上一頁下一頁
發新話題

[吹水] Wii遊戲吹水區

收藏  |  訂閱
91  159.4k

回覆 #260 肥安 的帖子

可能係燒碟機/碟 問題,你試下用其他碟或借/買 其他老翻,如果play 到,即係你部燒碟機/碟  唔夾你部 wii :025:

引用:
原帖由 肥安 於 2007-3-12 02:58 AM 發表
但我隻dvd係 - R黎架wo,唔係-RW
同埋我唔知我部燒碟機drive係咩牌子...點睇?
你可以用下面呢個軟件check下燒碟質數,仲有可以睇到你用緊乜野drive:023:

DVDInfoPro 是威爾遜網路工作室推出的一款面向DVD-R/RW,DVD+R/RW燒錄機和DVD-ROM播放器的光碟檢測工具,最新版本提供了全新的CD/DVD的速度和錯誤檢測功能,簡單的媒體播放功能,採用了新的用戶介面,增加了截圖功能,並可以測試刻錄盤的PI、PIF、POF數值等。具備HD-BURN和Mt Rainier技術,支援對DVD-R/RW、DVD+R/RW的快速擦寫和快速格式化功能,支援USB,具有良好的系統相容性。簡單一句話,其功能=Nero InfoTool+Nero CD-DVD Speed,推薦擁有燒錄機的朋友下載!
下載dvdinfopro
S/n: 55901-26113-35132-38935-66699

附件

回覆 #276 leon690 的帖子

老翻gc手制唔係好貴咋:092:

我今日sick leave,辛苦到想死,你地慢慢吹啦:028:

引用:
原帖由 yuexiu 於 2007-3-26 08:39 AM 發表
已經download gc game,請問怎樣可以玩,要買什麼配件如特別手掣.
謝謝各位大大!
買個gc手制/save card:025: :025:

回覆 #343 kuen1969 的帖子

:097: :098: :025:

回覆 #355 shadowchip 的帖子

我覺得cyclowiz比wiikey優性之處係無咁多假貨:096:

其實燒wiii同燒ps2要求一樣高,因為wii iso係4.xxGB,同燒ps2 iso一樣,如果iso超過4GB,你一定要用靚碟同慢速燒,咁就可以減少失敗。:025:

引用:
原帖由 Chris_L 於 2007-9-15 12:53 PM 發表

但我試過 用4x燒完玩唔到.but用16x燒完玩到 ( 同一iso )
我都好少用靚碟慢速燒,我用cheap碟16x一樣玩到,因為我主要用hdd玩,ps2 個lens讀碟能力強勁,乜野碟都讀到,但我唔會叫會跟我一樣咁做,唔想wii/ps2讀碟能力下降,最好都係用靚碟慢速燒:025:

個主題太耐無人出post被封左?:044:

原來太耐既帖無人回應係會自動關閉:096:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆