[吹水] Wii遊戲吹水區

收藏  |  訂閱
15  159.4k

我想問係咪即係依家已經玩到老翻啦, 如果係話, 我想問 D 問題, 希望有好心人解答 :

1. 我本身未買機, 咁如果依家買係咪連埋改機 ? 去黃金定係去其他地方好 ? 同埋大約價錢 ?

2. GAME 係咪可以 DOWNLOAD 完自己燒 ? 係咪好似 PS2 GAME 咁燒 ? 如果唔係, 咁去邊度買 GAME 同大約幾錢 ?

MANY TKS :097:

引用:
原帖由 loklok_b 於 2007-2-28 05:40 PM 發表

之前o係黃金見到兩個quote:

1. $3,880 (主機+牛+改機費+2set 手制, 送15隻games)

2. $3,280 (主機+牛+改機費+1set 手制, 送15隻games)

另外, o係好景見到:

$1890機 + $110 牛 + $350 改機費 ...
多謝你呀, 但睇黎 D GAME 都重係幾貴呀, 我想問可唔可以 DOWNLOAD 黎自己燒呢 ?

引用:
原帖由 bele 於 2007-2-28 08:44 PM 發表
除非你係用56k小水管,應該你唔會俾錢買老翻:096:
咁請問有無 Website 可以提供去 Download Game 呢 ? 另外係咪用返普通 DVD-R 燒就可以架啦 ? 同埋 Wii D 碟唔係細 D 架咩 ?

引用:
原帖由 Sonic 於 2007-3-2 12:17 AM 發表
正...不知黃金d改機係咪wiikey呢?
我都想知呀, 請問有無人知呢 ? 因為諗住聽日買機

引用:
原帖由 bele 於 2007-3-2 12:57 PM 發表
wiikey剛剛先開始網上訂購,仲好似唔夠貨,你話改機會唔會有wiikey?:032:

宜家改機鋪可能係用緊第一代既chips,你唔怕某D遊戲玩唔到你咪買囉:092:
我本身重未買機, 想聽日去買, 但我想問下點先知一部已經改咗嘅機係用 Wiikey 呢 ? 如果無方法去分辨, 咁點算好呢 ?

引用:
原帖由 bele 於 2007-3-2 02:33 PM 發表
點解要咁心急買? 利是錢多得滯? :122:
哈哈, 我好心急, 因為唔知要等幾耐先可以肯定有 wiikey 嘅改機賣, 但我想問, 如果依家買咗部改機, 遲 D 再有新晶片面世的話, 可唔可以再改過呢 ?  :023:

頭先 o係先達買咗, $2310 連改機, 佢話係用 wiikey 喎, 我見真係好多人買  :071:

引用:
原帖由 bele 於 2007-3-3 06:52 PM 發表
咁佢有無拆開部機證明係堅?:025:
咁又無喎................:044:

bele 兄, 我有問題想問呀, 我係自己燒碟玩架, 唔知點解我玩 Wii d Games 就大部份都無問題, 但 GC 就唔得(入咗碟之後, 部機 Detect 到係 GC 嘅 Game, 但入去之後就 Load 唔到, 黑畫面), 試過 3 隻 Games 都係咁, 我想問其實會唔會係要用某 d 特別嘅方法去燒, 定係要買 d 細隻 d 嘅碟黎燒呢 ? 另外如果用 Wii 黎玩 GC d Games, 係咪一定要用番 GC 嘅 Save Card 先可以 Save, 如果係的話, 有無人知道邊到可以買到, 因為我尋晚去黃金搵唔到, Many Thanks !!

引用:
原帖由 bele 於 2007-3-6 03:33 PM 發表
gc game係要用gc save card

gc game可以用dvdr燒,不用買mini disc,至於點解會有問題我就幫你唔到:025:
Million Thanks, 我今晚試下用另一個 Software 去試下燒先  :041:

前往最後回覆