[原創作品] 衛夫人

收藏  |  訂閱
7  9.6k

作為一條歷史撚 , 我見到 "衛夫人" , 其實首先係唸起衛子夫 ,
即係衛青家姐 ... 不過其實一定唔係拉 , 再唸起S兄講過會寫白素 ,
先知發生咩事~~

我無睇過小說 , 所以我心目中既白素 , 就係蒙嘉慧 ...

佢係我第二代女神 , 仲要唔係打JJ果隻(第一代係郭譪明 , 做唔到呢
我其實好鐘意氣質女) ... E+係S兄手上 , 真係又期待又害怕 ,
期待S兄可以變出點不一樣的嘉慧 , 怕就怕嘉慧會有咩遭遇 ...
(謎之聲 : S兄又唔係你 ... 比你寫寫就真係牙煙勒 !!!)

引用:
原帖由 spamna 於 2016-2-3 11:17 AM 發表 查看引用來源

衛c理全套睇晒,不過今次改咗好多地方,如果大家有睇開衛c理,都知道佢咩事昏迷,白素真係幾難選邊個去演,電影版有王祖賢同另一個女,一時唔記得叫名(周潤發做衛)。
係胡慧中。。。90年代打女
但我印象中既白素,只係嘉慧果種身手好,但平時有智慧有氣質,唔會係打女格。更唔會係病態美女神王祖賢。。。
不過我無睇過小說,真正既白素係點架?

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2016-2-3 10:41 PM 發表 查看引用來源
人物開始多,有啲亂,每集出個人物介紹表好啲

我又唔覺得複雜喎 ... 女俠  白老大  孖女  陳大小姐咋麻
但係點解唔寫多D孖女???:smile_47:

引用:
原帖由 spamna 於 2016-2-4 10:20 AM 發表 查看引用來源

十五六歲(三十年前)第一次睇"老貓"吸引,慢慢起圖書館借全套或買來看,嗰時細個有啲故事都好深唔明,追到衛斯理搵番嗰女(紅綾),衛斯理故事再冇以前吸引,曾經衛斯理講過佢到老態,以前衛斯理去 ...
S兄芳齡46???

引用:
原帖由 spamna 於 2016-2-4 02:22 PM 發表 查看引用來源

差唔多啦:')
原來我係色文區只係BB班:smile_35:

引用:
原帖由 spamna 於 2016-2-4 02:58 PM 發表 查看引用來源

文作冇分bb唔bb,大家寫作都係興趣消閒姐
男人大丈夫 , 年齡唔係咩秘密 ... 本帥(係時候自戀下^.^)年方32 ,
敢問無巧兄芳齡???
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

引用:
原帖由 spamna 於 2016-2-4 10:24 AM 發表 查看引用來源

孖女比大家再幻想諗諗吧,我可能下個故事起孖女呢
其實小弟都寫過孖女,仲係出道第一篇。。。不過係唔似樣既孖女(異蛋雙生)

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2016-2-4 07:51 PM 發表 查看引用來源
老小弟生於丁未年^^

1967年

前往最後回覆