上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
127  449.5k

引用:
原帖由 MaxBoy~ 於 2017-9-1 05:09 PM 發表 查看引用來源

有得就必有失既 唔洗咁灰既 對呢d野熟悉 衛生 安全意識就會提升好多架啦 咪一樣可以有返性生活 不過你既情況 點都要定驚一段長時間
因為有咗意識,先知自己一路以嚟好好彩(touch wood).今次中細奬都已經令我覺得好脆弱.防得一防唔得二.百密終有一疏

引用:
原帖由 MaxBoy~ 於 2017-9-1 05:49 PM 發表 查看引用來源

所以你應該要慶幸自己受過教訓 有d人唔受過教訓係唔識驚 咁你依家先會諗返起對你重要既人 做返個好先生 岩唔岩呢? 珍惜啦 機會唔係個個人都有架 有人後侮想返轉頭 連機會都無 你已經比其他人好彩
而家都未知,不過想問6星期 combo 同4星期 combo 分别係咩?

引用:
原帖由 MaxBoy~ 於 2017-9-1 05:59 PM 發表 查看引用來源

未患過性病 我衛生 安全意識 好高既
祝你 Keep 住好運師兄

今日 day 39
試咗打丁,之前嗰種唔順已冇,但出D嘢較水,同埋龜頭有明顯甩皮(我冇乜用力),擔心念珠菌因抗生素破壞系統平衡而增多.

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-4 05:13 PM 發表 查看引用來源
我越諗越唔對路. 我曾經用手指摸過佢下面, 佢話痛, 可能我已經整傷左佢, 或者佢有傷口.
我覺得風險大左, 我都係好驚.
師兄,冷靜D,只要你個套冇甩漏爆,hiv 機會較低,等埋 report 先啦!

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-5 05:07 PM 發表 查看引用來源

師兄定d,如果你打mxs cs比你的電話號碼應該是九龍那邊我試過是沒有人聽的,你可以試試打診所電話。
要追 Call.俾$加快今日day end一定有.

引用:
原帖由 dxi 於 2017-9-5 10:55 PM 發表 查看引用來源
番黎報告下先,食左8日PEP,暫時都冇任何身體有問題既情況發生,每日都準時食藥,照咁睇應該可以平平安安咁完左佢。另外多謝lilygugu好有心問我近況。
加油師兄!仲有22日!

引用:
原帖由 細膽心 於 2017-9-7 07:50 AM 發表 查看引用來源
各位師兄 小弟7月15日旅行中發生性行為 有帶套插入和冇套口交但最後係用手打出 最近手腳生幾粒蕁疹上網睇左下 就返之前去旅行個次發覺自己都有hiv初期症狀皮疹 (皮疹生母指與食指之間 紅色一點點初時冇留意)亦都有 ...
師兄可參考此 Post 及之前其他師兄 post 過嘅資料.通常私家有 Nxo health 同 mxs及幾個師兄們覺得OK嘅醫生,公立就有社衛,工聯會,關愛等.

師兄不如講多D.你 Partner 係咩人?過程有冇換套/甩套?同埋D疹係性行為之後幾時出?D疹痛唔痛?除咗疹仲有冇其他嘢你覺得怪?

如果師兄手頭鬆動嘅就可以考慮 Check 多D-唔係就 check 咗 HIV combo + 梅先(因唔知你有冇其他問題).7/15計已過6星期,第4代嘅 combo 可以99.x% 確定(冇記錯嘅話).如 -ve got 兄話過OK(只要有正確帶套,冇傷口掂到對方傷口/mucous membrane) ,心掛掛就等3個月 check 抗體

引用:
原帖由 家中綠色水樽 於 2017-9-7 08:07 PM 發表 查看引用來源

再次測試,結果為陰性。我想我能夠釋懷了。感謝各位師兄關心。
恭喜師兄能夠放下心頭大石.以後一切平安順利!

引用:
原帖由 細膽心 於 2017-9-8 02:56 AM 發表 查看引用來源

多謝師兄解答 partner 其實係我地去叫小姐 過程冇甩套 疹方面就一點一點紅 今日去左社衛 抽血 檢查 等緊報告
Ok 師兄但小心社衛唔係第四代如果普通HIV抗體係要3個月喎.梅應該OK.醫生有冇講驗D咩?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆