上一頁下一頁
發新話題

<<可可甜故>> 我和主人的故事 #315 (16/9 更新) **中秋特別篇**

收藏  |  訂閱
43  140.7k

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-5 06:26 PM 發表 查看引用來源
今集的內容,有部份係我有經歷過的
今集睇到真係好心酸......
或者好似你咁講
因為有部份係你自己有經歷過.....
所以字裏行間變得更有血有肉

BTW 故事發展到呢度
覺得主奴之間嘅感情已經煙消雲散......
但令我更期待後續同結局

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-6 09:23 PM 發表 查看引用來源
第17集 坦白

返到屋企喊左一場,見到主人SEND來的MSG,只有”SORRY”呢5個字母,真係有D嬲,我決定熄電話,我唔想比機會佢敷衍我,其實更怕佢連敷衍都冇……………………………..

斷斷續續咁瞓左大半日,真正清 ...
可能只係鬥氣.....

Edmond 最後會唔會揀返Lina 呢??

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-7 06:53 PM 發表 查看引用來源
建議大家有時間重溫我之前的故事,同而家個故事有d關連的

小秘書札記
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=24392241&extra=&page=1
又係溫故知新嘅時間~~
:smile_o12:

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-9 12:17 AM 發表 查看引用來源
第18集 半年後

工作空檔期間,Edmond如常咁打電話,呢半年內,打呢個電話號碼的次數冇1000都有800,每次都係”未能接通”,但佢都繼續堅持,得閒就打,彷彿打多幾次,就可以彌補對LINA的傷害同埋減低思念,雖然唔想承認,但 ...
真係寫得好好!!
除咗因為令我好想追落去,一直到結局之外
連cross over 其他故仔嘅線都鋪埋
情色文學唔一定要每一幕都係啪啪啪嘅
有時都要交代吓感情線
有感情先會啪得更爽更投入吖

引用:
原帖由 little_princess 於 2015-6-9 03:23 PM 發表 查看引用來源
我當年16歲識他,而他是醫生,我20定21歲離開他。

對當時嘅你唻講
應該係好唔容易喎

引用:
原帖由 little_princess 於 2015-6-9 11:21 PM 發表 查看引用來源
他無比錢我洗架,都係生日先有禮物,所以絕對唔係包,我本身家境都ok...他可能係"喜歡"我,雖然騙我會離婚,但他其實無打算離婚。

我估佢都有鍾意你嘅~
但係未大到真係離婚~~
咁你咪好傷心???

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-10 12:29 AM 發表 查看引用來源
第19集

今晚queena又有節目,剩低michael同edmond兩個睇波吹水

「michael,點解你呢排咁得閒?終於比queena飛左?」

「佢個fd而家得閒陪佢嘛,我咪入左冷宮囉,佢兩個成日一齊去整野食同做手工,仲搞左個」

「下 ...
長短都唔緊要~
只可以講世界真世小~~

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-11 08:05 AM 發表 查看引用來源
第20集
今日同queena一齊去學整曲奇,見到佢fb已經放左相,無意中見到有個”edmond chan”剛剛同佢做左朋友,雖然呢個名好普通,但都click入去望下

果然就係佢….相信佢都睇到我同queena的合照了,唔知佢會唔會忘記左 ...
聽住歌唻睇
別有一番味道~~

引用:
原帖由 little_princess 於 2015-6-10 01:33 AM 發表 查看引用來源

我又青春又靚,他當然中意我啦。我當時都好愛他。他有次要離開我,大概係老婆發現了我們的事,他告訴我我地唔可以再一齊,電話都改埋,找不到他我真係好痛,每日上lecture都哭,哭了唔只一個月。唔記得隔了幾耐, ...
果段時間你都好辛苦喎....
最後係點分開??

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-12 09:24 PM 發表 查看引用來源
第21集

其實我冇嬲過Edmond (即係Derek),當年的離開,係我太年輕,面對突發的事,完全處理唔到,加上平日的怨氣,就爆左出黎,扔低一切走左去

既然而家有機會重逢,我想試….其實我一直有掛住佢,間中都會諗起我地相處 ...
唔知佢地再次見返會點呢??
不知所措?? 喜極而泣??
期待吖~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆