Wiikey 1.9g beta update for galaxy...NEW!!!!

收藏  |  訂閱
4  53.1k

引用:
原帖由 isoteam 於 2007-11-1 22:56 發表
Use Imgburn is easier!
Alcohol 120% 都可以, 但一定要燒落 DVD 碟度!... 小弟 update 完個 WiiKEY Firmware 終於玩到 Super Mario Galaxy (日版)! 超正! :036:
大家記住燒個遊戲 ISO 落碟之前唔好移除個更新程式, 小弟部 Wii already 係 3.1J, 入碟後唔會再要你 Update 部 Wii 個系統, 可直接玩到, 放心!

睇嚟 update 咗個 WiiKEY firmware 都冇乜問題, 玩返小弟至愛 Wii Sports 一樣 okay!

最後真係要多謝樓主!:098: :071:

引用:
原帖由 yuenting 於 2007-11-3 11:38 發表
我部原本係2.0j
有日燒完隻(假)日版瑪利奧,佢要我更新,更新完我就變左半磚
之後見到呢個post個(正式)日版瑪利奧,我燒完出黎入碟,又要我更新,更新完一樣玩唔到瑪利奧,依舊係半磚
咁尋晚就見人話update wiikey ...
睇完你嘅個案真係覺得莫名其妙? 假日版? 美版就美版, 日版就日版, 硬係唔相信有人會咁無聊整你所謂 " 假日版 " 嚟害人.
其實如其他版友嘅介紹, 用 ISORemover 可以 check 到隻遊戲碟係日版定美版, 日版機當然唔可以用美版碟個 update!

已經肯定如要用改機玩 " 瑪利奧銀河 " 就一定要先更新 WiiKey 嘅 firmware, 爬吓文就知點做, 至於部 Wii 機嘅系統更新, 小弟強烈建議將部機連線上網透過網絡更新, 咁 " 中招 " 變磚嘅機會就會相對減少.

引用:
原帖由 yuenting 於 2007-11-3 22:55 發表
...skip...
頭先去GAME鋪問過,佢話有得解半磚,要70蚊,解唔到唔收錢,我就驚佢解唔到再搞到我變左磚咪死火,所以考慮緊 ...
小弟認為你冇必要使呢筆錢, GAME 舖話有得解半磚可能係幫你部機更新到最新嘅 3.1J..., 既然部機暫時都玩到遊戲, 索性等遲下出新日版 game 果陣用遊戲碟內嘅系統作更新, 睇下解唔解決到個問題再決定有冇需要拎部機去整.

引用:
原帖由 chose 於 2007-11-4 11:08 發表
唔該我已經update 左1.9g 同埋31j.....全部舊game 玩到但係mario galaxy 都係玩唔到....我入左碟係叫我update, update 完後一load 入去就全黑.....
唔該有冇高手教教呀 :043: ~~~
我都想幫你, 但請回覆以下幾個問題先:

1. 家陣再開機入唔入到部 Wii 機嘅 setup menu? 入到嘅話就會睇到自己部機係唔係已經係 3.1J 系統, 入唔到就肯定部機變咗半磚.
2. 隻遊戲碟係自己燒嘅 DVD 定係正版碟? 係日版定美歐版? 當然一定要係日版!
3. 如果係自己用下落嚟嘅 ISO 燒錄, 有冇用 ISOUpdateRemover 先 check 下個 ISO 檔係日版定其他版本?
4. 要肯定燒錄遊戲碟前個遊戲 ISO 內嘅系統更新檔不要被移除.

再嘗試入 SMG 遊戲碟, 如果仲係問你更唔更新, 千其唔好更新, eject 返隻碟出嚟.
玩唔到可能係 WiiKey firmware 未能成功更新, 細心再爬呢個 post 嘅教學一次, 更新 WiiKey. 緊記個更新檔嘅 ISO 一定要係日版, 用軟件 ImgBurn 或 Alcohol 120% 將個 ISO 檔燒錄落隻 DVD 碟度, 為咗肯定兼容性, 建議用 DVD-R 碟及 4 倍速燒錄, 同樣燒錄遊戲碟最好都係 DVD-R 碟及 4 倍速燒錄.

引用:
原帖由 chose 於 2007-11-4 21:00 發表
唔該Englishman 先~~
1. 入到setup 見到係3.1
2. 係燒出來..日本
3. 冇check....但係入左碟去wii 之後係出日文字叫我update...up完之後load 完入game 後就黑晒.....玩其他game 冇事~~~
4. 冇del 到呀

我 ...
我懷疑你隻遊戲碟唔係日版, Wii 更新出日文字只因為你部 Wii 機係日版機, 同你隻碟無關!

再提醒你一次: 未肯定隻遊戲碟係日版前, 唔好按更新! 要更新 Wii 系統最好都係連線上網更新.

如果你已經按照教學一步步咁做都係玩唔到 SMG, 請恕我無能為力...:016:

前往最後回覆