上一頁下一頁
發新話題

[原創][PS CD]數碼暴龍育成1

收藏  |  訂閱
57  51.9k

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-12 02:58 PM 發表

堅ar...
仲有咩心得ar?
我養過天使but 佢死左都無變惡魔既
係咪要對佢好差ga???
我搵晒豆豆果d
機會率五十五十,唔係一死就一定會變架...

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-12 03:33 PM 發表
係邊到有不運茹ar??要做毛人果個任務
我記得哩樣隨處可執...
唔記得左有冇得買或其他方法拎,
不運草菇係乜色?跟返隻色去返果一區隨處行下都執到。
如冰菇去雪地果d道理一樣。
有d金色既係任何地方都有。
說老實話,你地咁玩,搞到我都有d心動想玩返...
唔知個save仲係唔係度...

升勁既獸會升主角lv,lv高低既關係,
係關係到成熟期能否順利進化完全體因素之一,
而懂得多少技能之類...可說是完全沒關係...
但養育失誤絕對有影響,數碼獸能力方面主角lv越高,
就算去唔到指定數值亦可,
這個要點不知多少人會知道:022:

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-12 03:56 PM 發表
同埋呢點搵古加獸ga ? 有一度呢係next to比多獸訓練 果到呢佢唔比我入...
同埋點可以加多d繁榮度???
同埋呢果個網無左加人既4... 你仲知唔知點可以其他人ar?
古加獸係咪成熟期昆蟲果隻,我唔係咁記得,佢同比多獸一樣咁加入...
釣左海龍獸會送你去昆蟲訓練埸,果度會見哩兩隻野。
去兩邊既訓練埸,每邊共三四隻,一邊比多一邊古加,
每邊三四隻其中一隻會加入,入左比多同古加訓練效果提升,
繁榮度計算方法係每加入一隻獸,成長期+1成熟期+2完全體+3
你問下我想入邊隻獸仲好,我唔知你想問邊隻獸...

引用:
原帖由 N01 於 2006-6-12 04:36 PM 發表

好有經驗喎~~~不過我都知道
我一養到機械fei龍就見到妖精,算中頭獎:014:
我只係算玩左排,太耐好多都唔記得,
你地問起既我應該記得,哩d只係比d未玩過,分享下小小心得,
我以前玩咁多次,從未試過想打佢地時,轉地圖十次以內搵到d獸:angry:
玩哩隻game最花時間亦唔值既地方:搬泥、賣物品比數碼獸同搵隨機出現既獸...

引用:
原帖由 yeahsojesus 於 2006-6-12 07:15 PM 發表
我想問點解我去到古代境搵阿伯獸
佢走果陣無跌部暴龍機出黎
係咪中左bug
因為我係搵左奧加果邊先
遇見阿伯好似有四次,其中兩次會跌暴龍機。

引用:
原帖由 yeahsojesus 於 2006-6-12 10:52 PM 發表

咁係邊4次
唔記得,但最後一次佢好似會加入

引用:
原帖由 伊織 於 2006-6-12 11:03 PM 發表

正確既係5次先岩
古代境急域(打隕石獸的地方)
下水道(工業之城打鼻涕獸的地方)
奧加山寨(打奧加獸的地方)
黃金劍獅獸祖先之墓(繁榮度過50就可以去到)
玩具街(打邪惡熊仔獸的地方)
所有地方也是要完成那裡 ...
呵,有人講左,我太耐冇玩好多都唔記得清楚

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-13 05:32 AM 發表
仲有咩其他方法加繁榮度ga ??
我差唔多做晒先得31 ??
幾時得黎50 ar!!!
做晒果時o岩o岩好100,定會過100的...
好多野你都未入掛...
好似機械飛龍、邪龍哩d都有得加入
妖精、豆豆、鋼鐵豆豆、悟空、熊仔、安杜魯、宇宙腦魔、炮彈等等...
你入我以上講果幾隻獸,都高過你依家既繁榮度...
而且成熟期更加多...好易過50

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-13 12:21 PM 發表

我e+做緊宇宙腦魔 ..其他你講果d都打晒la...
機械飛龍、邪龍 果d ... 我都未夠繁榮度入....
so 比我d例子我丫
就咁成熟期、都成咋...
巨龍、人馬、獨角馬、暴龍、西拉、
巴多拉、鼻屎、鼻涕、大便、火炎、
企鵝、天使、雪人、猛鬼、奧加、
鑽地、加魯魯、毛人、巨鯨、角龍、
貝殼、巨雞、比多、古加、獅子。
就咁講都50繁榮度....

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-13 04:48 PM 發表

全部都做晒la 都先得31,,,
所以我咪覺得怪lor
仲有冇???
咁你可能中左bug,即係繁榮度倒退...
但通常只會過70繁榮度先會有事

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆