[其他] 世界杯狗會倍率溫馨提示

收藏  |  訂閱
6  2.9k

世界杯狗會倍率溫馨提示

有無人買荷蘭為晉級隊伍, 如買的話不如買決賽組合

荷蘭晉級得1.28倍, 既然有人買荷蘭晉級, 咁即係荷蘭會對德國或西班牙, 但荷蘭對西班牙有2.35, 對德國有2.50倍

所以個晉級倍率非常搵笨

但我諗無乜人會買荷蘭晉級, 應該大部人會買荷蘭主客和客勝

我既意思即係買荷蘭晉級既朋友, 你應該買決賽組合

假設用100蚊買,
(1)荷蘭晉級1.28倍, 咁即係收128蚊, 淨回報係28蚊
(2)荷蘭對德國2.5倍, 咁即係收250蚊, 淨回報150蚊
(3)荷蘭對西班牙2.35倍, 咁即係收235, 淨回報135蚊

假設有人買荷蘭晉級, 咁即係決賽一定會對德國或西班牙
咁你買晒荷蘭對德國/西班牙各100蚊, 總投資咪2注飛200蚊, 咁淨回報咪35或50蚊, 比你買100蚊荷蘭晉級淨回報只得28蚊, 所以咪話搵笨囉

所以咪話有人買荷蘭晉級既人, 買決賽組合回報會高d囉, 有無人明白我講乜

引用:
原帖由 路過的慘人 於 2010-7-5 10:24 PM 發表 查看引用來源

多謝師兄:023:
唔講出黎 自己都無留意:032: 真係幾搵笨 最少蝕左0.07比馬會:046:
thx~~~

得你可能明白我講乜

引用:
原帖由 小石1112 於 2010-7-7 01:32 AM 發表 查看引用來源
條數計錯左喎...
點錯法, 大家研究一下

引用:
原帖由 Tevez1985 於 2010-7-5 11:15 PM 發表 查看引用來源

點解要轉去買決賽組合?:030:
第1, 你要估德國定係西班牙贏, 估錯連渣都冇
第2, 就算你買哂荷蘭對西班牙(2.35) AND  荷蘭對德國 (2.50), 回報都低過買荷蘭晉級

假設你有200$本, 你買荷蘭晉級收番 200X1.28= ...
第一你要兩個決賽組合都買, 因為我係計淨回報, 假設你各100蚊注, 咁總投資200蚊, 咁兩個組合只有一個贏既者, 咁淨回報應該係35或50
第二你荷蘭晉級只係買100, 淨回報咪28囉

以上既資料, 只係話買荷蘭晉級既人

引用:
原帖由 boyfriend 於 2010-7-7 01:47 AM 發表 查看引用來源

我諗如果如師兄你話用$200本金去買,
你有200$本金, 你買荷蘭晉級中既收 200x1.28=256
反則買決賽組合, 每個組合(西班牙/德國)各買$100,
如果買荷蘭對西班牙, $100x2.35, 中既收番$235
如果買荷蘭對德國, $ ...
如果你用200蚊買荷蘭晉級, 即係256蚊, 淨回報56蚊, 咁同樣荷蘭對德國同荷蘭對西班牙每個組合都用二百蚊買, 即共四百蚊, 咁你一係收470蚊或500蚊, 咁淨回報咪70蚊或100蚊, 咁是否高回報D呢???

引用:
原帖由 boyfriend 於 2010-7-7 02:05 AM 發表 查看引用來源

師兄,我明白你點諗呀:027:
但你都要明白當你咁買,
「晉級」所用的本金係$200
而兩個「決賽組合」各$200,已經Total用左$400
兩個投注方式既總本金已經不同了
既然你買得荷蘭晉級, 咁決賽必定係對德國或西班牙, 因為你唔知係德國定西班牙贏, 所以先買晒, 因為我都係計淨回報, 唔係咁計本金

你知有球迷買10,000蚊日本冠軍架啦, 其實佢買2,000@500倍, 已達到派彩上限, 所以都係提提大家唔好蝕比狗會者,

最好梗係睇波不賭波啦

前往最後回覆