上一頁下一頁
發新話題

權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
1.5k  148.6k

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-30 05:30 PM 發表

希望吾會反面收場:097:
反而我有幾隻想講............
第一場 5好味皇......9成大熱門   但係好似有點那個.........
之前3次都係跑1000米直路,岩岩果次以經跟吾上...呢次增程應該係會好d..不過博士你點睇 ...
[好味皇]跑完第一次巳經知道跑1000米必短,而第二次再跑1000米巳經嚴重違反理論,今次1200米亦短,排12位小弟會持觀望太度。
(薛達志)暫時只係一個硬功練馬師陰柔不足,而[大師]係一匹出腳貼地、翻步瀟灑的好馬,將來前景必佳,但經驗告訴我們擁有如此腳法之馬,必要乾快場地方能發揮威力,今排12位如場地偏淋應繼續持觀望太度,如場地偏快則絕對值得一試。

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-30 05:39 PM 發表

呢場如果"旺財"吾係度...就睇"肥田":096: 同我留意果粒"星":097:
不過最怕係慢步速:025:
但如無意外今場步速應該偏慢,隻"旺財"依然會有步速之利....
如場地偏快我有信心[再勝多]三甲甚穩.....:041:

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-30 06:20 PM 發表

想贏錢點可以無左呢隻:023: 我就係怕呢隻..不過要睇天氣如何:026:
博士,你知吾知邊個係今季"最佳見習生":131:
我相信呢樣野可以幫到手:096:
呀...邊個係今季"最佳見習生???.....無乜留意添....乜唔係(王志偉)咩...
小弟依家出去食飯,今晚有時間再傾過....拜拜!!:041:

第10場
01神州六號---上仗因呼吸系統疾病而退出,小休後試閘省騎反應非常一般,火氣明顯不足下季先諗。:026:
02開心多多---連場拼搏依然未能出頭之馬鬥心一般,但準備功夫卻絲毫沒有放鬆,足見今賽決心再拼,如場地乾快可以發揮最強威力應有力一爭,否則都係以位望較高了。:041:
03駕進---上季用得彼盡之馬,今季隨住能力日走下坡,表現巳經無復上年之勇,估計以其退化速度必要80分以下方有爭勝把握,今賽強手林立機會有待了。:035:
04福到之星---上仗身重毛暗依然交出不俗走勢,體力較佳可能係其中一個因素之餘亦反映此駒能力甚佳,而拼後復課(洗文諾)勤操猛練異常積極進度不俗,但最後(洗文諾)竟然放手棄騎,而原因可能有很多,但無論原因何在,有一點可以肯定的,就係其此舉巳令此駒今賽的機會增添了很多不明朗的因素及風險了。:092:
05多快樂---六歲老馬全盛期以過評分亦盡,反覆向下係必然既趨勢,憑藉鬥志較佳人棄我取之利下跑入3-6名巳屬極限。:027:
06五穀豐收---老馬拼搏有度能力未盡退化,長期陰陰濕濕滾你一筆。上仗休出表現不俗,但以今時今日8歲之齡再戰田草一哩面對一眾質新強手能否應付不無疑問。今憑藉較佳體力出戰盛年時既首本路程兼得(洗文諾)刻意揀騎或有見地,邊線份子不可不防。
07一口田---上季拼搏甚力引至評分高企,而經過一季整固之後巳調整至可爭水評,上仗態起出擊同程僅敗第2未竟全功,今雖換人再戰亦應無損威力,而慢步速賽事排11位鬥衝一段可免受阻未必不利,今季未交代之馬鬥志必堅,一哩首本可以一爭。:041:

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2007-7-1 09:46 PM 發表
好...kuskit兄今次寫得好詳細呀...:131:

我地3個都未擺低我地既3連炮...一係我擺低左先...

第6場  12. 線路精英  拖  5. 同歡笑   10. 聚寶駒...:097:
哈....(彩虹兄)唔好意思我遲左,:027: 如場地正常小弟會提供如下:
第11場
5.聲威旺  拖  1. 青蝠王   12.駿寶........策略係當(告東尼)透明...:096:
而你提供個條Q小弟都好鐘意....:131: :036:

引用:
原帖由 karlton 於 2007-7-2 02:55 AM 發表

博士早晨! 多謝分享好料!
我都見過外星人, 哈哈... 佢識飛?
呀!!:092: ....咁個(阿嬸)究竟係你邊個...:030: :096:

引用:
原帖由 karlton 於 2007-7-2 03:13 AM 發表

話咗你知啦... 係我本囉!
祝你今日贏到開賭...
...
...
...
城! :071:
贏多D!
希望小弟既貼士o岩你心水,可以一齊贏多D啦!!:036:

引用:
原帖由 8602015 於 2007-7-2 03:24 AM 發表
博士.R7红酒同先锋觉得点??
红酒---每仗皆有餘未盡,足見不易發揮,今增程1800米必可應付自如,如場地正常則更能發揮威力,今賽坐位望贏之選。:023:
先锋---四支較粗形格一般,能力不會太高,今排14位能否蝕得起巳不無疑問,拼盡亦只以位望較高了。:035:

引用:
原帖由 karlton 於 2007-7-2 03:23 AM 發表

贏得多如小, 要睇我條心水冷Q, 會唔會Q咗啦...:023:
你同彩虹兩個, 我都愛:131: :096:  
咁你條Q係邊,:023: 我想.....:071: :036:

引用:
原帖由 karlton 於 2007-7-2 03:40 AM 發表

係我個Blog道囉! R3 易 實死:096:
博士咪玩我啦!:071:  
呀...:092: R3 易 ....:030: 實死....:044: .....似乎係你玩我多D....:122: :096:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆