上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
387  61.8k

引用:
原帖由 ytl2002 於 2006-2-5 11:23 AM 發表
想問下
race 5 8 9
nithan
有咩心水 (膽就可以了)
唔好意思, 現在才上網, 今天看不到, 不過第五八場俾你都係大熱門, 參考價值不大, 而第九場我唔中! 希望下次有機會再一起研究下! ;)

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-2-4 10:29 PM 發表
nithan 用心分析,如果唔岩睇可以發表你o既心水,但希望你唔好人身攻擊。
nithan 兄,我支持你:014:努力
引用:
原帖由 beanman 於 2006-2-5 01:42 AM 發表
nithan兄, 好耐無與你研究馬仔喇, 呢期有人踩場, 梗係黎撐要下D Friend, 安翹想跑打吡, 一完要贏多兩場先夠分, 呢場應會搏, 機會馬之一, 不過我呢場極鍾意"萬勝峰", 上次路短1650米都衝入亞軍, 忠心加 ...
引用:
原帖由 kc10412 於 2006-2-5 02:22 AM 發表
我都支持「安翹」! 上兩次都受阻未竟全功, 告仔亦罕有地不斷為此馬增程, 為爭分跑打比的決心好明顯, 今仗必拼!!
引用:
原帖由 steph0 於 2006-2-5 03:08 PM 發表
安翹實在贏左都冇肉食....
寧可博 1 檔哲學家, hheeee
nithan 兄的銀行馬
哈哈, 今期有人踩場, 好彩仲有班兄弟支持下! :014::014:
今次又贏唔到, 不過都保番條Q, 萬勝峰輸個檔, 谷住留後跑, 此駒非典型後勁馬, 敗不足據, 下仗續可留意! 哲學家放得唔快, 有少少失望, 但依個評分應該有優勢, 短期能再出仍會跟進! 福星拱照神仙真係好野, 一增就俾足四百, 俾佢成功求到個賠率! 安翹已跑得幾好, 非常均速, 相信短期內好快可以補中!

初步睇完版位, 有四場心水比較有信心, 稍後才決定推介邊場, 有時間一起就討論下以下幾場!

第四場隻開心假日上次雖然幫我輸W, 但好彩中番條單Q, 今次應好有機會補中! 同場隻馬必威九十九倍貼佢做大冷, 結果有走勢而無上名, 今次檔差若繼續好分, 可以繼續留意下, 杜利萊唔放手必有料到!

第五場隻金玉駿駒牌面唔差, 有機會連捷!

第六場威騏跑番千八, 有好檔兼用埋高雅志, 有重新接近既能力, 綠色天地磅輕實力夠, 亦有力挑戰!

第八場丹山格格唔用韋達又唔用萬成, 整個白布朗上去, 可能係想求好分? 我希望韋達隻茂年精英能扯到飛, 而丹山格格無乜人留意的話就最好! 綠駿之威杜利萊發揮好, 上仗遇強亦跑得好, 葉楚航今晚手馬唔差, 有留意必要!

sssstttt兄和beanman兄, 登埋大字報話歡迎討論, 你地就係我個場度吹水, 料又唔留底d, 口水就留左成堆係度等我抹, 當我透明架?? :angry:
拿拿臨一人俾一隻十倍以上又有機會坐位望贏既馬俾我消消氣! :014::014::014:

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-7 04:16 PM 發表
全日只鐘意金玉駿駒 小福星 同哈哈霸 另外寶樹聚盈 都唔錯...XDD
4x1有300倍
貪心左少少喎, 金玉駿駒我都鍾意, 後三駒則麻麻地, 小福星個場我鍾意新勝匆出既紅旗威揚, 勝在對手非增強, 應有力再勝, 而哈哈霸我會做熱腳, 個場我想吼下隻快利寶, 上次水準好強, 亦高出此駒不少, 希望華哥有胃口啦! 最後寶樹聚盈個場亂亂地, 我要番正宗千八既威騏, 冷吼落班又係此程好手既年年有盈!

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-7 04:38 PM 發表
多謝NITHAN兄既意見先, 紅旗威揚, 呢隻馬不嬲自己放就最好, 今季2次贏馬都係自己放之後走甩既, 呢場短途快馬必定會由大外檔死搶, 步速偏快而佢不能自己放就唔係太好啦, 佢內側既贏得精彩亦會快, 所以有機會要走2壘 ...
我反而覺得紅旗威揚唔一定要死搶, 吊二三位都可以, 短途快馬和贏得精彩都唔係佢個皮, 由得佢地放入直路過, 都一樣做放頭效果, 最緊要係轉彎前能咬緊放馬頭位罝, 睇騎師表演啦! 威騏目前評分應可捱個一win, 之後可能有排等了, 季初一輪攻勢後, 藉上兩仗回一回, 今次這輪攻勢過後, 可能步入減分期, 見志叔騎俾多次機會佢啦, 年年有盈騎者係差d, 所以淪為限於搏冷份子!

因時間不夠, 所以分析得簡短少少, 不過如有問題或想討論, 歡迎提出, 必有回應! ;)
今次富向險中求, 馬膽放落極少投注係佢身上既梁定華身上, 希望一矢中的啦!

第三場: 快利寶
此駒近兩仗走勢可人, 上仗更在強組跑得接近, 如今轉戰谷草, 同系馬亦有中距離份子, 增至千八應為射程範圍, 無換騎師亦好, 減少受注意機會, 此場乃有步速場合, 對此後上馬亦有利, 十一檔可留後, 影響亦不大, 磅輕而對手減弱, 加上目前有十倍, 應合此馬房胃口, 但此馬房d馬唔易吼, 雖然非常鍾愛此駒, 亦不怕大幅度加注, 小注吼下為佳! WP可小吼, Q建議首選幸運神駒, 勤跑必有因, 上仗第二唔係想要既成績, 下仗又見報名, 真係想贏到為止? 膽既然好分, 腳就穩陣D拖埋三隻正路熱門, 飛快贏, 哈哈霸明艷照人!

引用:
原帖由 sssstttt 於 2006-2-7 09:43 PM 發表

雖然梁定華同我無咩緣
但都支持下你先 ~ :014:
佢同我直頭係絕緣, 但此駒上仗我睇住佢衝上黎, 已心諗下次必要跟進, 今次睇報名同排位都唔覺, 係下午睇下有咩膽可以拖隻冷腳幸運神駒時先研究下個場, 係咁先發覺左佢, 真係不知是禍是福囉!

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-7 09:56 PM 發表
E~揀左張基話好o個隻牙??
上次紅皮柚佢話好就....:dumpfound
祝你好運
張基話好?? 佢係報紙上作首選? 佢唔會次次貼邊隻死邊隻下話?
唔好嚇我喎...........:002::002:

引用:
原帖由 beanman 於 2006-2-7 10:50 PM 發表
第四場"光明快車", 依家有十三倍, 上次千四後上試準, Danehill系馬跑快活谷一流, 今仗渡江而戰, 倍率好分, 戴勝停賽, 用同鄉"白布朗"啱數, 應會出擊......

第五場"得意寶"今季無疑賽績差, 不過睇下頭兩仗谷草千二排外檔, 輸左唔奇, 上仗泥地賽績亦可不理, 今仗終於抽到黃金一檔, 用谷草成績不俗既滇仔跑, 有十六倍可以一搏.........
光明快車季初越跑越好, 但卻突然小休, 質新馬跑開好而停, 有少少擔心, 否則當有力一戰!
得意寶真係唔多喜歡, 近績差得要緊, 難給予我信心, 你和版主一樣都喜歡得意寶, 雖然唔喜歡, 但拖埋穩陣, 人多要實有計, 用金玉駿駒拖啦!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆