上一頁下一頁
發新話題

[英格蘭] 自己變佐[電腦高手]?---[危險]

收藏  |  訂閱
49  6.4k

引用:
原帖由 iy_wong 於 2007-1-9 06:43 PM 發表

呢句我就真係唔係好o岩用, 我諗比你位兄弟用o岩d.

你都唔好得我好多"傘"!!!
試字當識字, 抱字當拋字!!
上網打[字]一定有別字,最緊要大家[明],兄弟夠[貼過][危險]嘅[電腦教學]啦,裡面成[萬]個[字],一個]錯字同別字都冇,兄弟竟然講話係我出[原創]教人[電腦],我立即變佐[電腦專家]連自己都吾知,我今日出佐一編講[降頭]嘅[文章],吾通[危險]係[降頭師]?

出果樣嘢,就係果樣嘢[專家],呢啲係乜理論,吾係[專家]就吾[出]得,咁仲有人[敢][分享]?

如果[危險]係[電腦專家],我吾識去[黃金]開多一間[舖]揾錢咩!:096: :096:

仲有呀!吾係個個讀書都咁[叻],如果自己讀得[書]多,就去[]人學識[],呢啲[品格]仲有冇[誠信],等各位[網友]自己[諗],條[友]係[乜嘢]人:096: :096: :096:

我自問讀得[書]少,學打[倉頡]得幾個月,兄弟吾好[笑]我呀!:043: :043: :043:

引用:
原帖由 iy_wong 於 2007-1-9 06:47 PM 發表

人地點呃錢係人地o既事, 你無證無據屈我都有呃錢就唔得!!!
你有[呃]錢咩!我都想[知]道喎!

引用:
原帖由 mktciityu 於 2007-1-9 06:55 PM 發表
jy_wong
suen la
they don't know how to speak logically
just keep on say that you are one of the member of some parties
without any prove
there is no point for u keeping talking with them
ha ...
mktciityu兄,因為[危險]吾識[英文],所以吾知點回應,有冇網友幫[危險]翻譯一吓,吾該晒,我去食飯先,一陣返嚟再傾,今晚都係出吾倒[馬料].[危險]一定返嚟回應,當[練]打字.:041: :041: :041: :041:

引用:
原帖由 祝你好運 於 2007-1-9 07:02 PM 發表

危險兄,唔係想得罪你~我睇晒呢個Post,你地又話信iy兄唔係分身,你頭版又講國寶乜國寶物,成個Post都同國寶無關,佢厄唔厄錢係一件事,而家iy兄懷疑你又係一件事,點解你不斷提國寶呢?

係咪代表我搶阿 ...
兄弟,您吾知道咁多,條友洗[横手][咭]佐[危險]嘅[IP],吾通我[爆]佢收錢都要[咭]IP?

條友原來係[某網]版主,[危險]諗住照直[講],點知:043: :043: :043:

兄弟可以當我係[假飛],因為自己[學識]有限,吾係電腦專材,而我一[解釋]吾識電腦,竟然有人[貼出][危險]係[電腦奇材],我畀佢[吹脹],既然自己講[乜]都有人[博],我簡[吾埋],:096: :096:

等啲友係咁[講],我個[名]係咁[起],呢啲就係[宣傳]之道.:096: :096:

引用:
原帖由 iy_wong 於 2007-1-9 07:30 PM 發表

我之前點樣敬左你幾呎?? 呢幾日真係打左好多字, 唔知你講緊邊度, 方便整條 link o黎睇睇我點敬你.....

我只見你出 #102, #103, 之後我回左 #105 就係打錯字果個帖, 我點敬左你幾呎呀!!! 又老屈呀!!!
吾係呀嘩:044: 原來係[細路],我成4十歲竟然畀個[細路]捉[黃腳]....[雞],:096: 咁真係[冇面],兄弟記得同我[推]上去,阿叔吾夠[力],吾該[幫幫手],我想[出名],吾該[兄弟]喎:096: :096: :096:

引用:
原帖由 iy_wong 於 2007-1-9 07:37 PM 發表

我幾時有叫過你做 xx, 睇唔明返去 #109 睇多幾次!!!
兄弟,今晚吾好走呀!我一定同你[吹水],我要出名呀!:041: :041:

今晚有乜心水,[利物浦][細]得吾得?

我好鐘意[]㗎!兄弟食過[]未?分享吓丫!:041: :041: :041:

引用:
原帖由 iy_wong 於 2007-1-9 07:14 PM 發表

我只想講呢句 "胡亂屈人者, 必有報應"
[報應]?[危險]之前做嘅[事],兄弟一定諗都未[諗]過,如果[危險]吾信世上有[鬼神]有[報應],[危險]响二年前已經係[億萬富豪],你可以當我[吹水],我就係眼見自己啲[老友]有[報應],所以[危險]先[行街],我見過嘅事,講出嚟會[嚇驚]親[網友],兄弟見過[真人]畀人[掉]落[公海]未?:044: :044:
我响[公海]做[嘢],見[鬼]多過見[人],[危險]最憎人用自己[老母]出嚟玩[發誓],我啲[伙計]有上網睇[危險],我吾想畀聽日番[檔口]畀[伙計]笑.:096: :096: :096: :096:

仲有呀!2,3千文一注對我嚟講只不過當[娛樂費],信吾信就各下嘅事.

引用:
原帖由 iy_wong 於 2007-1-9 07:48 PM 發表

你已經好出名?
[青頭仔],等阿叔[教]吓你啦,第一次好易畀啲[毛毛]𠝹損㗎!一定要用[口水]消毒,用[口水]呀!吾好用[水喉水]呀!會[發誓]㗎!打錯字添!係會[發炎]㗎!

引用:
原帖由 iy_wong 於 2007-1-9 07:48 PM 發表

你已經好出名?
兄弟,出嚟講吓嘢啦,[危險]好[雖要]你,今晚[危險]吾食[雞]都係靠兄弟[幫手].:096: :096: :096:

引用:
原帖由 煉獄黑仔王 於 2007-1-9 07:55 PM 發表
危險兄,你問佢都多餘既,細路仔,梗係玩細波LA,唔通玩38c咩:096:
其實佢都幾好人,我悶悶地冇野做,竟然有人比我發一下,又有人正錯字
真係好過查字典.我好低級姐,仲用緊速成,倉頡仲未識,有人正我既錯字都幾!
我玩過[4十]不過吾知係[E]定[G],因為[危險]當時隻[眼]睇吾[倒]前面嘅[嘢],而隻[手]又吾得[閒],所以分別吾到[尺寸]:096: :096: [危險]話過,下次一定帶埋把[尺].:096: :096:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆