上一頁下一頁
發新話題

(原創獨家)WindowBlinds 6.02. build 74 Enhanced多國語言版(1月20日更新)

收藏  |  訂閱
305  78.3k

引用:
原帖由 DJ魔教皇 於 2007-11-6 13:08 發表
我想問一問信天哥哥!!   點解會有時候開得機耐之後會彈左個  EXPLORER.EXE錯誤出黎ge!!   唔係常日都咁...只係一時時咁!!
呢D就係我上面所講冇得解決嘅疑難雜証~~

回覆 #121 信天 的帖子

係埋美化左先會咁嫁咋??

回覆 #122 DJ魔教皇 的帖子

通常美化軟件都會同 EXPLORER.EXE有關係,我偶然關機時都有呢個EXPLORER.EXE錯誤弾岀嚟,
但由於我亦裝有其他美化軟件,所以亦好難肯定係咪關WindowBlinds 事!(就算係關都冇法~~)

介紹一個我覺得幾完美嘅模擬Vista主題,佢最大優點就係我覺得冇乜缺點!
可以選大圖示(48x48)或小圖示(32x32)唔怕錯位!
重可以換邊框顏色~~

http://space.188channel.com/batch.download.php?aid=689414

引用:
原帖由 信天 於 2007-10-29 12:16 AM 發表
要修改或更換Explorer.exe檔,最好電腦水平高少少知道自己做緊乜至好試,而且必需要先作備份!

以下只適合繁體中文版Explorer.exe替換!

雙click「Explorer替換.bat」就可完成替換!

http://space.uwants.c ...
我電腦水平只係一般咋!!   但我想知備份係埋淨係備份Explorer檔??  

如果想還原返之前咁樣.... 我紅色字戈d唔係幾明!!  將原來ge explorer放翻入去 雙click explore就得???
引用:
要還原將你原本個Explorer.exe放入去代替,同樣雙click「Explorer替換.bat」就還原~~

路徑:\WINDOWS

同埋:\WINDOWS\system32\dllcache

其實就係移除咗「開始」工能表內「登出」及「電腦關機」文字~~

引用:
原帖由 DJ魔教皇 於 2007-11-6 17:48 發表

我電腦水平只係一般咋!!   但我想知備份係埋淨係備份Explorer檔??  

如果想還原返之前咁樣.... 我紅色字戈d唔係幾明!!  將原來ge explorer放翻入去 雙click explore就得???
紅色字係你本來個Explorer.exe所在位置,只要備份一個就得,
要還原就將你已備份個Explorer.exe放番入我提供嘅「Explorer_繁體中文版_6.0.2900.3156」資料夾內,
代替我個新Explorer.exe,然後雙click「Explorer替換.bat」就還原到~~

附件

我有問題..:032:

1.開始...姐係#124 , 我轉唔到 ?
2.右 click 透明到睇唔到 ?

thx~:027:

引用:
原帖由 ova0724 於 2007-11-6 20:53 發表
我有問題..:032:

1.開始...姐係#124 , 我轉唔到 ?
2.右 click 透明到睇唔到 ?

thx~:027:
可唔可以講詳細少少,最好俾張圖睇睇~~

sorry...我懶咗 d :097:

透到...睇唔真...:028:

唔知點解轉唔到 (開始)...:043:

引用:
原帖由 ova0724 於 2007-11-6 21:17 發表
sorry...我懶咗 d :097:

透到...睇唔真...:028:

唔知點解轉唔到 (開始)...:043:
http://space.188channel.com/attachments

你係咪講呢個主題?

[quote]原帖由 信天 於 2007-11-6 16:52 發表
介紹一個我覺得幾完美嘅模擬Vista主題,佢最大優點就係我覺得冇乜缺點!
可以選大圖示(48x48)或小圖示(32x32)唔怕錯位!
重可以換邊框顏色~~

http://space.188channel.com/batch.download.php?aid=689414

...
但照計應該係咁樣至啱..!:030: :030:

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆