權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
12  148.4k

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2006-7-13 11:11 AM 發表
國家富強新季評40分,強哥舔舔咀,連聲thankyou^.^
強哥既馬,下季都唔會多頭馬,轉倉好過.

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-15 12:02 AM 發表

無錯!!;)養係強哥到頭馬一定唔會多・但轉左倉就可能會無咁好分!!:018:・・・唔知「FBI2 」兄下季有無邊隻心水好馬可以介紹俾大家一齊研究下呢?;)
俾你係'國家富強'的馬主,明明隻馬有高班質,但係練馬師唔識用佢,只係搵隻馬來搵食,
你係馬主都寧願拉倉俾隻馬有更好前景啦.

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-17 11:27 AM 發表
9.精靈戰駒---形格綫條標緻・出脚歩大輕巧・實力必達75分以上的1200米-1600米差追馬・上季初出4班田草1000米即如狠似虎般力追大熱門「果然好」僅敗・看似後追餘勢彼強 ...
東廐的練馬手法我一直都好崇拜,而且亦對我人生哲理上有大幫助.
我只是20出頭,大學都未畢業,家父的處世方式十足岳敦練馬,仲叫我學岳敦咁.
嘩...如果好似岳敦咁玩,有大賽贏都冇用,因為遲早被釘走.所以,東廐的強化
根基然後一舖去盡的特色,絕對適合年青人.

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-19 11:44 AM 發表
10.罐頭刀---形格均稱・歩大輕巧・實力必値75分以上既1800米-2400米均速中長途馬・而由於較為遲熟及均速關係所以頭五塲路短演出之差與身價完全不付・其後第(599) ...
希望隻馬唔好像確叻寶咁,一閹就冇晒.......

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-24 11:22 AM 發表
12. 熊中雄---形格高貴・脚法超靚・鬥心 特強・實力應達85分以上的1200米-1600米超級打子馬・在港所勝出的兩場賽事中皆巳展露非凡本領・由其「新馬短途錦標」一役・全 ...
呢隻野的前景可能係另一隻天仲之寶.

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-9-29 01:16 AM 發表
10月1日出賽之「權威銀行馬」及「權威明星馬」機會簡評:

第3場)6.一切順利---竟然用「嚴水強」真係咩評論都唔使講喇!!:022:・・・只係得番一句權威口缺「好馬有賠率・實買唔會縮」 ...
唔好當隻太陽帝國係流先得架,記得上季初出1400 C+3,就一放到底.
再者,薛順強一向鐘意幫徐雨石爆冷,今次跑乾快一定賠率冷.雖然
天域都係放頭,但我覺得太陽帝國唔會俾天域燒乾.要贏一齊贏,
要輸一齊輸.

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-9-29 09:39 AM 發表

係一匹有實力但神神地既馬・而且一向季初特佳・雖然「鄭雨滇」操完唔騎・但今次必有可觀賠率・所以還是支持「FBI2兄」一摶的!!:014:
至於「天域」跑埋今場・下次就係時候開餐 ...
另外同日仲有一隻馬要'特別'留意,馬名我前一句已經講左,因為上次跑1400已經見有走勢,
今次跑C+3又輕磅小心偷襲成功.

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-1 03:21 PM 發表
3.玉蜻蜓有37元算係咁喇!!:003:・・・以後仲有無呢?・・
下場再跑3班1400咪又有o羅!!:003::003::003:
:014::014::014:
唉...買左打邊爐wp跑第二,仲要咁樣俾人塞..........

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-1 04:40 PM 發表

打邊爐都揀到好野呀!!:003:・・・下次有冷野一定要提供俾小弟呀!!:003:
之後我買左馬無敵wp..結果都係.........
唉...我都係冇大財運...

另外,心福成功贏馬,可喜可賀.

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2006-10-3 01:12 AM 發表

哈...你上晒岸啦朋友...我上次擺係呢度d貼士全部都輸晒...哈...真係樣衰...不過臨場冇乜時間上黎提供幾隻冷野俾大家呀...聽日番黎睇埋個排位一齊研究下..."黃鑽石"那場有冇乜野心水..."巧奪天 ...
星期三尾場我捉隻齊歌頌.

前往最後回覆