上一頁下一頁
發新話題

[吹水] Wii遊戲吹水區

收藏  |  訂閱
510  159.5k

用幾多速燒 打算buy LG h42

引用:
原帖由 CNboy 於 2007-2-28 12:36 AM 發表
無聊~個部機d畫面仲衰過PS2有老翻都唔會玩啦:025:
Gamecube 的都好過 PS2 啦, 何況係 Gamecube 兩倍機能的 Wii

Sony 迷就係呢種質素,自膠丟人現眼 :071::071::071:

引用:
原帖由 CNboy 於 2007-2-28 09:13 PM 發表

你的智商未係唔夠10囉玩d低B GAMe,無深度啱晒你D低B仔玩!
我們這些有深度的當然玩PS3啦白痴仔
而且回應某癈人話我未玩過Will,我當然有玩過啦!唔知唔好亂"九"咁講,就是玩過先知白痴 and 低B ...
唔識字就讀多兩年書,唔好連三個字母都會串錯左四個

繼續講下改機啦!請問呢度有冇人係188改,改咩ic同幾錢???改後有冇咩問題?

引用:
原帖由 frankie1015 於 2007-3-8 02:23 AM 發表
用幾多速燒 打算buy LG h42
如果你部燒碟機同DVDR質數高,用幾多速燒都無所謂,你可以比較一下,用4x同16x燒碟,之後用nero cd dvd speed 測試,可能只相差一兩分。

附件

Bele 兄, 我想請問有無方法可以去証實晶片真偽 ? 因為我用 Setup Disc 將入面個 Region Overwrite 改做 On, Save 之後入返去睇, 但佢就變返做 Off, 試過幾次都係咁, 同埋有幾隻 Game 玩唔到, 例如 Wii Play, Kororinpa...........

所以我懷疑粒晶片有問題 :035:

引用:
原帖由 人神共憤 於 2007-3-8 11:44 AM 發表
Bele 兄, 我想請問有無方法可以去証實晶片真偽 ? 因為我用 Setup Disc 將入面個 Region Overwrite 改做 On, Save 之後入返去睇, 但佢就變返做 Off, 試過幾次都係咁, 同埋有幾隻 Game 玩唔到, 例如 Wii Play, Ko ...
我都有同一樣情況......:026:

引用:
原帖由 人神共憤 於 2007-3-8 11:44 AM 發表
Bele 兄, 我想請問有無方法可以去証實晶片真偽 ? 因為我用 Setup Disc 將入面個 Region Overwrite 改做 On, Save 之後入返去睇, 但佢就變返做 Off, 試過幾次都係咁, 同埋有幾隻 Game 玩唔到, 例如 Wii Play, Ko ...
正常,就萛自己上網買wiikey DIY都係一樣,我諗係隻setup disk唔會load chips裏面既data,所以你每次load佢都係default setting,只要你玩到其他region既 Wii/NGC game,應該無問題。

如果你經常遇到DRE(disk read error),除左用nero cd dvd speed check disk,推薦另外一個軟件,叫DVDInfoPro

DVDInfoPro 是威爾遜網路工作室推出的一款面向DVD-R/RW,DVD+R/RW燒錄機和DVD-ROM播放器的光碟檢測工具,最新版本提供了全新的CD/DVD的速度和錯誤檢測功能,簡單的媒體播放功能,採用了新的用戶介面,增加了截圖功能,並可以測試刻錄盤的PI、PIF、POF數值等。具備HD-BURN和Mt Rainier技術,支援對DVD-R/RW、DVD+R/RW的快速擦寫和快速格式化功能,支援USB,具有良好的系統相容性。簡單一句話,其功能=Nero InfoTool+Nero CD-DVD Speed,推薦擁有燒錄機的朋友下載!

下載dvdinfopro

S/n: 55901-26113-35132-38935-66699

附件

回覆 #156 人神共憤 的帖子

如果你想確定data有無store入modchips,你可以off region overrun,睇下load唔load到其他region既碟,load唔到,即係modchips收到data,之後再on,又睇下load唔load到。:098:

引用:
原帖由 tinlok115 於 2007-3-8 04:43 AM 發表
繼續講下改機啦!請問呢度有冇人係188改,改咩ic同幾錢???改後有冇咩問題?
我上星期c過下
一樓有間(樓梯轉右)有條友放出黎改機
佢話用wiikey 580 wo

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆