〔米仔創作樂園〕 。。之 。 。 遇上「同温層」人妻

收藏  |  訂閱
21  85.4k

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-1 08:41 PM 發表 查看引用來源
故事結局係點冇所謂啦 。。最緊要,做返你自己
鍾意寫文 ,就繼續寫文啦 。 。 ( 點呀 ?呢張係唔係好得呀 ? 鍾意嘅送畀你做頭像啦

咁多年嚟,我明白咗一樣嘢 ,「 唔好花時間感情 ,去在乎一啲唔在乎自己嘅人 」 :smile_39:
當然,唔係「明白」 ...
米兄你好 , 我係京仔/女神呀 , 係呀 , 我又轉左ACC拉 !!! :smile_47:

係呢 ... 米兄係咪有一篇係 "果邊" 出左 , 但未係呢邊出架???
我等緊係呢邊出先睇 , 因為係呢邊可以交留下睇法 ,
感覺好FEEL好多 !!!
:smile_40: :smile_40: :smile_40: :smile_40: :smile_40:

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-3 09:19 PM 發表 查看引用來源
Big L 兄一睇見你「招五指連環」就知道係你啦
乜原來你都睇我啲文㗎咩
嗰一篇係坐車等車手痕時寫嘅, 寫咗都有一排, 不過未有時間揾插圖, 所以咪貼咗喺嗰邊先囉 :smile_o13:
#69 已經預告咗啦 。 。 到時「手下留情」,「口下流精」 :smile_47::smile_47:
http://upload.lsforum.net/user ...
1,... 恕小弟有D背 , "招五指連環" 係咩東東???:smile_41:

2,「口下流精」咁大鑊???

另外 , 小弟岩岩出左文 , 但就改名出左事 ...
篇文前後改過三個名 , 但好似全部都差D :

方案1--<密實姑娘假正經>
方案2--<虔誠的阿拉伯美眉,見到大雞雞就忍不住了。。。>
方案3--<密實的阿拉伯姑娘>
(睇呢3個名 , 米兄都應該大概估到內容拉 ;
方案3其實都係食返 "密實姑娘假正經" 個梗 ... )

上次小弟改名都係靠你 , 唔知米兄可唔可以幫多我一次???
:smile_o06: :smile_o06: :smile_o06: :smile_o06: :smile_o06:

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-5 05:37 AM 發表 查看引用來源

唔好意思出錯字, 應該係「五子連環」先至啱, <-- 即係連續一出就五個公仔頭
「口下流精」又有幾大鑊呢, 大注得滯吞唔曬, 喺嘴角流出咋嘛, 好嘢嚟㗎 :smile_47::smile_47:

http://upload.lsforum.net/users/ ...
1,哈哈 , 咁都好丫 , 證明我有個人特色 !!!
2,我唔想「口下流精」呀 ...
:'):'):'):'):')
3,對於米兄既指導 , 我不嬲既宗旨都係 ... 二仔底--死跟 !!!
:smile_47::smile_47::smile_47::smile_47::smile_47:

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-12 07:55 PM 發表 查看引用來源
中間嗰個咪飾演「黃師傅」個形象造型囉 ,死嘞 ,一時間記唔起佢個名添
話說 , 最近出左單超級大既娛樂新聞 , 小弟立即唸好唔好出一篇
講類似故事既故仔???

不過唸唸下 , 其實小弟幾年前就唸過一篇文 , 篇名叫<賓賓奪主>
就係講個 "賓賓" 點樣勾引男主人 ... 唸落都幾鬼應景 ,
E+唸緊好無兩篇融合成一篇(尤其可D勾引技巧)???
:smile_47: :smile_47: :smile_47:

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-20 07:08 PM 發表 查看引用來源
大L兄,我知你未睇曬我的故事,因為如果有睇曬,你就會發現新聞女事主,其實係我用過做角式形象之一,果然冇選錯將,活出故事人物性格

人夫出軌,女友偷食,呢一個題材其實喺咸故中非常好寫,一來夠刺激,二來,可能引起好多共鳴,哈哈

但係,今次喺現實當中,造成好大嘅震撼同 ...
1,米兄 , 唔知你記唔記得幾年前 , 小弟問你拿過 "想像原形" 名單???
記得當中有幾個 , 小弟都幾鐘意 , 但好似比人CUT左POST ,
而米兄又好似無留底

最心儀果幾個無左 , 其他小弟亦因為咁 , 無心機追落去勒 ...
(果時 "女主角" 的確唔係我心儀之人)

2,嗯 , 我明白米兄所講既野 ... 所以我係 #91 改題目為<賓賓奪主> ,
故事內容己經唔同晒 , 唯一留低既係 "想像原形"
(咁呢個係我大腦內部既事 , 文字唔會刻意呈現出來既 , 放心)

另外係勾引手法 , 因為係取材於現實 , 我覺得好FEEL我打J 唸出來果D
不過都係融入係之後既作品 , 唔會係呢一篇 ...
(講係咁講 , 但我D樓花有高達80%既尾率 ... 所以我都唔敢講)

3,其實一有呢D新聞發生 , 係食完花生後 ,
我最有興趣既 , 反而係女生既心態 ... 係度討論 , 就可能唔係咁好 ,
不過米兄如果有咩解讀 , 可唔可以PM話我知???

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-22 02:44 AM 發表 查看引用來源
記得出過所有角色做型女星首選。。不過唔經唔覺,「初期版」到現在,嘩~ 差不多十年嗱?! 好多當時得令嘅女明星, 依家都已經過曬氣。。 咪好似啲金庸小說咁,每隔若干年,就要搵批新星出嚟再 J 過囉,哈哈
如果你想要,我可以畀你嘅,不過好似有啲過氣 :smile_35:
佢哋大概係順次序出場,你自己可以對號入座 :smile_47::smile_47:
http://upload.l ...
其實過唔過氣唔係大問題 , 正唔正先係最重要 , 我唔怕大膽咁講丫 ,
我覺得E+既紅姑都好唔錯(有種熟女貴氣) !!!

以前我都好J 伍姑娘 , 但睇到佢近期個樣就真係 ... :smile_35:

柏芝我都覺得佢好正 , 不過唔知係咪 "迷戀期" 過左呢 , E+都少J 佢
(絕對唔關希哥單野事)

法拉姐就真係從來都無幻想過 , "五大" 我唯一無J既就係佢 ...
(楊怡都J過一兩次)

子珊我曾經好鐘意 , 但佢係離開大台前 , 個樣就變左少少 ...
全盛期真係好正 , 尤其係個 "鯉魚嘴" ... 我唸唔少巴打都幻想過 !!!

:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-22 09:36 PM 發表 查看引用來源

過氣其實都係一個問題嚟㗎,正還正,但「時代新鮮感」好重要,你都識得話而家少J 柏芝啦,same here ,「罐A期」我日日揾佢啦 :smile_47::smile_47:

有啲會「一時衝動」搞一兩次,但通常都用番同一批「老雙好」,哈哈,J女而言,我要求嘅,未必係要靚 ...
2,呢樣我又係喎 ... 同埋唔知係咪同年紀有關 , 細個果陣都鐘意J 下D新女 ,
但近10年左右 , 對D新女都好少有有性趣 ... 反而出道左幾年勒 ,
你對呢條女開始有D認識勒 , 先會開始J ; 不過更多係J D十年以上既 "老相好"
好似黃師父  QUEEN果D , 真係J 開有感情咁款 !!!

3,咁呢樣小弟又同米兄唔同 ... 我有時係因為想寫某一類女生 , 或某一類關係
之後先再度個故仔 , 所以係 "先有創作原型 , 後有故事大網" ...

當然 , 小弟都有故事行先既作品 , 但如果無相似既 "創作原型" ,
我就會直接當原創角色咁寫 ... 如果我本身唔J 果條女 , 我係說服唔到自己 ,
點樣係篇文度淫辱到佢 !!!
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

引用:
原帖由 米高達 於 2019-5-28 12:41 AM 發表 查看引用來源
(1)
(就咁樣) 故事就開始咗嘞。。
話說,從前有一個人,呢個人(即係我朋友,佢又有—個 (佢話嘅)『朋友』喎。。
https://lh6.googleusercontent.com/tQult3h7GkQOPHtTxe3CqtOcoe94xrcKgQHgEyNk-Xb-LEAbogzl6SiYIIKWmP4vHEddssRU7aPcsLCbdSKZg9K5lkxL ...
正呀 ... 呢種 "枱底作業" 既劇情 , 小弟就最鐘意 ,
自己都寫過兩次 ; 甚至連交通工具版本 , 我都真係唸過 !!!
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

我無唸過 , 原來可以用第三身去寫 , 而且感覺仲刺激左 !!!
(我唸果D , 係精蟲/淫水上腦既學生哥妹咋)

另外 ... 我發覺自己同米兄味都幾似 !!!
因為 , 你截圖既果套AV , 我都有睇過(之前仲係我硬盤留底)
個女優我呢排仲J 好多TIM ...

引用:
原帖由 米高達 於 2019-5-28 07:15 PM 發表 查看引用來源
真正嘅「枱底」劇情我都寫過,今搭飛機打飛機 (或飛機上玩),我睇係好多人嘅FF,包抱自己在内。。
而小弟亦真正試過,當然同劇情有别啦,所以啲「 佈局」係真實嘅
我冇用第三身去寫喔,用番我鍾意嘅第一身,由自玩變咗偷窺人哋玩,當然更刺激啦 :smile_04:
講個秘密你聽吖,其實我好咸濕㗎,好多嘢都啱,所以同你撞中嘅機會都幾大,呢套我「揾圖」睇時 J 咗,
ht ...
米兄就正拉 , 可以咁刺激既野 !!!:smile_47:

小弟近十年既高光時刻只係 :
6-7年前做兼職果陣 , 比個高中生女同事(激似水菜麗)挑逗 ;
3-4年前係地鐵疑似比個熟女刻意挨落黎 ...
(我會咁唸 , 係因為當時車廂都幾空 , 甚至有幾個坐位 ,
但佢就係要貼住我企)
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

講開又講 , 睇到米兄既截圖 , 就戚起條筋想睇返套片 ,
但自己又搵唔到(用女主角個名都搵唔到) ... 所以想問下米兄
可唔可提供片名/番號???

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-12 07:55 PM 發表 查看引用來源
最後想講下D八卦野 ...
話說係 "黃小姐" 事件後 , "黃師父" 又比人話有影片流出 ,
經本人查證之後 , 肯定女主角唔係 "黃師父" , 所以都安心返
(因為本人都好鐘意 "黃師父" , 唔想佢出事)

不過我一於借傷成毒 , 當正女主角係 "黃師父" 咁J !!!
(尤其女主角把聲  髮型同個嘴都幾似 "黃師父")
視聽質感真係一流 !!!

我越來越覺得 "黃師父" 呢種細波纖幼既身材  朦豬眼  鯉魚咀
加上一頭大波浪 , 同弱質纖纖既感覺 ...
簡直係性感既極致 !!!
(雖然好多人話佢似立花 , 但風格上 , 我覺得佢似結城美紗多D)

前往最後回覆