一直唔開關

收藏  |  訂閱
8  6.2k

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-16 19:38 發表 查看引用來源

就係只有返工放工咁先慘,之前一到星期五放工就過去,食埋飯就去酒吧或唱k, 跟住揼骨,星期日先返嚟,差不多個個星期如是,而家星期五晚7點零已經坐係屋企等睇“愛回瓜”,8個月啦,幾時先見到希望?開下香港個啲夜總會都好吖,雖然 ...
大半年都系去相熟足仔&一樓一, 佢地從來無休息, 只不過關門做預約熟客

引用:
原帖由 yayawu 於 2020-8-18 10:41 發表 查看引用來源

香港有得玩都係超唔抵,同大陸冇得比。
求撚其賺你錢。
同意! 服務水準普遍低水平.

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-19 11:34 發表 查看引用來源
我個同事尋日先大陸返嚟,佢話隔離都係屋企隔,搞掂啲正經事後,玩咗1星期先返,都唔知幾爽,羨慕死我
相信幾個大國已經量產緊疫苗, 不過大家都吾出聲. "正字"考慮吧.

引用:
原帖由 JL0510 於 2020-8-20 13:47 發表 查看引用來源
有疫苗又點,到時又會話打大陸疫苗只可入境大陸,去歐洲要打美國疫苗,唔係唔比入境
所以"尾各"就算有疫苗, 都先存系貨倉, 等機會做"正字籌碼"

引用:
原帖由 JL0510 於 2020-8-20 14:24 發表 查看引用來源
唉…這樣只係苦左我地d小市民
完全同意. 唯有自求多福, 有得屌閪就要屌.

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-21 23:15 發表 查看引用來源

唉! 真係唔識講, 否則Andy 哥就唔洗改咁多次標題啦! 但依家第3波已快完, 政府又放風快推過境健康碼, 咁梗係唔希望再節外生枝啦!(我有正經事上大陸搞, 真係希望最遲12月可上大陸) ...
健康碼要上網攞籌, 再排隊做檢測. 假如一開始有30萬人排隊, 每日做5000人, 都要排超過兩個月.

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-24 21:45 發表 查看引用來源

希望國家隊做完全民檢測都唔走住, 到時就算有幾十萬人排隊, 都應該好快搞掂, 否則如果單算本地, 1日做得果幾仟個, 咁就唔該慢慢等啦!
吾知點講, 弱勢正苦, 做乜都難.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-25 15:16 發表 查看引用來源

唔係喎,睇下政府派錢連班反政府黃屍都好合作噃
又系喎. 仲流晒口水!

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-25 21:42 發表 查看引用來源

馬仲儀那種會唔會為1萬蚊出來驗?
有一皮野攞, 佢比你驗埋個臭X都得呀.

前往最後回覆