上一頁下一頁
發新話題

(原創獨家)WindowBlinds 6.02. build 74 Enhanced多國語言版(1月20日更新)

收藏  |  訂閱
305  78.3k

回覆 #100 信天 的帖子

謝謝,v6.0 果然與 ADBOE CS3 無任何影響..
之前用 v5.5 會造成這些繪圖軟體的小視窗無法移動、縮到最小、放到最大..
太棒囉..再謝一次信天!:023:

WB6同dreye7.0就有衝突!!  但佢同dreye8.0就冇.......

使用字型編輯器發生的錯誤,請專家替我看看是什麼原因!

附件

唔用字型編輯器ok?

附件

p1

引用:
原帖由 romeo0930 於 2007-10-30 20:46 發表
使用字型編輯器發生的錯誤,請專家替我看看是什麼原因!
應該係妳選用個主題入面D檔案全部設定咗做「唯讀」,所以修改唔到,解決方法係有,但比較麻煩,
要先解壓個wba檔(可將副檔名改為zip或用7-zip直接解壓),再全選入面所有檔案,然後選內容>將「唯讀」個勾取消,
完成後再壓縮番做zip檔(壓縮方式要選:僅儲存),再將個副檔名改番做wba就完成!

附件

引用:
原帖由 brian_1224 於 2007-10-30 20:56 發表
唔用字型編輯器ok?
若你唔用「微軟正黑體」其實可以無需用字型編輯器,因為 WindowBlinds 6已經有得修改字型同大细,
只係可惜佢似乎認唔到「微軟正黑體亅無得選用佢!

多謝哂, 而家個window 大靚喇
haha

想請問各位,我使用了WB6後,任何網頁點右鍵看內容,都沒反應?

桌面或其他視窗點看檔案或資料夾的內容,卻很正常..

不曉得你們會不會也這樣呢?

:023:

引用:
原帖由 romeo0930 於 2007-11-3 11:03 發表
想請問各位,我使用了WB6後,任何網頁點右鍵看內容,都沒反應?

桌面或其他視窗點看檔案或資料夾的內容,卻很正常..

不曉得你們會不會也這樣呢?

:023:
未試過有這問題,試試用修復軟件修復一下~~

System Repair Engineer2.5

附件

多謝信天先,一入wb字修就

附件

why

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆