上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
1.8k  300.2k

引用:
原帖由 licklickson 於 26/11/2022 10:21 發表 查看引用來源
忙好過冇得忙!😬
都係嘅,忙下個人都醒啲😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-26 15:22 發表 查看引用來源

都係嘅,忙下個人都醒啲😬
咁咪係!😬

引用:
原帖由 licklickson 於 26/11/2022 21:59 發表 查看引用來源
咁咪係!😬
但係唔好忙到傻就得😬
本帖最近評分記錄

更新下先~

那些年,星星同學會 第33話

「俾阿星諗下先啦。」

其實今日好想問佢Joyce啲嘢,見佢成日叉開話題,始終問唔到問題嘅核心。阿星終於忍唔住再問佢:「你家姐去咗邊?去幾耐?幾時返?俾佢香港電話嚟?」

Grace靜咗一陣,望住阿星,同阿星講咗一番阿星20歲人諗爆頭都冇諗到嘅說話。

「姐姐返咗香港,唔返嚟啦,佢叫你以後唔使揾佢,叫你死心。」

太多問題喇,點解會咁?阿星做錯啲咩?係咪阿星唔夠好?

Grace望住阿星好耐,見阿星一路唔出聲,輕輕捉住阿星嘅右手講:「姐姐唔想我知你同佢,我知你從來冇同我郁手郁腳,剩係把口衰,唔似其他人會手多多。我同佢地玩,一路留意你,你只會同我講笑,又從來唔會望我身材。」其實阿星成日望㗎,係你冇留意啫,咁勁身材唔望邊對得住自己?

個腦空哂,一時之間都諗唔到咩。

Grace慢慢抱住阿星條頸,雖然架車係跑車,唔算好大,所以唔係好夠位,坐得有啲窄。

「姐姐話叫你唔好再諗佢,放低佢。你唔好唔開心啦。」條頸有啲濕濕地,推開佢,原來佢喊咗出嚟,有冇讀過咩梨花帶雨?阿星依家識解啦。

「好地地你喊乜?阿星都未喊你喊?」 喉嚨好乾,阿星依家把聲應該唔可以用磁性形容。

「早啲返去啦,阿星想去行下散步。」落咗車,向住屋企反方向行咗去。

行咗一陣,攞咗包煙出嚟諗住點煙,聽到腳步聲,擰轉頭,見到Grace企咗喺後面。嚇咗阿星一跳:「做乜你唔返屋企?」

佢話:「你唔返我都唔返,我陪你行下?」

「傻咩你,返到去幾點?唔使瞓?」

Grace追問:「咁你點呀?」

「咪行下囉,行攰咗咪返去瞓囉。」

「唔得呀!」Grace扭計。

冇佢符,阿星唯有話:「嗱咁啦,阿星行半個鐘就返去好唔好?」

「都唔得!」Grace仍然抗議。

「小姐,咁你想阿星點呢?半夜三更你咁大聲會唔會唔係幾好呢?」阿星都抗議啦,呢樣又唔俾果樣又唔准。

待續😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-27 13:08 發表 查看引用來源
更新下先~

那些年,星星同學會 第33話

「俾阿星諗下先啦。」

其實今日好想問佢Joyce啲嘢,見佢成日叉開話題,始終問唔到問題嘅核心。阿星終於忍唔住再問佢:「你家姐去咗邊?去幾耐?幾時返?俾佢香港電話嚟?」

Grace靜咗一陣,望 ...
之後一齊返去瞓!😬

引用:
原帖由 licklickson 於 27/11/2022 16:10 發表 查看引用來源
之後一齊返去瞓!😬
你又知嘅😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-27 17:39 發表 查看引用來源

你又知嘅😬
咁正呀!😬

引用:
原帖由 licklickson 於 27/11/2022 21:56 發表 查看引用來源
咁正呀!😬
都唔係好正,好痛苦㗎😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-27 22:45 發表 查看引用來源

都唔係好正,好痛苦㗎😬
點解會痛苦?

引用:
原帖由 licklickson 於 27/11/2022 22:49 發表 查看引用來源
點解會痛苦?
再睇落去就明😬
本帖最近評分記錄

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆