上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.9k  1.4m

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-5-4 21:22 發表 查看引用來源

吓,阿星係乜都自己整㗎喎,以前住外國,揾個師傅真係貴到阿媽唔認得。阿星都係師傅,間唔中都會應隔離左右啲靚媽邀請,去佢哋屋企整下電燈爐頭塞咗嘅屎坑諸如此類。有嘢食有咖啡飲又有水吹,最抵死嘅係咩?咪就係吹完水仲有錢收 ...
HAHA,師兄呢句又係喎。
唔知點解,以前讀書真係好得閒,我果時果邊好多姨姨帶住1,2個小朋友就黎左移民,佢地一個女人仔,真係好多野都搞唔掂,就會叫我地呢D讀書無野做鐘意呢度玩果度去既人幫手,其實回想番,果時感情都好好,喂,我果時都有錢有下cake食架,D姨姨好鐘意整野食益街坊架。

而家無啦,勁少人整野,有得整,個師傅都會講,買零件先係最難,如果換二手既零件落黎放上去可能仲快。
其實屋企好多野我都會落手落腳整,好似上一輩教落,男人,識維修識砌野先係男人,先真係多女人鐘意架。

最近天氣又轉熱,唔知大家屋企有無蚊,有無咩方法防下呢,我意思唔要插電果隻電子產品,想要天然D既方法。

引用:
原帖由 dragonbone 於 5/5/2022 11:06 發表 查看引用來源

HAHA,師兄呢句又係喎。
唔知點解,以前讀書真係好得閒,我果時果邊好多姨姨帶住1,2個小朋友就黎左移民,佢地一個女人仔,真係好多野都搞唔掂,就會叫我地呢D讀書無野做鐘意呢度玩果度去既人幫手,其實回想番,果時感情都好好,喂,我 ...
往事令人回味,越回味越覺得好好味。阿星講緊啲蛋糕呀,西餅呀,啲好好味又令人回味嘅糕點咋。😬

分享下,點解我會覺得運動女生吸引呢,好多時佢地都勇於表現自己。
話說早前跑步,唔同既索索女仔都見到,好有趣喎,如果馬尾戴住鴨咀帽既女生,份外型同吸引,佢地一樣sporty look,我見有一個背部肩胛位紋左對翼,剛好件貼身背心完全展現出黎,真係型到一個點。
而家已經係5月,戶外運動已唔需要戴口罩,希望各位師兄師妹盡情享受啦~~~~
  (戶外運動唔戴口罩唔包野戰呀下)

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-5-4 17:54 發表 查看引用來源

HAHA....... 風扇我都拎去整,頂,拎完流晒汗。
Printer我都拎去,整要500,新既......都係500.......
個師傅講,而家真係無人整野架啦,所以香港多左好多有用既垃圾。
手機啦喎,最近壞左,要整4000......... 我對眼瞪大過塊 ...
Printer, 攞去回收化算過整。手機,都係買新好過… 最近壞雪櫃都係買新換舊…

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-5-6 16:39 發表 查看引用來源
分享下,點解我會覺得運動女生吸引呢,好多時佢地都勇於表現自己。
話說早前跑步,唔同既索索女仔都見到,好有趣喎,如果馬尾戴住鴨咀帽既女生,份外型同吸引,佢地一樣sporty look,我見有一個背部肩胛位紋左對翼,剛好件貼身背心完全 ...
戶部絞翼,都好型喎…

睇過一部小說個主角都係紋左翼。小說係BL...

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-5-10 09:08 發表 查看引用來源
Printer, 攞去回收化算過整。手機,都係買新好過… 最近壞雪櫃都係買新換舊…
我好鐘意行下D二手店,或者一D有少少out左既商場,往往會睇到好野。
而家市場已俾好多連鎖店主導,往往選擇都變得一式一樣,其實真係好悶。
HAHA,師兄買新好過其實我都明,但傢俱如果可以既自己執修先係型啊,最近天氣熱,我叫師傅黎洗冷氣,部機兩匹,一個人真係托唔掂,你肯聽佢肯教,佢都講今次整完,短時間唔使再搵佢。
其實我聽唔止一個主婦或人妻都講,男人識修修補補屋企野,有時仲有型架。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-5-10 09:10 發表 查看引用來源
戶部絞翼,都好型喎…

睇過一部小說個主角都係紋左翼。小說係BL...
型爆,可能黎緊有比賽,係唔係呢??
我見好多囡囡都加操,成條山路都係幾人一組咁跑,堅型囉。
而家5月,操起得黎6、7月,剛剛好就索爆啦。

呢幾日,都幾多有趣事。
其中一樣:
朋友s問我,究竟點樣先搵到件好男人呢?嗱,係成人世界,佢呢個問題,其實已包含一定性既條件,佢要搵件好男人,唔係佢想結婚,係想有男人關心下,拖下錫下,而家年代,佢都好明言,床上堅靚正就最好啦,拍拖既野,feel黎既遮,咁我呢幾位朋友,眼看係秀色可餐級數,身材亦唔失禮,聽聞床上亦主動落力,(我當然無緣得知)佢地唔係無仔,但就條條仔都唔長久,佢地自問床上無100都90分,咁究竟係D仔問題,定係佢地自己問題呢?

我覺得兩個人最難既唔係一開始點相處,最難係耐左點維持,其實情人好還是SL好,我覺得同步都好緊要,而家我朋友都分別講食下齋淨潔下心靈先,但我就笑佢,唔使幾耐好快會再跳番去慾海,因為........ 佢地都享受被寵愛。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-5-10 12:58 發表 查看引用來源
呢幾日,都幾多有趣事。
其中一樣:
朋友s問我,究竟點樣先搵到件好男人呢?嗱,係成人世界,佢呢個問題,其實已包含一定性既條件,佢要搵件好男人,唔係佢想結婚,係想有男人關心下,拖下錫下,而家年代,佢都好明言,床上堅靚正就最好啦,拍拖 ...
以前呢度真係識到人。依家唔知啦。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆