上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
387  61.7k

引用:
原帖由 sssstttt 於 2006-2-13 11:01 PM 發表
R3) 2.碧紗籠點睇 ??

我覺得今次都仲要睇, 上次轉?𡟜鴠X即勝, 如果係練馬師教好左隻馬, 睇法就會同以前唔同 ~
碧紗籠上仗之輕勝一來泥地好, 二來膁步速, 放得唔快下都可以俾佢單騎帶甩, 完全無馬跟佢, 否則未必贏得咁誇張, 跑番草地步速已完全唔同, 單是開心假日已唔會俾你咁易走甩, 開心假日本身唔係特強後勁既馬, 今次應唔會再有上仗之意外, 柏寶必更把握出閘時機, 排三檔應守二位最好, 入直路有信心能率先過終點, 碧紗籠和開心假日實力有距離, 而最擔心既對手好聲氣有幸排在十二檔, 大大減低其爭勝能力, 而且碧紗籠乃李易達之叛將, 豈容在馬房開心假日面前再勝一仗, 俾人落足兩次臉, 匆出亦見補中決心, 贏面甚高!

引用:
原帖由 beanman 於 2006-2-14 11:15 AM 發表
第三場"靈機一觸", 谷草有根有據, 睇晨操拍跳每次都跳贏, 狀態已勇, 今次檔位不差, 未交代馬要買:014:
靈機一觸我都會拖, 咁開心假日呢? 各位點睇? 唔同意佢贏面高? 還是怕又熱倒?

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-2-14 01:58 PM 發表
聽晚好似冇乜心水,nithan兄,可唔可以整條鐵三角PQQ2x3過關我$300少少地玩下:014:
聽晚最心水乃開心假日和大贏家!
我近排咁黑仔, 你都要我整條鐵三角過你, 真係夠大膽喎! :014::014:
見你敢勇敢就俾你參考啦!
第六場既濰坊, 喜樂趣和飛快贏乃本人當然之選, 另外第四場既加多福, 好好分和衝線王就可以搏下冷!
開心假日和大贏家俾做鐵角係因為腳多數都熱, 所以棄了個兩場! :013:

今次簡簡單單推介兩隻特別心水既馬匹各位, 無錯啦, 就係之前提及既開心假日和大贏家! 希望兩隻都可以順利贏哂, 一洗近來馬膽頹勢!

第三場: 開心假日
上星期剛剛大熱倒灶, 但意外多多, 可謂不足為據, 匆匆再戰, 補中之心昭然若揭, 主帥停賽搵個馬房合作開既柏寶, 問題不大, 由一檔轉至三檔, 更減去出閘被困危機, 三歲馬必有更進一步表現, 上季一出就跑精英班, 可見前練者對佢期望不弱, 前仗搏殺失手僅負另一超班馬過關博士, 上仗成熱有意外下輸左, 今次應到本利歸還之時, 賠率上升下注碼可試增加, 應有收獲! 最大對手好聲氣排在劣檔, 大大減低其影響力, 而配腳方面不作推介, 單win之選!

第七場: 大贏家
此駒上仗小休後縮程, 排在劣檔下仍有極佳表現, 可謂超班份子, 目前只三歲, 已有輕勝千八之能耐, 前景樂觀, 長期吼實都唔怕, 今次跑回千八, 大大增加了其爭勝能力, 賠率雖然會相對下降, 然而卻不能不捧場, 之前尚有少許擔心會扯飛俾多利到郁手, 但目前兩駒賠率相若, 應以大贏家為首選, 五檔對其佔前跑法亦有利, 於三班只負中磅, 贏馬機會極樂觀, 個人會和前駒即開心假日作獨贏過關, 若明天兩者俱更熱, 索性二串一搏一搏佢, 希望兩隻都無驚無險, 一齊贏哂返黎影相啦! :014:

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-14 05:37 PM 發表
o係你講o個5隻馬入面, 只有喜樂趣在軟地上過名及有過好表現, 其他唔係未跑過就係跑林地o個陣未得, 林地性能要估, 但活國寶軟地性能甚佳, 雖然e家得7倍唔係我意料之中, 但以林地性能黎計 ...
謝謝你的意見, 但今晚無軟地, 地亦未必淋, 好地居多!

引用:
原帖由 kc10412 於 2006-2-15 11:54 AM 發表
開心假日個場靈機一觸已經試準晒,提防回師谷草就會郁手
我都有諗過佢, 但講句真, 論質素靈機一觸全盛期都係咁上下, 跑左廿幾次只兩次第一和一次第二, 但開心假日仲有幾多仲未知, 而且一路進步緊, 除非靈機一觸又係牛精福星一類, 一轉馬房就大變身, 但上兩仗跑來不外如是, 再者開心假日已非上次熱過火既賠率, 所以續捧之! :014::014:

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-2-15 02:50 PM 發表

我都唔好得你幾多炸,呢期行緊見財化水運,食左都要嘔番出o黎,唔計上次㩒錯制白白唔見左條連嬴過關,星期一中左條2串波膽派左4千幾(收復之前條連嬴過關)但係禽晚唔鬼見左粒結婚戒指,情人節唔見結婚戒指真係 ...
果然好唔知係韋達做唔到磅定係唔想超磅, 但講條件一千外檔比千二外檔好, 起碼出碼有條直路走位, 唔駛好似千二一出閘就轉彎, 差好遠架, 所以我反而唔驚個檔, 只怕文家良熱咋, 上幾次就話韋達壓陣, 熱得有理, 換個滇仔, 兩個都越冷越好, 真係有點擔心, 而喜飛勝將降班有著數, 只係唔鍾意熱成咁, 有點唔抵既感覺, 假假地季初仲係輸少少俾剛贏精英班既新力升呀! :014:

引用:
原帖由 beanman 於 2006-2-15 03:26 PM 發表
"開心假日"換人騎驚馬房玩野, 上仗主帥騎輸左, 今次換柏寶如果贏左, 主帥咪無晒"飛士"..........做腳算了, 呢場孖T頭關都係搏下冷玩下, "靈機一觸","萬人醉","喜在 ...
主帥停賽, 隻馬可能趕交代, 等佢出黎未必有合適時機, 馬場要銀紙唔要飛士, 告東尼週不是要高雅志輸搵外人騎個隻先贏 :014:

引用:
原帖由 beanman 於 2006-2-15 09:04 PM 發表

nithan兄, 好彩俾我估中?�:014:, 隻"開心假日"下次加番眼罩用主帥交代, ..........不過呢場俾隻"晶片王"搞掂左我條Q:006:
唉! 可能你講得無錯, 隻馬早段走得好唔順, 不過實力亦可能無想像中咁好...........連位置都保唔住..............:006:

引用:
原帖由 beanman 於 2006-2-15 09:55 PM 發表
呢場隻"時代明星"消息勁...........點睇
我都中左招, 買左時代明星, 濰坊和喜樂趣鐵角, 影都無! :011:
引用:
原帖由 beanman 於 2006-2-15 10:05 PM 發表
你愛駒"喜樂趣"Win啊, 恭喜晒:014:
唉! 有鬼用咩, 啱啱上次贏左, 今次由十蚊玩起, 中得十蚊雞咋, 我諗住濰坊機會應該大d, 喜樂趣太好分, 點知世上真係有咁大隻"青蛙"隨街跳!
引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-15 10:38 PM 發表
大贏家都BYE BYE埋...跑法無錯...唔知隻馬有咩事...=,=
係囉, 貼兩隻死足兩隻, 近排貼乜死乜, 真係越貼越輸, 越輸越無信心, 今次已諗住穩穩陣陣, 點知大贏家都俾我咒死埋..............:010::010:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆