可加可減威望, 瀏覽時利用吓吖笨

收藏  |  訂閱
7  4.5k

可加可減威望, 瀏覽時利用吓吖笨

見師兄們玩過吓, 但未算用盡啲分數, 好似未太熟識咁, 小弟以自己所知嘅講解吓, 利用分數加減等對方知道人家對自己言論有乜意見, 呢度個留言版簡化咗唔算複雜冇乜嘢玩, 開 po 冇乜特別 setting 可玩, 再研究吓先講, 其餘只有威望可加可減可以玩, 人家論壇會有埋金錢可以用嚟買賣, 好似下圖.

每日好似 100 定  50 分你運用, 讚就加, 反之就係減, 遇上「心儀」嘅 po 或 reply, 右下角有幾個選項, 其中評分按下會出現上下兩個選項, 上面自訂分數 (-2 至-20/+2 至 +20), 亦可自己輸入 (1 分都得), 下面係原因, 選項冇啱心水可以自己填入, 完成後會顯示出嚟.

注意嘅係, 評過分嘅冇得再評, 其他會員評分就可以, 即是說一個 po 或 reply 可以累積多個可加可減評分, 如下圖.

分數可分散使用, 舉例想每個 reply 都評分就每一個按評分俾分數, 100 分俾哂五個 reply 每個 20 分就用哂一日限額, 條數點計就自己度.

最後提一提, 分數唔係免費, 係由自己本身扣除, 想攞分嚟用就要留言或開 po.

當然遇到極惡意言論可以直接按報告, 填入意見送出俾網站管理去處理, 表達能力唔好希望明白上述所講.

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-8 20:07 發表 查看引用來源

係喎,有嘢玩喎,阿星啲故仔唔夠好玩,嚟呢度玩😬
小弟今日啲例碼玩哂, 要明天再嚟, 師兄有貨淨可以每個 reply 扣人分, 扣邊個扣幾多自己決定.
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-6-8 20:28 發表 查看引用來源

大家甘話啦,偷拍自己老婆放上網好唔道德哦。能夠比師兄親手手刃都算係甘羅,即管黎😆
睇得出師兄係針對住某啲人/行為嚟插, 但公道啲講師兄插人之餘係有點冇禮貌, 不過見呢度啲師兄/姐算EQ高, 查實咁唔道德可以選擇唔睇, 呢度比起某啲網已經係小兒科, 況且所謂偷拍又有幾真實? 有啲圖其他網都見過, 唔少網友講過係猴子偷桃(圖), 如果覺得好嚴重嘅一係俾差人跟進, 記住自己唔係法官; 甚麼親手手刃...咪講到咁嚴重, 人生幾十年係求生唔係求死, 網上瀏覽都係消閒作樂, 見師兄你一手華麗簡體字, 或者唔會明白甚麼是自由, 呢段留言師兄你應該難聽入耳, 請見諒, 講多兩句老前輩嘅訓話, 人蠢冇問題, 人戇膠都冇問題, 但人蠢戇膠加硬頸就冇嘢講嘞, 引用師兄你嘅說話, 冇乜XX空間....完 !
祝生活安好.

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-6-8 20:54 發表 查看引用來源

引刀成一快,快啲啦。
做乜咁認真呢.

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-9 10:31 發表 查看引用來源

噢,想加都加唔到分喇。即係話扣分同加分都係一齊操作,只要用晒,就冇得玩😬
冇錯, 要等下一日, 唔知係咪要廿四小時, 所以留番兩三分即係五分看吓門口好啲.

引用:
原帖由 3P2Q 於 2023-6-9 10:41 發表 查看引用來源

有少少唔認同......以下ED POST唔係某人開 , 亦唔係某D行為...........

求名
已刪..................人地怕左佢DEL晒D 野都唔停手有冇合法+有用的春藥賣?
册了.................人地怕左佢DEL晒D 野都唔停手
男 ...
所以話呢度啲師兄/姐 EQ 高, 要炸版一定會亂炸央及其他, 小弟愚見無謂計較咁多, 水照吹算吧, 其他嘅留意住先.

引用:
原帖由 3P2Q 於 2023-6-9 10:58 發表 查看引用來源

佢以為自己做左判官
算數啦, 佢可能受咗啲刺激先咁進擊或者個 id 俾人用咗唔奇, 乜都好, 呢輪大家啲反應同 EQ 唔錯, 繼續吹水.

剛剛試圖開 po 同呢個 reply 用匿名發帖, 係就變做匿名人仕, 但都會俾人評分之類, 呢個 board 玩得嘅嘢有限.

玩過匿名, 原來電腦同手機睇係兩回事, 而家圖都冇得 upload, 要街外 link 入嚟先得, 其他 board 有得玩嘅基本嘢呢度都 cut 得七七八八, 真係冇嘢講, 完 !! 去其他 board 啱我呢啲老嘢玩好啲.

前往最後回覆