[原創作品] <可可甜故> *****結束了*****

收藏  |  訂閱
10  101.8k

引用:
原帖由 可可queena 於 27/5/2018 09:54 PM 發表 查看引用來源
第17集 坦白

返到屋企喊咗一場,見到主人SEND來的MSG,只有”SORRY”呢5個字母,真係有D嬲,我決定熄電話,我唔想比機會佢敷衍我,其實更怕佢連敷衍都冇……………………………..

斷斷續續咁瞓咗大半日,真係清醒時已經接近中午,今日係我的23歲生日呢…估唔到會變成咁,梳洗之後精神好D,但我依然唔敢開電話

今日終於開返電話,見到好多親友SEND嚟的生日祝福,亦有主人的留言, ...
痛。。。:smile_o03:

引用:
原帖由 可可queena 於 28/5/2018 09:45 PM 發表 查看引用來源
第18集 半年後

工作空檔期間,Edmond如常咁打電話,呢半年內,打呢個電話號碼的次數冇1000都有800,每次都係”未能接通”,但佢都繼續堅持,得閒就得,彷彿打多幾次,就可以彌補對LINA的傷害同埋減低思念,雖然唔想承認,但佢知道自己已經沉船

「剛才打嘅電話號碼已經停止服務」

聽到呢句,Edmond隨即低語:「佢真係咁狠」

一直覺得Lina很傻氣,天真,隨遇而安,好適 ...
等樓主update

呢兩集咁短嘅?

引用:
原帖由 可可queena 於 11/6/2018 07:59 PM 發表 查看引用來源

因為短,所以一次過出兩集:smile_o05:
咁就快啲出多兩集啦!:smile_o15:

好想睇相縫。。。

引用:
原帖由 可可queena 於 17/6/2018 09:47 PM 發表 查看引用來源

再等等~過幾日出
等待......

引用:
原帖由 可可queena 於 22/6/2018 08:22 PM 發表 查看引用來源
第22集

今晚同queena一齊學整cup cake,我地食飯時,佢突然問我係咪識Edmond

「做咩咁問?」

「佢知我今日又學整蛋糕,就問我係咪NANA二人組又有活動,我話係,佢就比左佢張卡片,叫我比你」Queena遞卡片比我時,笑得好衰呀….

「你記唔記得之前我有同你提過,因為失戀所以去working holiday?」

「記得呀,你話個男仔有二個嘛,所以之前Mi ...
這陣子我的工作忙得要命,連上網的時間也少了很多。。。
我希望係大團圓結局!

引用:
原帖由 可可queena 於 26/6/2018 09:13 PM 發表 查看引用來源

要我透露嗎?
我工作太忙了,隔了一天,竟然已經update咗。可以發展到正常情侶關係,真係值得開心。

引用:
原帖由 可可queena 於 3/7/2018 08:02 PM 發表 查看引用來源

多謝你鍾意呢個故事:smile_o09:
做得sp,都係有少少意思嘅... 一啲感覺都冇係好難的!

引用:
原帖由 可可queena 於 3/7/2018 08:06 PM 發表 查看引用來源
第24集

同Edmond重逢都有大半年喇,我地的感情愈來愈好,可能係大家都珍惜對方,我地多數一星期見面四五日,有時會同queena,michael一齊去玩,咁樣的生活方式幾好

尋晚Edmond叫我今日扮靚d,話會帶我去個特別的地方,由於佢講到唔清唔楚,所以我著左件黑色tube dress,一對銀色高踭鞋,穩陣D,去邊都得

點知佢竟然同我去酒店食早餐 -_- 係我破處的酒店…食早餐 ...
如果呢個故事喺現實生活出現。。。

前往最後回覆