戅男台北旅行奇遇記 (1至13集+後記 )

收藏  |  訂閱
8  28.5k

我都十分期待下集,老實講句,台灣既夜生活的確比香港同大陸好好多(只限D及P),所以各兄弟如有台灣既夜生活資訊同趣聞,希望好似簡C兄甘分享下:smile_05:

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-3-30 08:37 PM 發表

嘻嘻......唔係長篇連載黎架,個故事好短架咋,仲有一至兩集度咋.
甘就要辛苦你快D出喇

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-3-30 11:33 PM 發表
第三章     失望而回

上集講到我落左KISS後,搵唔到野,就玩natural high啦.果陣年少氣盛,個心成日諗住tak ...
吾好俾佢停呀

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-3-31 02:58 PM 發表
講故仔之前講d題外話先.台灣尤其台北係港人三大外遊熱點之一,唔少巴打都有去過,甚至去過好多次添.台灣人屬閩南人種,講國語有閩南語音,但台灣妹卻似江浙姑娘,說話時不像福建人粗聲粗氣,而是如 ...
跟住呢…會吾會有D咩驚人既事發生呢

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-3-31 09:34 PM 發表
講左咁耐故仔,都未寫到Niki出現.小弟在文章結構舖排方面真係有d問題.
好!今集一於“的”佢出黎.

第六章       [color= ...
終於現身喇

點解仲未有架~~~

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-4-5 12:47 PM 發表

多謝晒湯馬士版主小弟真係冇諗過我篇故仔會列為精華.承蒙湯馬士版主的錯愛,小弟以後一定會多d出post,同各位分享一下我呢個戇男喺神州嘅經歷.
小弟在此再次向湯馬士版主及睇過我篇故 ...
恭喜簡sir個post成為精華:smile_05:,熱切其待下一集:smile_04:

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-4-5 08:16 PM 發表
承蒙湯馬士版主錯愛,小弟呢篇故仔得以成為精華,事前真係冇諗過,thank you~~
小弟在此再次向湯馬士版主及各位睇過我篇故仔嘅巴打,致以萬二分嘅感謝!
講故事之前我想回應 ...
又出多一集:smile_05:,我第一個頂呀

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-4-13 09:47 PM 發表
後記

小弟寫呢篇故事係因為睇到95849727兄果篇台北LUXY遊記,勾起我六年前晌台北旅遊時嘅經歷,就寫出黎同大家分享下.回憶總是美好的,猶記 ...
講多謝?我地呢度D兄弟多謝你就真,多謝簡Sir甘無私而又逐粒逐粒字打出黎既report,仲要系十分精彩個隻,入精華都好應該呀。:smile_05:
最後小弟十分同意簡Sir既諗法,異地戀既成功個案有幾多呀?就好似簡Sir話齋,中港兩邊要維繫感情都甘困難,何況兩岸呢?
最後多謝簡Sir既無私奉獻,thank

前往最後回覆