十年之愛是全奉獻 更新part 2

收藏  |  訂閱
17  17.4k

引用:
原帖由 little_princess 於 2018-11-4 06:22 PM 發表 查看引用來源
好耐無見你了。hello

HB對我同以前一樣,無多無少
好浪漫。可以keep 咁耐 。 你們中間見得密嗎 ? 成日傾計嗎?

咁你主人結婚未? 十年中 間好多事發生,你可以陪佢事年 好令人羨慕。

睇返你舊post 十年前 你主人係單身 ,你又同佢 一齊咁耐 ? 點解你們冇一齊做真正情侶呢? 
我覺得一個 男人肯同你咁玩十年, 一定有d感情吧 。

引用:
原帖由 little_princess 於 2018-11-5 12:41 AM 發表 查看引用來源

他大我11年。我當年差不多大學畢業就認識了他。到我搵到第一份工後我們才開始。從頭到尾直到現在,主人都係單身,無女友無老婆。好多年前他亦拒絕了我做他女友。我永遠只能做他的小奴,秘密情人。能夠跟他這樣一起,我已經心滿意足..我只需要他少少的寵愛便夠了 ...
希望有一日你會感動到佢 。 
其實我 同 partner 一齊唔耐 ,但 我都想一直留係佢身邊 。 

引用:
原帖由 水底默默的膠袋 於 2018-11-5 12:16 PM 發表 查看引用來源

已經十年我覺得男方唔會的,所以女人要知時間唔等人,要諗下斬纜了
睇下樓主有另一半未。 
但有時 愛都唔一定要 一齊 , 等到男講一句感謝說話其實已經夠

引用:
原帖由 little_princess 於 2018-11-5 09:41 PM 發表 查看引用來源

愛唔需要係埋一齊,但有時候覺得好痛苦。我只可以發下白日夢,幻想下同他一起會係點。十年了,我知道我永遠唔會得到他。

我早兩日問他點解唔要女友老婆,他只答我:「why not?!」。我問你唔想有人錫你咩,他答我:「no also ok」。我隱隱作痛,其實他都一樣唔需要我的愛,他唔肯同我講呢類問題,會話busy 就唔再回覆。10年裡面我問過幾次,都係甘上下反應。其實我唔知道他心裡面係咩想法 ...
你都要為自己打算下 。 女人青春有限 。
你有冇試過失幾日唔搵佢 ? 
平時你主動搵佢嗎 ? 

引用:
原帖由 little_princess 於 2018-11-6 08:29 AM 發表 查看引用來源

不用擔心我。我自己已經有打算了。
I will not request more...treasure of what I hv from him 
一齊開心咪可以 。 
珍惜一齊既時間 。
你改變唔到佢 ,就盡力去接受同愛佢吧 。

引用:
原帖由 little_princess 於 2018-11-6 10:22 AM 發表 查看引用來源

係啊,我對他無任何要求,只希望每日可以聯絡他,耐唔耐見下他,他分少少愛比我就好滿足了。

我應該無試過失蹤幾日,我估如果我不見了,他應該不會搵我。我未試幾日搵唔到他,就算他去旅行或出trip我地都可以what's app

我地10年都無吵過一次交的。遇到他唔想講的話題話最多唔答我,而我好驚他,他輕輕嘆一口氣我已經唔敢出聲。有時候我忍唔住流眼淚,他都唔會講,只係輕輕錫下我額頭。都係 ...
其實十年佢都習慣左你的模式,可能大家又未有咩理由去改變而家個關係,咪 keep 住咁先 ,反正你又冇咩要求。
男人覺得都一齊緊,開心咪可以,但女人又睇名份緊要。
聽你講,其實睇到佢都唔係完全冇反應。
我之前聽到朋友講 , 佢同個女人一齊都九年十年 , 女的一直等個男人比名份佢 ,無奈個男人有頭家 ,唔會放手, 最後個女人放棄左,同左另一個男人結婚。
男人好衰, 你對佢好佢唔會珍惜,到走左先來後悔。
不過你都同佢講過幾次,要做的都做過晒,等到咪等 ,等唔到而又有另一個更好的,跳船吧 ,無謂虐待自己。

引用:
原帖由 little_princess 於 2018-11-6 01:16 PM 發表 查看引用來源

我同你朋友一樣。我自己已經有家庭了。他依然係單身,所以我無資格去要他更愛我。可以永遠好像現在甘已經很好了。

我只問了他一次,他拒絕了我,我唯有接受其他人。人就好奇怪,好多人為妳付出,但自己偏偏喜歡一個對自己冷漠的人(他唔係唔愛我,性格係甘)

所以我好痛苦。 ...
咁唔通你會放棄而家既野同佢一齊咩 ? 
其實你同正室唔分開 , 你同主人講咩都係假 。
你有家室,做咩要玩咁大呢 ? 
咁 keep 返而家咁已經好好 , 起碼你正室冇發現,你又可以留係佢身邊。

引用:
原帖由 little_princess 於 2018-11-6 01:16 PM 發表 查看引用來源

我同你朋友一樣。我自己已經有家庭了。他依然係單身,所以我無資格去要他更愛我。可以永遠好像現在甘已經很好了。

我只問了他一次,他拒絕了我,我唯有接受其他人。人就好奇怪,好多人為妳付出,但自己偏偏喜歡一個對自己冷漠的人(他唔係唔愛我,性格係甘)

所以我好痛苦。 ...
咁其實佢已經對你好好, 唔通你想佢都唔冷靜同你講愛你之後大家著草咩,你同佢講你玩第二個唔通佢有權留你咩?
佢只是你朋友,不過比朋友做多左d野。睇開 d . 唔好諗咁多啦 。 大家開心咪可以 。

前往最後回覆