!😅😅😅
呀女約你咁sweet 都唔去?咁唔比面呀!

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2021-6-4 13:50 發表 查看引用來源

訂造真係唔同
我都係訂造,叫佢做可以用袖口鈕(好似叫珍雙袖) ,做開佢已經default已經會有
西褲最好夾返你現有西裝既色,到時一set咁
宜家天氣熱就用止汗香體好D,天氣涼或凍用男仕香水
自然會吸引人好多 ...
訂做衫梗係好。起碼cutting & fitting 一定啱身!
尤其女仔,你知我哋好多短點,可以藉此做d 衫左遮右遮,但設計上又可以有特點,最重要係獨一無二

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2021-6-4 13:28 發表 查看引用來源
哈哈。我冇試過裇衫收腰。不過師傅話我身型可以試下。我都期待緊。
連師傅都話可以收腰,咪即係好fit ?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-6-5 10:24 發表 查看引用來源

有馬甲通常外邊果件會除左多咁先睇出型。
3件著晒要fit或瘦底先夠好睇。
仲要高大呀!

有個friend 鐘意馬甲,做gym 只做上身,谷胸,以為自己好形,成日著馬甲,覺得有style , 可惜得五尺2、3.....所以得個橫字,又唔靚仔。

反晒效果🙄🙄🙄🙄
唔好搞咁多嘢喺身仲好啦😖

引用:
原帖由 alexyclam 於 2021-6-6 09:01 發表 查看引用來源

5尺2/3。。。隨意得啦。。無謂搞咁多啦。。
身高已經突出左佢。。隨意重舒服
咪就係。
知道自己外形唔掂,自卑感重,再加上冇錢冇學識,所以佢好努力㗎!不過方向錯晒,以為操吓、寧願食麵包也要買貴衫,著polo shirt 反領,著吓馬甲皮鞋就可以好似申士咁....好型feel....
佢永遠唔明白點解「咁有taste」身光頸靚都冇女仔埋身。近排仲同我講想溝高過佢丶去年喺美國讀大學返來,英文loc loc 聲嘅新同事

因為一開口就 I very happy. Or now look at the time ppl look phone. Boss today very happy and out office.
我哋成班朋友叫食lunch ,就答 I very like eat noodle.
唔係英文差,係反映咗缺乏晒女仔喜歡嘅內涵丶學識丶上進心。遇其tailor made 幾件馬甲,倒不如用果筆錢去進修吓,學吓英文啦!

引用:
原帖由 alexyclam 於 2021-6-7 07:36 發表 查看引用來源

自卑影響。。可能佢著成咁多左人望。。以為自己係型左果點。。其實人地既目標。。你搞乜野呀。。😂
衣著整齊乾淨得啦。。不過香港人既又先敬羅衣後敬人心態。。你睇下。。而家一街啲mk仔全部都帶勞。。又玫瑰金。 ...
我個朋友就係自身條件低,更加相信先敬羅衣後敬人,同埋要不斷以羅衣去彌補以前窮及自卑心態。

有錢有taste ,有時,係一種生活態度

引用:
原帖由 史隆教練 於 2021-6-7 09:27 發表 查看引用來源

sad but true🤫🤫
但真正有錢人從來唔會理自己著成點
望落同一般人無咩分別
或者,雖然身上都係貴嘢,但感覺唔刻意show off 、唔做作

感覺那些luxury items 和人融為一體,好自然。望落去好舒服

正所謂氣質丶氣場

Carry 唔到,就係著起龍袍都唔以太子

引用:
原帖由 史隆教練 於 2021-6-7 16:17 發表 查看引用來源

名牌著出bossini味道😝
即係 lx perla 著出一樓一味道?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-6-7 17:35 發表 查看引用來源

其實你位朋友,反而唔好太著重外表,平實D,再充實自己既內涵,可能仲好。
一個人有自信同學識修養,真係肥矮又或瘦底都會俾人感覺值得尊重同親和既~~~~ ...
鬼唔知咩!係佢唔知之嘛

我哋個個friend 都叫佢上進啲,學吓嘢,進修下,不過大家識咗十幾年,佢都係不斷比excuse
不單止唔聽意見,仲認為自己「硬頸固執」係好有性格,係我哋唔欣賞佢。

咁嘅男人,真係冇L用
忍唔住講句:I very hate this type man human

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-6-7 21:48 發表 查看引用來源

哈哈,係呢個奉承既社會有個咁堅持己見既人其實好難得。
即佢係咩都聽唔入耳既死靚仔另計。
幾十歲男人都唔識諗,係一種幸福黎架,哈哈,尤其點極佢唔明時,即佢覺得無需要聽人講囉。 ...
幸福在自己的世界。

人哋講,又唔高興,女人小器見得多,男人小器真係好樣衰

Die cow one side neck ....唔同level , 唔會明㗎啦

I real no air with him talk

唉!註定一世冇女食,打飛機⋯⋯

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆