上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
81  61.5k

Nithan兄點睇第6場寶樹同威霸熊呢....
我都鍾意精彩同綠色..但寶樹可能更值博..

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-17 02:15 PM 發表
見上次逐場簡介成績尚算過得去, 今次又再黎過, 希望唔好嫌長氣! :014::014:

第一場:新馬賽有開表現既馬甚少突然失蹤,好有勝上仗初出在飛數十足下,輸俾有過一場經驗兼熱到十六蚊既馬友利已算唔錯,開 ...
頭先出POST o個陣睇唔到TIM..原來你同我D心水一模一樣...:014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-16 09:20 PM 發表
第三場: 火焰之星
火焰之星有卡士, 實力已證明值頂班, 今季不論千六或是千八, 場場都能做到極佳時間, 係好好個種, 屢遇強敵亦接近, 級數冠全場, 戴勝兩戰全勝, 人馬合拍, 更難得係戴勝能做到留前鬥後的最佳跑法, 前仗更在此組合下輕勝喜得法, 而上仗雖然於二月十九號退出, 但廿二號已開以踱步, 廿八號更已快跳, 相信上仗右前腳不良於行退出, 並非太嚴重, 埋門戴勝親踱親跳更試埋大細閘, 可謂已備戰充足, 再著此駒其實已非一哩馬, 應為千八二千更佳, 但今仗小休而來, 在新鮮感下剛好適合在此場一哩出擊, 本身十一戰四勝三位, 準繩度極高, 再加上馬房對此駒並不急進, 讓其自然地逐步向上, 至今雖然已介五歲, 但用得未算盡, 且實力仍未見底, 今次負磅雖無著數, 但以其能耐絕對有力在此稱雄! 配腳方面要番隻輕上加輕既一口田, 上仗在黎海榮跨下跑得不差, 今仗再戰一哩應有更佳表現, 再著黎海榮延遲停賽, 今次賽事應有天子在其中, 或許是此駒也不奇! 五穀豐收繼續忠心馬本色, 經常後上接近, 只要留到實有段衝俾你睇, 重磅本應用楊啟棠減磅, 但刻意找來韋達壓陣, 可能想藉今場對手較次, 盡力再煲一煲, 正路配腳! 浦東精神上仗久休表現仍不差, 今仗換上柏寶增至較合適一哩, 磅重可視為冷腳!
估唔到你今次又係推介呢隻WOR, 睇黎上次退出你有心今次本利歸還BOR..嘻嘻, 上次都講過, 唔知點解上場HV表現咁差, 128磅都唔係輕, 我比較鐘意一口田, 一Q番黎啦...:014:

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-3-20 12:07 PM 發表

呢場食到應一應啦,恭喜!恭喜!:014::014:
多謝, 中左100 Q 同100 W...:014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-20 08:54 AM 發表

中唔到單T唔緊要, 最緊要有錢收! :014:
火焰之星 第2 都唔錯啦...
今日埋單都贏少少啦...
中到3寶 + 小飛象 20 W 呢場Q W 新馬贏少少 最衰6環彩自己慳錢買1隻勝利, 如果唔係第2選天仲都中到6環彩:010:, 下次再努力...
另外想問下你點睇我隻銀行馬 幸運戰駒呢???
同場 其他鐘意好檔既幸運精英同虎虎生威...

+PORT...我無你咁好心機..
最多都只出一場分析..不過今次會出出每場終意既馬 [只限心水]
打比日..一定大注捧場啦...你o個2隻都好鐘意, 特別第3場, 但配腳則有不同....

第1場: 「真心呼喚」「占卜」「歷山金駒」「煤礦山」
第2場: 「三連冠」「金碧明珠」「淺草田園」「牛精福星」
第3場: 「呈祥」「永歡騰」「愛菊」「華忠寶」
第4場: 「安威 」「開心小子」「罐頭刀」「加得勁」
第5場: 「東方遊戲」「龍馬精神」「雙喜孖寶」「鐵血丹心」
第6場: 「福星拱照」「赤胆福星」「金枕」「衝勁直前 」
第7場: 「印度之星」「永利好」「浦東精神」「魔術師」
第8場: 「奮鬥心」「全勝福星」「貝多芬」「確叻寶」
第9場: 「精英大師」「燦惑」「齊歌頌」「芙蓉鎮」
第10場: 「爆冷」「終身美麗」「好爸爸」「銀太陽」
第11場: 「寶樹勁盈」「好運王」「幸運鑽石」「愛好」
第12場: 「再戰群雄」「步步穩」「俊歡騰」「醒飛飛」

:014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-26 11:25 PM 發表
第 三 場:永歡騰、好聲氣、愛菊、華忠寶
第 四 場:大富之星加得勁、罐頭刀、安威
第 五 場:鐵血丹心、東方遊戲、銀鑰匙、 ...
下次再努力啦....

第三場- 「永歡騰」

表現差劣的「永歡騰」於賽後曾由高級獸醫(賽事管制)檢查,當時他說並無發現明顯異常之處。獸醫(賽事管制)今晨在練馬師告東尼的馬房再次檢查「永歡騰」時,發現該駒右前腿肌腱部位疼痛。「永歡騰」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。

= =

泥地都咁好心機, 犀利, 抵你贏錢..:014:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆