權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
10  148.4k

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-9 12:31 PM 發表
3.榮進寶寶---形格高貴・脚法兇狠・單從形格睇應為現時運港「望族」子嗣中最優秀的一駒。而其馬主(平井克彥)先生名下的榮進系賽馬集團於全球養馬量高達200匹以上・而擁有的新馬亦多不勝 ...
此駒日後係長途馬. 但新馬賽路短亦表現可人. 相信其質素必高於同齡他駒, 下季長跟之馬, 同意樓主意見. 黃汝安未必能提升此駒實力, 去東厩啦

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2006-7-11 04:25 PM 發表
我想介紹隻國家富強...^.^
聽講呢隻係泥地馬, 又睇下吳定強點玩法, 今季已亂跑狂減分, 小心下季一跑泥地就出擊

Kuskit兄辛苦了, 呢度雖然依然好靜, 但馬季就黎開羅, 希望各大好手回歸, 呢度又會興旺番:014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-8-22 11:11 AM 發表
23. 衝鋒槍---形格四正・身形飽滿・爆發力強勁・實力必達75分以上的1200米--1400米差、追馬。幕後人部署此駒一直相當細心・一直以慢火煎魚的手法循序漸進・待其水士適應及形格長成 ...
昨日睇報紙話馬主對呢匹馬充滿憧憬, 認定為頂班明星馬, 所以對上季此厩為呢隻馬突然眼罩變動而敗陣有微言, 相信方嘉柏唔敢再玩野, 如馬主有唔滿意, 佢地鍾意轉倉另求發展, 小方應會千方百計搾盡此駒, 所以呢匹馬如無意外來季有三、四場Win喺手, 一出就要買啊:013:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-6 01:42 AM 發表
10月7日出賽之「權威銀行馬」及「權威明星馬」機會簡評:

第3場)2.天威---上仗走勢矚目・今増程至1600米必更合發揮・論馬機會甚高・但搵食馬今仗對手平平・必成大熱門之一 ...
愛駒"陽光"出戰理應捧場, 但柏寶唔騎真係有D擔心...................都係小注算了, 呢場係"4.6.7.8.10"之争
尾場"厚利多"勇態吸引, 理應贏面壓一, Q拖2,3,4:014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-17 10:28 AM 發表
10月18日出賽之「權威銀行馬」及「權威明星馬」機會簡評:

第 2 場 1.一切順利---上仗竟敢用「嚴顯強」摶殺亦全無對手・可見實力及自視之高了・而今對手更弱理應穩勝・但冷人騎熱馬乃賭馬大 ...
本人都睇好一切順利, 亦擔心強記大熱門唔得.............另查士丁尼大勇檔靚不得不買:007:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-17 08:18 PM 發表

希望係隻「愛得威」熱D喇!!:014:
隻「愛得威」我都有拖:007:

快活谷放頭有糊叫, 始終都係跑法主動既馬有着數, 支持"跑得好"大P小Win:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2007-5-20 05:20 PM 發表

天啊!!:004: 又係世紀狂魔....:029: :044:  
上兩次都有買佢:043: , 真係買佢就輸唔買佢就𢵌爆:030: :023:

引用:
原帖由 kuskit 於 2007-5-24 10:48 AM 發表

哈.....如單係以馬論馬「蓮華生輝」必係今場最好的一匹・ 因為無論跑姿及脚法都比「無敵神駒」更為優勝・:025:
但站在摶彩角度小弟會想如以上兩駒都退出的話・ 則於讓磅 ...
皇帝出巡106磅輕飄飄可入T腳:071:

前往最後回覆