上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-7-25 14:43 發表 查看引用來源
上星期小朋友出席典禮,我懷住微妙心情去參觀。
穿上了久違的西裝,起初不以為言,穿時才醒起,它是我最fit時買的,腰才31吋,幸好今天著還勉強可以,但真的有點緊了........ 心口手臂就更緊了。
另一半說應該唔係我大隻左,係件衫縮 ...
哈哈,我覺得其實麥當勞啲雞好食啲。

同埋,其他地區KFC好食過香港…

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-7-25 16:35 發表 查看引用來源

行山任何天氣都有
前年我都有呢個時間入山跑,當然係d好普通路線
依家出事既地方都講緊體能極高既地方

呢d路線好多無得中途走
而且好多人無預計所有野,人行佢又跟先瀨野

上星期我都同幾個朋友玩獨木舟
有個朋友話玩3 ...
12公里獨木舟,要好好耐力…

我玩帆船少啲力。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-7-26 12:29 發表 查看引用來源

落水係,不過我地去左一個島咁多
始終新手,來回都3個幾鐘
去到島先食野,唔夠力就爬慢d
水流會推走隻艇
好攰喎。

去個有酒樓既島就正!

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-7-25 18:23 發表 查看引用來源

哈,龍師兄講小朋友嘅事,阿星都有同感。阿星嘅小朋友下星期先係典禮,不過阿星一早已經同佢講行完禮做完演講,點都要擦返餐勁嘅嚟慶祝下付出咗嘅努力,而小朋友嘅反應,就同龍師兄嘅小朋友一樣:「好,食餐勁嘅KFC!」

阿星話你可 ...
日本炸豬扒都正丫。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-7-27 21:22 發表 查看引用來源
感覺到小朋友長大,是一種滿足呢。

Gym room 要唔要1.5米距離呢?
都係架,小朋友既長大,有時諗要佢大都有排,現在回想又好似好快......

Gym room?要架,但邊個理,我果度D機本身都隔得好開,非常安全。
如果有女生係旁邊跑跑下又索,先諗一齊跑都唔遲,但我果度唔知又唔算好多人玩gym,所以都幾free。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-7-27 21:24 發表 查看引用來源
哈哈,我覺得其實麥當勞啲雞好食啲。

同埋,其他地區KFC好食過香港…
師兄有taste呀,去外國,我最鐘意食M記果D,想試下係唔係一樣味,但講真,外國其實太多選擇,D人首選唔係M記,Wendy's, Burger King都好食,而我鐘意食Denny's。
食呢D野諗番都正,點解呢??佢唔係好好味,但個感覺就係幾親切。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-7-27 21:26 發表 查看引用來源
12公里獨木舟,要好好耐力…

我玩帆船少啲力。
今日電視講玩直立板,好正喎。
熱又可以跌落水,出去咁樣玩一日都真係幾爽。
而家無得出國,真係令我心動中。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-7-28 16:23 發表 查看引用來源

師兄有taste呀,去外國,我最鐘意食M記果D,想試下係唔係一樣味,但講真,外國其實太多選擇,D人首選唔係M記,Wendy's, Burger King都好食,而我鐘意食Denny's。
食呢D野諗番都正,點解呢??佢唔係好好味,但個感覺就係幾親切。 ...
外國人食Burger大,長大會記住。

我諗,如果我去到外國就會想食點心。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-7-28 16:25 發表 查看引用來源
今日電視講玩直立板,好正喎。
熱又可以跌落水,出去咁樣玩一日都真係幾爽。
而家無得出國,真係令我心動中。
香港好多地方都大浪,我估好少地方玩到直立板。

引用:
原帖由 dragonbone 於 26/7/2022 11:16 發表 查看引用來源

我黎緊呢幾日都忙,但整體係開心既。
講真,男人有左小朋友後,會不知不覺將佢放首位,我記得以前有位SL會問: 究竟佢緊要定我小朋友緊要。佢唔問,都無咩,佢一問,我就知佢幾好都要分開。可能女人鐘意被人讚希望聽到我愛你。但 ...
有時感情關係都係各取所需,但係人會有一個致命嘅弱點,就係得一想二:喺已經得到嘅嘢再唔能夠滿足自己嘅時候,就會開始貪心,想再得到多啲;而女人,好多時就係咁唔知足。

阿星都曾經有過龍師兄類似嘅經驗,妹妹同阿星都叫做有3年感情,去到第2年,應該都算係情到濃時,佢問阿星,阿星同佢嘅將來會點。其實大家都知道,呢種感情可以維持到咁耐,都已經係大家都好有心去經營,不過去到講大家將來點,其實大家都心中有數,問,其實大家心中都有個答案。😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆