上一頁下一頁
發新話題

aa老點你張會提早收爐,多謝大家這段時間的支持

收藏  |  訂閱
911  51.6k

引用:
原帖由 karlton 於 2007-6-17 08:12 PM 發表

你兩個... :035:
有D嘢wo... :096:
係呀,其實唔止我同佢,2哥都有份...:071:

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2007-6-18 11:01 AM 發表

眼光就好一般,仲有好多野要改善....:028: :028:

好彩仲有兩個日賽,希望仲有得救....:096: :096: :096:
你放心,你一定救得番..唔係冇藥醫...:097:

引用:
原帖由 karlton 於 2007-6-18 01:23 PM 發表
三哥! 今次有冇老點呀!
不過, 你好似冇藥食wo...:096:
遲小小先出老點,諗緊寫咩好...:026:

有食藥呀,不過係過左期既藥..:071:

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-18 01:29 PM 發表

琴日大把野你寫:027:
係就係,但我想寫得簡單d...:041:

引用:
原帖由 amyhk 於 2007-6-18 02:48 PM 發表
hi dehum教主,aanunes, 職業賭徒,pts_021013 ,vickysoo,Kira~Yamato ,hk1122, jj1969 , karlton,hkhk1997,馬大亨
Race and all brother:

good afternoon, after yesterday racing day, I had some fe ...
c9仔<=唔好介意我咁叫你,因為咁樣我覺得親切d...:096:
  首先唔好客氣,亦都唔駛道歉,只要你知道點做就好,我稍後出賽後老點你既時間,一定會再同大家討論賭馬既情況:041: .

6月17日 賽後老點你 + 賭馬心得
  6月17日賽事在算係正常場地下競逐,有1隻馬我想講下,就係
冠先鋒 ,呢隻馬雖然今場跑第2,但表現另我再一次睇清楚呢隻馬原來真係好犀利,沿途在不利環境下,又要左穿右插追上黎仲要係追左好長路程,仲要愈追愈近,番黎輸唔夠一個馬位比頭馬,我自己覺得佢輸既原因主要係路程,如我冇睇錯呢隻馬應該係1800以上仲好,我自己保守估計佢下季可以升到上1班,當然馬房點部署我就唔g,但佢今日既表現已經令我留下好深刻印象,就算今場跑多次,我都仍然認為佢一定嬴到今場頭馬 更奇妙 .
  馬後炮就講完,講下呢2日大家討論緊既賭馬心態.
  首先我要在這裡多謝支持我既巴打,更要多謝相信我心水既網友,但請記住唔係我貼士叻,而係你地有運.就以6月17日賽事為例,除左第1場我冇出心水之外,其餘10場賽事,我自問就交足功課,除左第4場,第8場,第9場我估錯之外,我基本上成績真係唔錯(我並唔係想在這裡吹捧自己叻),好多人會覺得我應該嬴錢,仲可能嬴好多添,但我可以話比大家g,唔係嬴好多(實數唔講啦,因為唔係我想講既重點),點解我嬴得唔多呢,照計我自己出既心水應該係好有信心,仲應該愈中愈多架.主要原因係我經歷過太多先勝後負,先小勝後大負,甚至先大勝後狂負(俗d講係輸怕左).而且我知道自己唔係神仙,我出既心水唔會10場中10場,有時甚至10場可能只中1場半場,又要知道賭馬最主要係靠運氣(奇實唔單止賭馬,賭其他野都一樣),就算賽前做幾多功課,落幾多功夫,只能令到我選馬有範圍,減少買一d冇實力既馬,減少要求運氣既成數,但唔代表實中.我試過一場賽事計到一隻馬冇得輸,仲要有成1x倍win,個次我買得好大,而我之前既過關都係過落佢到,而呢隻馬入到直路仲帶離6,7個馬位,當時我心想真係收小個崩都唔制,結果,佢過唔到終點,因為最後百幾米斷腳.已前講馬既前輩(驃叔)講過,賭錢真係唔可以孤注一擲,呢句說話係真架,我比你一次扑中又點,你好自然就會有第2次第3次,老實講,梗有一次出事.
  就以c9仔(amy)為例,佢之前同我一齊賭馬,次次都係希望嬴到一百幾十佢已經好滿意,但昨天點解佢突然會有咁大改變,愈玩愈大呢,主要係人既(貪)念作怪,呢樣野人人都會有,講真,唔貪就唔會賭啦.而佢昨天有2場賽事,好幸運地中左2條大冷QP,我已前都經歷過,比自己預算突然嬴多左好多,個心就一定雄,會同自己講,今日我有運,應該會再嬴多d,跟著落去就因為有本錢,就會愈玩愈大,但當有一場輸左,個心就會好唔舒服,明明嬴開架嘛,要輸番d出去,就好唔忿氣,一動氣就會失去理智,咁就出事,跟著就會愈玩愈多花樣,又3重彩又孖寶又過關,總之有本錢就大包圍咁滯,結果倒頭來跑完馬,唔係得番個吉,係連個吉都冇埋,好多時先勝後大負就係咁樣.
  要知道賭錢要嬴已經唔易,就算有得中,派彩多小我地都控制唔到.而且賭錢唔單止係同莊賭,又要賭我地有冇運氣,仲要同我地自己既心理賭,定力一唔夠或心水唔清,甚至貪念一起,就好多時由嬴變輸,我見唔小人,事前賭錢梗係話今次要點要點,唔可以學上次咁冇規律,應該點部署,點樣臨場控制自己,那樣各樣,但最後當佢輸得1,2場,就乜律都唔見哂.
  所以我奉勸各位馬迷網友,賭乜都好,用平常心去玩,平均注碼,遇到有心水,都係買多小小好啦,仲要唔好被(嬴)或(輸)控制到自己既心情,而賭馬係長期戰鬥,今日唔得仲有好多過下次,除非我屎左啦,唔係都有排同佢鍊,又何必急於一時呢.

引用:
原帖由 dehum 於 2007-6-18 09:07 PM 發表

你做咩打咁多唔關馬仔既野!係呢度我估無病態賭徒,從文章感受到果份悲傷及屈結,果份辜苦零丁,你夠竟有咩放唔低?你可能有抑屈病症狀,如果無人大哭一場,都係一個好辦法,嚴重真係要睇醫生!不過諗多點贏馬 ...
你留意唔到昨天賽事後既問題咩...?:025:
或者可能我多疑啦,我只想大家唔好太搏...:041:

引用:
原帖由 amyhk 於 2007-6-18 07:07 PM 發表
aanunes:

support, I also have a idea, when finished the last day racing.  so in summer, you can make a topic call "研究賭馬策略" , so dehum and you and other brother

can discuss w ...
賭馬策略其實好睇個人既心態,剩係嬴左錢同輸左錢,賭馬既心態已好大分別..嬴左想嬴多d,輸左就要追,希望番身,就以第11場為例,輸錢既人好自然就會搏冷小小,嬴左既人就可能用呢2隻馬做膽拖其他馬買Q/3重彩.......但在我黎講,最簡單和實際,都係W/P最好...:041:

引用:
原帖由 dehum 於 2007-6-18 09:59 PM 發表

有咩唔妥?我都無跟你賭,所以無錢贏!:096: 輸兩場都舒服晒!咪得幾個fans、c9仔賭大左少少,有咩問題?你唔好孭住咁多責任係身上,賭無必勝,大家清楚!唔通輸左走去媽叉,就無事咩!量力而為咪得囉!輸左都 ...
我冇話關我事,我只係怕D人愈賭愈大,咁我變相咪害左人囉,明唔明..:025:

引用:
原帖由 dehum 於 2007-6-18 10:19 PM 發表

呢個咪係問題囉!我地出貼最緊要問心無愧,人地買幾多我地控制唔到,你玩臨場就要承擔高勝把握,唔好話跟你賭會有問題,分分鐘你自已都控制唔到,我地要諗住係贏,其它事唔需要理,做好自已本份!:025:
咁我寫呢編野,都係想提醒新賭馬既人唔好玩咁大,我當然問心無愧,我純粹出於好意,你又諗左去邊..

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆