上一頁下一頁
發新話題

[原創][PS CD]數碼暴龍育成1

收藏  |  訂閱
772  51.7k

唔記得左講,哩隻game有bug,就係繁榮度有時出錯,
本身好高,但跌到好低、忍暫豆豆獸出黎果時唔見佢...
變到戰鬥打空氣...
以前記得有解決方法,依家唔記得左...

引用:
原帖由 弦外之音 於 2006-6-11 05:31 PM 發表
我想問禁乜制釣魚架?
首先你要拎左魚竿先(大便王),之後去釣魚地區按三角會多一個魚竿圖示,
選入去再選食物釣魚,釣海龍獸要高級魚竿(怪蛙王),
釣到能得到笛召喚海龍獸或學習一招招式,
建議想快學齊招的去釣海龍獸最快,平均兩分鐘學一招吧。
有其他問題可問,因為那個網有些不詳細,可能有些人不明白,
我會以我的經驗解答。

引用:
原帖由 myselfearth 於 2006-6-12 10:25 AM 發表

首先你要拎左魚竿先(大便王),之後去釣魚地區按三角會多一個魚竿圖示,
選入去再選食物釣魚,釣海龍獸要高級魚竿(怪蛙王),
釣到能得到笛召喚海龍獸或學習一招招式,
建議想快學齊招的去釣海龍獸最快,平均兩 ...
貝殼獸果個呢???
我做完"o加獸"果個任務 佢都加入左..
but 貝殼獸無加入到....
無左佢好多都做唔到...

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-12 12:20 PM 發表

貝殼獸果個呢???
我做完"o加獸"果個任務 佢都加入左..
but 貝殼獸無加入到....
無左佢好多都做唔到...
打完第二次奧加獸,行果度有一把神秘既聲音要求你幫手(即係貝殼獸),
去搵巨鯨獸打第三次奧加獸,打完之後先去搵貝殼獸,
果時應該會見到貝殼獸係好高既地方仲未落黎,
之後用你最快既方法經過奧加寨門口,
要行一圈咁行晒成個奧加寨之後搭電梯上返去,點出發行都冇問題,
最主要經過成個奧加寨,
之後去返貝殼獸度會見到佢落左黎。

少許攻略心得分享:
遇見豆豆獸、鋼鐵豆豆、妖精獸既機會率。
幼年-成長期機會率1/33、成熟期1/66、完全體1/99。
我記得以前coco講過遇見既機會率都幾高下...
所以想搵豆豆獸果d,唔好期望自己咁快搵到,
但亦可能頭獎就係你,一次搞掂...亦可能搵成日都未必搵到...
我自己以前平均搵一隻野都十分鐘以上先撞到,
亦試過三十分鐘都一無所獲,即係隻野訓左幾日覺。
不過幼年期就成日撞到...唔知大家有冇試過哩d情況。
機械暴龍獸死亡有機會進化成喪屍暴龍獸,完全體再進化成完全體,
實力會進一步提升,要好好利用,其他完全體級暴龍系亦可。
同樣道理,天使獸死後會變為惡魔獸,實力亦會提升。
多一點利用電鑽獸十日掘一次的功能,很多時會掘出進化道具。
悟空獸能買進化道具,能進化甚麼...,自己估下。
企鵝推冰,死人都要推晒d重量級既先之後係定位、中級、最輕。
因為重,就算比企鵝撞到影響唔大,
技術好既拎十分唔難。
釣魚亦有技巧,但我唔太識點講出黎,
釣得多自然知點釣可以一入水唔駛三五秒就有魚上釣...
學招有四種,
一:進化自動學識。(後期作用不大)
二:戰鬥時敵方曾經出過,而自己亦可學習的。
(可專門找有那一招的獸學,而好多人用擋黎學招,係因為你唔出招,
對方冇咁快死,等敵方有機會出你就有機會學到,並不是成功擋到就學到,
就算你冇擋過,敵方出過你都有機會學到。)
三:升智慧學習。(我試過好多次未能成功,但我見過我個fd成功過兩次...)
具體情況未清楚,因為狂訓練時招式都差唔多七七八八有晒。
四:釣海龍獸學招。(其實去到釣海龍獸,招式冇大半都有一半掛...)
暫時說到這裡,太久沒玩很多也不記得。

引用:
原帖由 myselfearth 於 2006-6-12 02:50 PM 發表
少許攻略心得分享:
遇見豆豆獸、鋼鐵豆豆、妖精獸既機會率。
幼年-成長期機會率1/33、成熟期1/66、完全體1/99。
我記得以前coco講過遇見既機會率都幾高下...
所以想搵豆豆獸果d,唔好期望自己咁快搵到,
但 ...
堅ar...
仲有咩心得ar?
我養過天使but 佢死左都無變惡魔既
係咪要對佢好差ga???
我搵晒豆豆果d

係邊到有不運茹ar??要做毛人果個任務

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-12 02:58 PM 發表

堅ar...
仲有咩心得ar?
我養過天使but 佢死左都無變惡魔既
係咪要對佢好差ga???
我搵晒豆豆果d
機會率五十五十,唔係一死就一定會變架...

同埋呢點搵古加獸ga ? 有一度呢係next to比多獸訓練 果到呢佢唔比我入...
同埋點可以加多d繁榮度???
同埋呢果個網無左加人既4... 你仲知唔知點可以其他人ar?

引用:
原帖由 AirWick219 於 2006-6-12 03:33 PM 發表
係邊到有不運茹ar??要做毛人果個任務
我記得哩樣隨處可執...
唔記得左有冇得買或其他方法拎,
不運草菇係乜色?跟返隻色去返果一區隨處行下都執到。
如冰菇去雪地果d道理一樣。
有d金色既係任何地方都有。
說老實話,你地咁玩,搞到我都有d心動想玩返...
唔知個save仲係唔係度...

升勁既獸會升主角lv,lv高低既關係,
係關係到成熟期能否順利進化完全體因素之一,
而懂得多少技能之類...可說是完全沒關係...
但養育失誤絕對有影響,數碼獸能力方面主角lv越高,
就算去唔到指定數值亦可,
這個要點不知多少人會知道:022:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆