上一頁下一頁
發新話題

權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
1.1k  148.4k

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-26 09:35 PM 發表

哈哈・・・只係開心得滞:036: ・想搵個朋友多謝下姐:097: :027: :071: ・唔通錢馬都要去多謝PACO咩:096: !!
哈...咁係咪到kuskit兄要請我食下飯先...哈...講笑...我都知...anyway...真心恭喜晒...睇見人贏錢自己都開心...唔通齊齊俾馬會食晒先安樂咩...:071:

哈...至於paco...哈...佢夠晒多人多謝啦...我短期內都冇打算係紅館開10場8場...

諗諗下...真係多謝邊個好呢...韋達...巫記...定係柏寶...哈...個個都幫我贏過又累我輸過...所以跑馬點都有運氣成份存在...輸左有時真係唔好太激氣...要鬧...鬧番五六十句好啦...:071:

多謝屋企人...我諗最應該係多謝上天...黑起上黎真係買乜輸乜...有得中都算係一個人既福氣...買馬用呢種心態會開心好多...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-26 09:35 PM 發表

哈哈・・・只係開心得滞:036: ・想搵個朋友多謝下姐:097: :027: :071: ・唔通錢馬都要去多謝PACO咩:096: !!
講屋企人唔係冇原因...今日係屋企買馬多...我屋企人第10場時睇到9-10條連贏有一浸飛超級強勁...由100倍左右一落去到50倍...係當時全個電算機得一個綠格...那時馬兒都仲係沙圈...仲有7分鐘左右先開跑...結果2隻馬無驚無險一齊番黎...但係就係因為賽績上唔信隻"無極"就睇住佢跑左出黎...所以有時屋企人既說話真係唔可以唔聽架...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-26 11:02 PM 發表

哈哈!!:036: 今日(愛兄)明白了做人要懂得感恩・又知道了聽家人意見的重要・真係經一事長一智。:023: ・睇黎(愛兄)今日既收獲其實都唔少呀!!:041: :036:
哈...心靈上既得著有時比金錢上重要...有時未必係錢銀上賭得大...而係自己既心理質素受到當局者迷之說所影響...所以真係希望各位賭馬既朋友可以放開一點...記住一樣野...勝利非必然...咁樣就會對個結果易接受好多囉...

anyway...相信做人既道理...小弟仲有好多需要向3閣下甚至其他朋友學習既地方...細路仔經驗尚淺...斷不敢係呢個潛龍伏虎滿怖之地斑門弄斧也...:071:

引用:
原帖由 hei@ 於 2006-11-26 10:59 PM 發表

講起隻"無極"上次都重包尾,今次B1....得三十幾倍六+幾PLACE:044: ,痴線:046: ,有 冇看得甘通R,定做KA.
閣下仲唔明既...又可以再睇睇第10口孖寶..."無極"半身都30幾倍..."心福"有80幾蚊...但係口孖寶正獎只係得450蚊都唔夠...妳買"嘔血丹心"中安慰獎都有600幾...再睇番"無極"係邊個馬房...同埋妳再睇下那場有幾隻馬點跑...咁就會明白乜野事...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-26 11:02 PM 發表

哈哈!!:036: 今日(愛兄)明白了做人要懂得感恩・又知道了聽家人意見的重要・真係經一事長一智。:023: ・睇黎(愛兄)今日既收獲其實都唔少呀!!:041: :036:
哈...有樣好笑野諗起...岩岩睇緊隔離鬧韋達個post...突然諗到一個白痴term...叫"買馬上既技術分析"...顧名思義...即係透過past trend去估即場形勢...好似第6場咁...韋達老哥贏左隻"富貴玲瓏"...第7場隻"包裝大師"就可以慳番唔少...呢d老生常談既招數大家都知道...再結合埋知道告仔頭3場1W2Q既數據...知道第8場"好輝煌"要搏命...咁就分析到身為夾心餅既第7場一定死大熱...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 01:30 AM 發表

聽日到我問你喇!!:041: ・・・早抖!!:097: :098:
哈哈...唔係喎..閣下做呢行...咁你真係要指導下小弟啦...你知小弟讀乜野架啦...第日想好d路數都係要行番閣下條路多架勒...所以真係要多d指點下小弟啦...小弟係股壇既sense真係仲係BB仔既階段黎架咋..:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 12:41 AM 發表

其實心靈上既得著有時亦同金錢上既得著相付相乘的・只要係懂得感恩既朋友們・就會明白幸福非必然・世事亦無常的道理。而係摶彩之道上更正正需要一顆敢於面對得失既平常心・尤其係對我 ...
冇錯...要成為勝利者...何不將眼光放遠一點...而只在乎那一兩次既得失...好多人都係咁...有d係俾短線既利益所引誘...有d就俾短線既失敗所困擾而難倒...係馬場上甚至所有投資要屹立不倒...就要先練成好既EQ同心理質素...明白得失無常...呢個世界之所以有abnormal return...好多時都係因為變8數既存在...試問全部人都有一致既睇法既野...仲會有利潤可言嘛???所以請各位唔好再試圖係一d報紙專欄尋求一d認同啦...冇呢個需要...閣下如將賽馬都視為一種投資既話...就需要明白投資乃個人決定之道理...人家寫的跟妳買的又有何干...贏輸都平常心...輸左又唔駛話怨人...幾好呢...

哈...睇左都唔少年馬仔啦...我都唔係聖人...都會有犯錯既時候...好似今日尾場"幸運鑽石"就係好例子...牌仔大熱門應該唔好做膽...但係我好認同之前免費台某某肥佬節目主持人講...要面對自己既失敗...唔好將所有野賴晒係一d自己控制唔到既變數身上...你失敗...有時係自己眼光差...有時係自己選擇錯...點解唔認...你肯認...仲有得改進...你將d野賴落一d冇得控制既變數到...你永遠都會覺得某d野係人地令你咁樣...就唔會思考點去進步...永遠都會係呢個level...

再加多點就係...只要你拿出黎投資/投注既係唔超出你個人承受得到既比重...又何需太動氣...贏輸...對你而言...可能只係一場遊戲...贏...當然開心...一日之輸...唔代表你一路都輸...人生自出世以來就要面對好多賭搏...望大家都可以一齊好好從這等磨練中學習吧...:071:

引用:
原帖由 hei@ 於 2006-11-27 01:35 AM 發表

:027: 我何得何能WO...........
哈...我都幾欣賞你喎...或者我自己被動d啦...個人問題礙於一直擔心kuskit兄介意而冇問...哈..其實好多你問既野我都好有興趣知既...唔該晒你先...我今次做左free rider先...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 10:46 AM 發表

「愛兄」星期三一匹集有利條件於一身的「衝鋒槍」在陣・真係一個磨練控制(心魔)的大好機會了。:041:
哈...知我者莫若kuskit兄也...呢隻馬上次我控制得好好...只係買左20蚊W...反而重注左100蚊佢搭"新通勝"既連贏位...所以賽馬就算揀左銀行馬都要睇即場形勢既...哈...呢隻馬長遠上升空間必多..但係都係那句...執生睇賠率...

P.S.﹕我又番黎啦...一陣會出篇賽馬哲學...有興趣大家一陣俾d評語...:071:

引用:
原帖由 hei@ 於 2006-11-27 09:18 AM 發表

其實我真係唔敢點呢d野,我怕我自己d性格,衝動又心急,輸左會係甘狂追,到時就死都搞唔掂.
股市呢d野變幻莫測...同時間賭本遠比賭馬仔為大...馬仔10蚊有成交..股仔衰極都要幾舊...坦白講...自從抽唔中1398之後冇再參與過..因為而家風高浪急...對我呢d散戶而言實在冇參與既理由...況且我又唔係"期指追擊手"...:071:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆