[原創作品] 2018年『精華票選 』 冠軍作品《明目 。 偷情》

收藏  |  訂閱
30  278.4k

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-13 12:16 AM 發表 查看引用來源
唉…
其實有睇開我啲作品,都知道有伏筆唔會平鋪直叙,唔會離地唔會跟風。
今次作品取向輕輕鬆鬆鄧梓峰,為免各位代入子華而响哩刻產生不快,唯有爆出故事唔會heavy。
btw有講過子華都明白,亦都有諗過係咪唔應該再搞呀嫂… ...
明白咁快D出下一部份啦!😄

幾時有下集睇呀

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-21 06:18 AM 發表 查看引用來源

如果想睇嘅,我再Post。不過等明目。偷情完咗先,唔想一個人係咁出文。
今晚會盡量抽時間完成偷情11,唔想拖。
希望有個完滿結局,子華有得繼續happy😂

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-22 02:36 AM 發表 查看引用來源
其實偷情11未寫完,不過我驚要寫哂偷情11先post嘅又會拖遲,所以出住啲先。
又緊張番,會吾會molly結咗婚繼續偷情,ivy又加入一齊3P🤔

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-21 10:01 PM 發表 查看引用來源

而家寫緊,不過寫唔夠一陣就停,硬係唔上力咁。寫文真係好講mood,就算有哂大綱情節都無用。諗返以前攞住罐啤酒一路飲一路寫,人耍醉拳我耍醉文係咁寫。 ...
咁E家攞杯紅酒會吾會好D,加油呀,你寫得好好,😁

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-24 05:32 AM 發表 查看引用來源
Don't worry be happy!!
Merry Christmas🎄🎄🎉🎉🎇🎇🎈🎈🎆🎆🎊🎊🎋🎋
Merry Christmas!

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-26 02:27 PM 發表 查看引用來源
明目。偷情去到哩度,都可以話“完結”。
建議再睇睇開頭,可以有啲啟示。
完結尚算完滿,幾時出第二個故事?😁

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-27 10:09 AM 發表 查看引用來源

下個寫嘅係高雪男完結篇,跟住就係電影少女第二集嘅加料版。
至於新故事我有6個故,但係就不日發表。因為寫故事好花精神,寫完明目。偷情都要抖抖。
多謝支持。 ...
我其實期待sita個段故事,幾時會出?

引用:
原帖由 assault 於 2018-12-30 10:56 PM 發表 查看引用來源
話睇返開頭有啟示,原因係有前言,就有後話。
後話結局好完滿,亦對故事名對應。

引用:
原帖由 assault 於 2019-1-1 09:51 PM 發表 查看引用來源

多謝。
發表咗後話,睇嘅人唔少但係反應冷淡、大不如前…

採取暗示(其實都幾明示)去講出Molly婚後同子華關系,總比起明刀明槍、畫公仔畫出腸咁去寫華麗得多。而且寫bb係女仔,個樣似Molly唔講係邊個骨肉,免郤憎恨感,同樣都係唔會白紙黑字咁寫。

留白,可以俾讀者思考空間。 ...
恭喜你作品得獎, 希望你今年繼續出好似這樣精彩作品。加油!
快D出Sita 新作品!

前往最後回覆