上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
61  444.3k

引用:
原帖由 siew1203 於 2020-4-21 17:34 發表 查看引用來源
為咗工作同錢,2月8日開始一直都有人特登返港和北上等14日被隔離的,但為咗其他方面,值唔值需唔需要就自己諗咯。。。。。
有D係呃14日入住隔離, 所以之後要收200

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-4-21 18:29 發表 查看引用來源
走咗去英美就好返來香港啦?返來播毒兼博免費治療,正一自私自利的香港人
無計, 依家其他地方爆得咁既, 佢地梗係想返香港避,
依家日日有人返, 好難連續28日0確診,

引用:
原帖由 siew1203 於 2020-4-21 19:09 發表 查看引用來源
Ok la 包食住哈哈
就係俾人玩串左,
依家要200蚊一日

引用:
原帖由 siew1203 於 2020-4-21 19:11 發表 查看引用來源
真糸忍唔到又啱食咁為由照去哈哈
谷左咁耐, 唔太差既老妖都OK

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-4-21 22:45 發表 查看引用來源
限聚令又再延長至5 月7 日,剛好由中國回港的14日隔離令又係到5月7日到期.到時唔知限聚令同隔離令會唔會一齊撤銷定又再延長呢?
真係要睇仲有無本地感染

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-4-22 10:18 發表 查看引用來源
andy2008, 等香江d政府體育館, 圖書館, 酒吧, 美容院, 健身室......全部開番晒, 先至再講取消中/港14+14日隔離啦.
觀望6月正常返....
5月真係唔好咁大希望

真係唔使諗5月可以正常返到大陸

周二起入境深圳 須就地集中隔離14天
https://hk.news.yahoo.com/%E5%91 ... %B0%B1%E5%9C%B0%E9%
9B%86%E4%B8%AD%E9%9A%94%E9%9B%A214%E5%A4%A9-150402915.html

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-27 11:29 發表 查看引用來源
Next week, will have updated news from HK government
無用, 係深圳個邊要求,
香港放寬都無用..

引用:
原帖由 ho501501 於 2020-4-27 12:29 發表 查看引用來源

怕咗香港人上去播毒
係, 依家日日有留學生返來香港,
除非唔俾佢地返香港, 但佢地係香港人,咁又無可能.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-27 14:02 發表 查看引用來源
梁子超:五一黃金周後可考慮逐步放寬內地人來港
https://hk.news.yahoo.com/%E6%A2%81%E5%AD%90%E8%B6%85-%E4%BA%94-%E9%BB%83%E9%87%91%E5%91%A8%E5%BE%8C%E5%8F%AF%E8%80%83%E6%85%AE%E9%80%90%E6%AD%A5%E ...
都係好事, 7 日鮮可以來香港

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆