上一頁下一頁
發新話題

權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
1.1k  148.4k

引用:
原帖由 hei@ 於 2006-11-27 06:34 PM 發表

:044:我記得以前最多輸1000,買"大好友" PLACE 127磅,之後佢跑平磅嬴埋"新威王".
哈...我都係喎...那日跑左頭4場已經贏4000幾...細路仔唔識死...那時係賭到用晒投注寶...仲要係無線那一隻...即係千幾蚊年費那種呢...因為那時唔興網上啦...所以買即場用呢個...我記得那日最大注係1000蚊"色種好"lace....那時隻馬仲係3班...當時既神仙蔡大家都知冷熱都殺...即係"活力威龍"..."潮州勇士"時代呢...結果隻馬跑第4...:071:

自此之後就冇再賭咁大注...400蚊老實講已經係我既上限...所以就算係好似尋日"好輝煌"我睇到有9成半以上既贏面...我依然係買400蚊算...買完我都去左買麵包食廢事理...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 09:38 PM 發表

十分期待(愛兄)篇賽馬哲學!!
哈...太好...我番黎你都係度...其實係今朝番學前溫溫下普通話係度發神經諗到既...哈...寫得唔好唔好見怪...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 06:40 PM 發表
:096:
因為輸同贏都太容易・所以非常容易失控・:032:
同「賭馬」專買2倍大熱門一樣・因為贏面太高・金錢同自己太近就會好危險・:131:
雖然金錢有時真係入左你個袋・ ...
所以點解咁多人賭波可以賭到輸成幾十萬...反而講真賭馬算咁多既機會較低呢...其實馬仔應該仲易輸...因為注數多...買場Q全餐要成910蚊架...波...買晒都係3個可能性(主客和計)...就算波膽買晒都唔及連贏位注數多...但係就正正因為睇起上黎易贏...機會率好似睇起上黎好高...再加上時間長...更加令人有遐想...簡單d講...馬...出閘失左機...或者蝕左...係分幾鐘內就冇...波...你輸一球...甚至兩球...有n咁多分鐘妳追...仲有一樣野仲輸得人多錢...那樣就係叫即場投注...亦即係"走地盤"...呢樣野係輸得人最慘最慘既..因為當閣下以為你所掌握既資訊多左時...其實正正亦都係危險最大既時候...所以其實係世杯時小弟已經有一套即場投注贏輸同波膽既策略...成功率達90%....不過自從世杯後都冇再玩...而就算用呢套戰略時小弟最大既注碼都係20蚊...所以請各位喜愛大注熱門既朋友係買之前好好想清楚...以一搏一甚至更低既值搏率...究竟係咪你想要既...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 09:54 PM 發表

「因為當閣下以為你所掌握既資訊多左時...其實正正亦都係危險最大既時候」・・・離句係真既・:036: 但未必人人明白固中原因!!:071:
人係咁...贏起上黎既時候...又點會諗咁多...你同佢講呢d野...佢只會同你講"咪阻住我發達啦"...
只有真正面對過失敗既時候...先至會正式去反省...所以我認同人係會從失敗/錯誤中學習呢回事...
anyway...風險往往係你唔意識既時候先出現...記住呢句..係任何投資方面...可能會令你錯過部份垂手可得既利潤....但係同時亦可以令你避過好多焦頭爛額既機會...:071:

引用:
原帖由 百事威 於 2006-11-27 06:11 PM 發表

以前賭波就係輸左係咁追~試過幾次一個交收日輸成幾十萬

交晒學費~所以而家先忍到
冇錯...財不入急門...對比起一舖可以番本既人...相信最後一舖都輸埋最後一敗塗地甚至因而面對唔到做傻事既人只會更多...進出賭錢既地方多..自然看到好多人生百態...都係那句...量力而為...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 11:24 AM 發表

相信做到亦會覺得很痛苦:044: ・因為控制心魔係需要時間既:044: ・
但有一個較好的方法可減輕痛苦・就係原本想買200$WIN既・:131:
依家買20$WIN可以了:023: ・再用20$買 ...
最鍾意kuskit兄最後那句...唔係只係賭錢...甚至呢個世界好多野...做人既野都係...唔係話我扮野乜野...好多時我都會同我身邊既朋友話...唔好咁...信我啦...咁樣會好大件事架...講既時候係冇人會聽...幾日後或者一段時間後...就會收到呢位朋友既電話...喊住口問你點算...呢種情況不停係小弟既生活圈子中發生...小弟對於呢d事有時真係唔知好嬲定好笑...既然當初選擇左唔聽...就要預左有呢種預期既後果...

講番馬仔先...哈...係架...控制心魔呢樣野並不易...但係以一向怕輸錢既小弟黎講...好多時就會"被迫"咁控制左...因為好多時諗下...咦咦...都係唔抵...諗完一大輪...最後變左坐係度睇跑馬仔...哈...所以有時會望有d心水馬唔好贏...因為自己冇買...:071:

當然,孖寶係一個好好既方法...同樣地都係200蚊本計...你買晒落一隻18蚊既W...贏既係160蚊...但係你用140蚊買射落孖寶全餐...可能有時會有意想不到既收穫...詳情請見尋日"好輝煌"既例子吧...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 11:38 AM 發表

我係講緊控制心魔既方法:041: ・"衝鋒槍"係現成的最好敎才而已:097: ・
而我對"衝鋒槍"並無保留・但我既「紀律」係2倍既馬買Win唔可以多過100$:096: :098:
要學要學...尋日隻"好輝煌"都去左我400...哈...真係曳...不過好少用到呢個注碼lu..用到呢個注碼即係話當日我背承借一既時候啦...:071:

引用:
原帖由 hei@ 於 2006-11-27 10:35 PM 發表

我紀得個時"色種好"未識留力放頭跑。
哈...唔記得啦...不過那次跑第4真係睇到我眼都突埋...1000蚊就咁冇左...之後好多時都會以此失敗例子為鑒...人黑起上黎...真係買W跑第2...買P跑第4..六環彩中隻頭馬斷尾關跑第3...我試過衰到買",電子麒麟"同"靚蝦王"呢類馬都塞瓜...自此就知道...如果質素高就贏既話...咁就唔係賽馬啦...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 11:11 PM 發表

哈...講左咁耐・都係時候問「愛兄」攞三隻馬俾小弟參考先得喇!!・・・冷熱都無問題・最緊要平常心揀既就可以了。!!:131: :036:
冇問題...不過如果kuskit兄唔介意等既我聽晚擺上黎...因為今日屋企連報紙都冇買...我都知網上有得睇...但係都係鍾意拿起份報紙係度劃下劃下既感覺...但係老實講如無意外"衝鋒槍"8成都會成為三者其中之一也...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-27 11:34 PM 發表

聽晚擺上黎冇問題呀!!:071: ・・・多謝哂先!!:036:
唔駛多謝啦...貼又唔係一定中...中左就係我地同隻馬好緣份...我反而驚累你輸錢就唔好啦...:071:

咦...今晚唔見左hei哥仔既...:071:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆